Forum avocaţi > Drept penal

Este violare de domiciliu? Contract de inchiriere

11-10-2017
Vizitator
Daca pe un imobil respectiv exista un contract de închiriere pe mai mulți ani . iar acesta este spart si distrus de o alta persoana care vrea sa locuiască acolo cu forta fara a mai lasa pe cel ce a încheiat contractul de închiriere sa mai locuiască la cererea aceasta. mentionez ca cel ce a spart casa nu este una din acele persoane ce au încheiat contractul de închiriere. Ce sar putea intampla in acest caz conform legii. Multumesc
Răspunde
 11-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Conform legii duceti-va in termen de 90 de zile la sectia de politie din raza unde este imobilul si depuneti plangere pentru infractiunile de violare de domiciliu, tulburare de posesie (pt ca erati chirias de buna credinta) si eventual distrugere (daca v-au distrus din lucruri). Cei care v-au deranjat evident vor fi cercetati si sanctionati conform legii.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata o plangere penala in termenul legal, impotriva respectivei persoane, pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu, distrugere si tulburare de posesie.
De asemenea, aveti posibilitatea legala de a formula in instanta o actiune pentru a obtine evacuarea respectivei persoane din imobil.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2018
Vizitator
Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog intr o speta vizavi de un contract de inchiriere, eu situandu --ma in statut de chirias, abia mutat ca si persoana juridica in spatiul ce face obiectul contractului. A doua zi de la mutare, descoperind vicii ascunse importante, (Lumina fiind debransata initial nu am putut- face verificari pe parte de electrica- proprietara asigurandu ma insa ca este de ultima este inainte sa achit practic atat garantia cat si prima chirie, si in ciuda faptului totodata ca toate utilajele societatilor mele achizitionate prin start up, erau deja ajunse in spatiul inchiriat, am decis sa reziliez contractul.

Fireste ca am si anuntat locatorul, urmand ca luni sa procedez din nou mutarea spre alt spatiu pe care l as fi gasdit. A schimbat insa yala imobilului brusc la aflarea vestii, in conditiile in care nici nu era ajun s la termen plata ce urma a fi facuta, astfel incat mi a blocat total si complet accesul in interior, unde se afla atat utilaje cat si documentele in original ale societatilor pe care l reprezint.

Voi merge dimineata la politie sa declar toate acestea, insa am urgenta cu banca ce urmeaza a viziona toate aceste utilaje astfel incat creditul punte sa fie apoi acoperit de cei de la contragarantare. Iar eu nu am acces in interior, repet.

Cum as putea proceda pentru o rapiditate a procedurilor de eliberare a accesului in cladire? Multumesc din suflet anticipat, as vrea sa i fac totodata si o plangere penala, caci mi se pare peste
limita intelegerii si a bunului simt ce se intampla.

multumesc!
Răspunde
 19-12-2018
Vizitator
Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog intr o speta vizavi de un contract de inchiriere, eu situandu --ma in statut de chirias, abia mutat ca si persoana juridica in spatiul ce face obiectul contractului. A doua zi de la mutare, descoperind vicii ascunse importante, (Lumina fiind debransata initial nu am putut- face verificari pe parte de electrica- proprietara asigurandu ma insa ca este de ultima este inainte sa achit practic atat garantia cat si prima chirie, si in ciuda faptului totodata ca toate utilajele societatilor mele achizitionate prin start up, erau deja ajunse in spatiul inchiriat, am decis sa reziliez contractul.

Fireste ca am si anuntat locatorul, urmand ca luni sa procedez din nou mutarea spre alt spatiu pe care l as fi gasdit. A schimbat insa yala imobilului brusc la aflarea vestii, in conditiile in care nici nu era ajun s la termen plata ce urma a fi facuta, astfel incat mi a blocat total si complet accesul in interior, unde se afla atat utilaje cat si documentele in original ale societatilor pe care l reprezint.

Voi merge dimineata la politie sa declar toate acestea, insa am urgenta cu banca ce urmeaza a viziona toate aceste utilaje astfel incat creditul punte sa fie apoi acoperit de cei de la contragarantare. Iar eu nu am acces in interior, repet.

Cum as putea proceda pentru o rapiditate a procedurilor de eliberare a accesului in cladire? Multumesc din suflet anticipat, as vrea sa i fac totodata si o plangere penala, caci mi se pare peste
limita intelegerii si a bunului simt ce se intampla.

multumesc!
Răspunde
 02-08-2022
Vizitator
Buna ziua
Am inchiriat un apartament si nu am deranjat niciodata chiriasi. Blocul a intrat in reabilitare si astfel schele trebuiau sa fie puse pe bloc. Chiriasi nu erau in oras si initial si au dat consimtamantul sa intram in apartament pt a demonta aparatele de aer conditionat deoarece acesteau urmau sa fie sparte daca nu erau dat jos. Mai apoi chiriasi au refuzat sa intram (dar nu au zis concret nu intrati/parasiti locatia) si te ameninta cu inchisoarea desi a fost o urgenta si nu s au umblat la lucrurile lor
Răspunde
 02-08-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
La orice eventuală acuzație, apărați-vă cu argumentele pe care le-ați evocat. Propuneți ca martori persoanele care au asistat la discuțiile cu chiriașii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.