Forum avocaţi > Drept penal

Legitimă apărare in public fapt penal?

27-10-2017
Vizitator
Bună seara as avea o intrebare la dumneavoastra cu privire la următoarele fapte întâmplate:
Parcasem ieri undeva in fata la un magazin si nu era tocmai bună parcarea m-am dat jos sa imi iau un pachet de tigari chestie de 2 min in fata mea era oprit un golf cu doi tineri in el (pe care nu ii incomodam in nici un fel) si au inceput sa ma înjure și altele deoarece parcasem gresit m-am urcat in masina si am plecat nu am reactionat in nici un fel, mai spre seara eram cu un prieten, plecasem sa ma vad cu cineva timp in care trecând prin fata aceluiași magazin iese unul dintre cei doi de mai devreme îmi face semn sa stau si incepe sa lovească cu pumnii prin geamul masini m-am dat jos eu si prietenul meu si a avut loc o altercatie in spatiul public cu respectivi ca protagoniști eu si prietenul care a avut drept urmare piciorul rupt al individului care sărise prima dată cu pumnii și câteva vanatai pentru celălalt acum întrebarea mea este in felul urmator dacă respectivul cu piciorul rupt depune plângere împotriva mea si isi scoate certificat medico legal precum ca i-aș fi rupt piciorul desi cei doi fiind în stare de ebrietate si sub influența stupefiantelor ce mi se poate întâmpla eu si cu prietenul meu nu avem antecedente penale dar respectivii au.
Multumesc anticipat! O seara buna in continuare
Răspunde
 28-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Legitima aparare presupune inlaturarea unui atac material, direct, imediat si injust, care pune in pericol persoana sa, a altuia . drepturile acestora sau un interes general, cu conditia ca apararea sa fie proportionala cu gravitatea atacului.
In situatia expusa, daca agresorul va depune plangere impotriva dvs. sau a prietenului dvs., puteti fi acuzati de savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente sau vatamare corporala, in functie de numaru de zile de ingrijiri medicale pe care persoana respectiva il va obtine.
Pe de alta parte, dvs. puteti depune plangere impotriva respectivei persoane pentru savarsirea infractiunii de distrugere, in functie de avariile provocate autorurismului dvs.
In cazul in care vi se va intocmi dosar penal, va trebui sa va construiti o aparare eficienta pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.