Forum avocaţi > Drept penal

Permis suspendat in Germania, ajutati ma

1  2  Final
 22-10-2017
Vizitator
Buna ziua, acum 2ani de zile am produs un accident in Germania sub influenta bauturilor alcoolice de 2.00 in sange si un an de zile suspendare dreptul de a conduce in Germania. Ca sa imi pot recupera permisul inapoi mi sa cerut sa fac un test Mpu ca sa pot avea dreptul de a conduce din nou. Am facut tot ce mi au cerut dar in cele din urma nu am reusit sa iau acel test. Intrebarea mea este urmatoarea: Ma pot intoarce in Romania sa imi iau permisul romanesc sau nu. Va rog frumos as dori sfaturi ce as putea. Va multumesc mult
Răspunde
 23-10-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Da, puteti sa va intoarceti in Romania si sa va luati permis romanesc.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2017
Vizitator
Va multumesc mult
Răspunde
 12-12-2017
Vizitator
Acum 2 luni de zile ma oprit politia in germania si ma aflam sub influenta bauturi 1,9 alcool in sânge specific ca nu am avut accident sau altele doar ma tras pe dreapta si ma gasit baut cum am zis.Problema e ca mi-a retinut permisul(românesc)si de atunci nu mai stiu nimic de el.Nu am primit nici o instiintare sau amenda in germania (am rezidenta) sau in românia.Ma puteti ajuta cu un sfat sau o indrumare cum as putea afla ce se intâmpla cu permisul meu?Va multumesc!
Răspunde
 13-12-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Benki a scris pe 12-12-2017:
Acum 2 luni de zile ma oprit politia in germania si ma aflam sub influenta bauturi 1,9 alcool in sânge specific ca nu am avut accident sau altele doar ma tras pe dreapta si ma gasit baut cum am zis.Problema e ca mi-a retinut permisul(românesc)si de atunci nu mai stiu nimic de el.Nu am primit nici o instiintare sau amenda in germania (am rezidenta) sau in românia.Ma puteti ajuta cu un sfat sau o indrumare cum as putea afla ce se intâmpla cu permisul meu?Va multumesc!

Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat din Germania din orasul in care ati fost prins. Probabil aveti un dosar penal acolo.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2019
Vizitator
Buna seara...am permisul suspendat in germania ptr alcool..de 0.82...si 3 masini avariate...Nu am mai avut alte incidente...Dar eram in perioada care am inteles ca peste 2 ani se poate consuma o bere sau 2...si eu eram la limita de a face 2 ani...la ce pot sa-ma astept...imi poate răspunde cineva va rog...
Răspunde
 11-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ionut a scris pe 10-08-2019:
Buna seara...am permisul suspendat in germania ptr alcool..de 0.82...si 3 masini avariate...Nu am mai avut alte incidente...Dar eram in perioada care am inteles ca peste 2 ani se poate consuma o bere sau 2...si eu eram la limita de a face 2 ani...la ce pot sa-ma astept...imi poate răspunde cineva va rog...
Din moment ce fapta a fost comisa pe teritoriul Germaniei, va trebui sa va adresati unui avocat local pentru a afla prevederile legislatiei germane in domeniu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2021
Vizitator
Buna seara am fost oprit de poliție în germania și m-au depistat cu alcool la volan cu permis românesc aveam permisul de doar 6 luni la ce m-aș putea aștepta menționz 192 la probe biologice puține detali mi-ar fi de mare ajutor nu știu să vorbesc nici germană va multumesc
Răspunde
 09-04-2021
Vizitator
Este suspendat de două luni și nu mi-a dat nici un raspuns
Răspunde
 09-04-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Bogdan a scris pe 09-04-2021:
Este suspendat de două luni și nu mi-a dat nici un raspuns

Din moment ce fapta a fost savarsita pe teritoriul Germaniei, veti fi cercetat conform legislatiei germane, motiv pentru care va trebui sa contactati un avocat local.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2021
Vizitator
Va multumesc dar mai exact la ce mă pot aștepta.
Răspunde
 10-04-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Bogdan a scris pe 09-04-2021:
Va multumesc dar mai exact la ce mă pot aștepta.

Legislatia germana difera de cea romana, astfel ca pentru a primi lamuriri cu privire la pedepse, va trebui sa contactati un avocat din Germania.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2021
Vizitator
Multumesc
Răspunde
 20-05-2021
Vizitator
Buna ziua .. Și eu am suspendat permisul pentru ca am făcut 8 puncte , din cauza la viteza și depășire .
Am permisul Nemțesc , am dat o data Mpu și nu lam luat .
Întrebarea mea este ... Pot sa merg in România și sa î fac alt permis românesc ca cel vechi și sa nu mai conduc aicj in Germania?
Sa renunț la cel de aici și sa îl recuperz pe cel vechi românesc
Răspunde
 21-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marin a scris pe 20-05-2021:
Buna ziua .. Și eu am suspendat permisul pentru ca am făcut 8 puncte , din cauza la viteza și depășire .
Am permisul Nemțesc , am dat o data Mpu și nu lam luat .
Întrebarea mea este ... Pot sa merg in România și sa î fac alt permis românesc ca cel vechi și sa nu mai conduc aicj in Germania?
Sa renunț la cel de aici și sa îl recuperz pe cel vechi românesc

Puteti preschimba permisul strain, in unul romanesc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2021
Vizitator
Permisul meu e nemțesc .. Eu nu am permis .
E la Landrazamt aici in Germania .
Dacă vin acasă unde ma adresez și ce zic sau trebuie sa fac vreo cerere anume pentru așa ceva ?
Răspunde
 22-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marin a scris pe 21-05-2021:
Permisul meu e nemțesc .. Eu nu am permis .
E la Landrazamt aici in Germania .
Dacă vin acasă unde ma adresez și ce zic sau trebuie sa fac vreo cerere anume pentru așa ceva ?

Pentru a preschimba permisul strain, trebuie sa detineti actul in original, deci va trebui sa asteptati restituirea acestuia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-10-2021
Vizitator
Buna ziua mia fost reținut permisul în Germania din cauza ca am avut 0.86 în aerul expirat nu am rezidenta loc de munca în Germania absolut nimic permisul este romanesc .La ce sa ma aștept sau când va veni permisul acasa sau ce se întâmplă mai exact am sunat la ei si miau spus ca îl trimit în tara dar când nu miau spus miau spus doar ca ajunge la tribunal iar de acolo la un procuror si .ai departe nu miau mai spus nimic a trecut o luna de la fapta si nu mau anunțat pe ce perioada sau cum absolut nimic au niște reguli de neînțeles
Răspunde
 10-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Catalin a scris pe 08-10-2021:
Buna ziua mia fost reținut permisul în Germania din cauza ca am avut 0.86 în aerul expirat nu am rezidenta loc de munca în Germania absolut nimic permisul este romanesc .La ce sa ma aștept sau când va veni permisul acasa sau ce se întâmplă mai exact am sunat la ei si miau spus ca îl trimit în tara dar când nu miau spus miau spus doar ca ajunge la tribunal iar de acolo la un procuror si .ai departe nu miau mai spus nimic a trecut o luna de la fapta si nu mau anunțat pe ce perioada sau cum absolut nimic au niște reguli de neînțeles

Pentru a afla ce pedeapsa riscati, conform legislatiei germane, va trebui sa contactati un avocat local.

Permisul va fi trimis in Romania si il veti putea ridica de la autoritatile emitente.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2022
Vizitator
Buna ziua.Am nevoie de ajutor pentru a-mi recupera permisul de conducere retinut in Germania.Mai exact pe 01-06-2020 in Nuremberg am fost depistat cu alcoolemie de 2,83 ,pentru care m-i s-a retinut permisul de conducere,ulterior fiind amendat cu 1600 de euro si 11 luni de suspendare a dreptului de conducere .La data cand se apropia incheierea perioadei de suspendare,am fost instiintat de autoritati ca pot incepe demersurile pentru recuperare,dar din cauza ca nu vorbesc limba germana nu am dat testul Mpu,ulterior plecand definitiv din Germania. Mentionez ca detineam permis German,dupa ce l-am preschimbat pe cel Romanesc.Am incercat la serviciul de permise Ilfov sa primesc inapoi permis romanesc fiind refuzat si trimis sa-mi recuperez permisul in tara in care l-am lasat. Astept un raspuns,orice sfat este binevenit. Multumesc.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.