Forum avocaţi > Drept penal

Conducere ciclomotor fara permis

26-10-2017
Vizitator
Vă rog ami răspunde dacă am parcurs 20 sau 30 metri cu un ciclomator pe drum public și am fost oprit de politie având asupra mea toate actele ciclomotorului plus cursul de legislatie rutieră prin care am declarat politiei că faceam o probă ciclomotorului pt al putea vinde.

Mi să făcut proces vb.și mi s-a luat declaratie ce mi de poate întâmplă m-ai ales că in baza acelui curs de legislatie am avut dreptul de a conduce pe drumurile publice aproape 10 ani până a da legea de a avea permis pt conducerea lor

Vă multumesc și astept răspunsul dumneavoastra
Răspunde
 01-11-2017

Buna ziua!
In prima faza se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere prevazuta de art. 335 alineat 1 din codul penal.
Avand in vedere circumstantele in care a fost comisa fapta, lipsa antecedentelor penale, coroborate cu o pozitie procesuala corecta se va putea dispune renuntarea la urmarirea penala. Solutia ramane la aprecierea Parchetului si se va dispune renuntarea la urmarirea penala daca se constata ca nu exista interes public in urmarirea faptei.
In eventualitatea in care veti fi trimis in judecata, puteti beneficia de renuntarea sau amanarea aplicarii pedepsei cu o aparare eficienta, de preferat sa fie facuta de un avocat.
Succes!
Răspunde
 25-04-2018
Vizitator
Conform legislației în vigoare în 2008 am urmat cursurile de legislație rutieră plătind taxele aferente și în urma unui examen am obținut dreptul să conduc un moped până la 50 de cm pe drumurile publice.In 2013 modificând din nou legislația, legiuitorul a hotărât că pentru a conduce un moped trebuie categoria AM inventată atunci,nemaitinând cont de cei aflați deja în trafic ca mine și care conducea de 5 ani.Conform constituției acestei țări orice drept obținut în baza unei legi nu poate fi anulat de altă lege iar o lege care are efecte retroactive este o lege neconstituțională,deci conform constituției mi-au fost încălcate drepturile ca cetățean fiindcă eu în baza vechii legislației am obținut dreptul de a conduce în baza unui atestat, atestat pe care legiuitorul nu îl recunoaște acum.intrebarea ar fi,am dreptul în baza acelui atestat să conduc un moped sau nu?
Răspunde
 26-04-2018
Vizitator
Adrian Juravle a scris pe 25-04-2018:
Conform legislației în vigoare în 2008 am urmat cursurile de legislație rutieră plătind taxele aferente și în urma unui examen am obținut dreptul să conduc un moped până la 50 de cm pe drumurile publice.In 2013 modificând din nou legislația, legiuitorul a hotărât că pentru a conduce un moped trebuie categoria AM inventată atunci,nemaitinând cont de cei aflați deja în trafic ca mine și care conducea de 5 ani.Conform constituției acestei țări orice drept obținut în baza unei legi nu poate fi anulat de altă lege iar o lege care are efecte retroactive este o lege neconstituțională,deci conform constituției mi-au fost încălcate drepturile ca cetățean fiindcă eu în baza vechii legislației am obținut dreptul de a conduce în baza unui atestat, atestat pe care legiuitorul nu îl recunoaște acum.intrebarea ar fi,am dreptul în baza acelui atestat să conduc un moped sau nu?
Răspunde
 28-04-2018

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice trebuie sa dobanditi permis de conducere categoria AM, in caz contrar veti savarsi infractiunea de conducere a unui vehicul fara a poseda permis de conducere.
Răspunde
 30-04-2018
Vizitator
Acest lucru știm, întrebare se referea dacă atestatul pe care l-am obținut în 2008 și care îmi dădea dreptul să conduc un moped este valabil sau nu.
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Se pare că se evită răspuns la întrebarea mea, deoarece legislativul a modificat o lege neținând cont de cadrul juridic al acesteia, aceeași situație în Spania și Italia a fost rezolvată de stat acordând tuturor deținătorilor de atestat noua categorie deoarece ei deja se aflau în trafic și fiindcă legea are efect de la data publicării în monitorul oficial, și nu poate anula un act înscris în registrul auto care atestă dreptul cetățenilor de a conduce in baza, vechiului atestat.Pe când și la noi se va recunoaște acest lucru..Am o plângere la curtea europeană și mi sa răspuns că statul român a fost informat că această lege este neconstituțională și s-au recomandat soluția versus Spania, dar observ că nu se aude nimic din partea legiuitoruui
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.