Buna ziua! Pe data de 29 octombire 2017, ora 3 a.m., eu impreuna cu 3 prieteni, am parasit incinta unui club indreptandu-ne spre masina cu care ne deplasasem pana acolo. Ajunsi in parcare, am observat o masina de tip BMW care bloca, pe langa masina noastra, alte 2 autoturisme. Am fost nevoiti sa mutam 2 containere pentru a putea iesi din acea parcare, dupa care am apropiat cele 2 containere de autoturismul BMW iar in continuare 2 dintre noi au urcat in masina in timp ce, alaturi de unul din ei, din prostie, nervi si fiind sub influenta alcoolului am zgariat autoturismul BMW folosind cheia pe suprafata capotei, portbagajului, celor doua portiere de pe partea dreapta, inclusiv aripa spate (5 elemente in total). Dupa cateva zile de la incident a facut rost de filmarile care ne surprind exact in momentele savarsirii faptei. Precizez ca sustine ca a fost la politie si a depus plangere acum 3 zile dar pana in momentul de fata nu am primit nicio citatie. Faptul ca nu a fost inca la politie reiese si din conversatiile pe care le-am purtat pana acum prin intermediul facebook-ului. Pretentiile lui au fost de a-i da in mana 4.500 de lei, suma pe care i-au indicat-o la reprezentanta pentru vopsirea celor 5 elemente. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Cum am putea rezolva aceasta problema fara a implica politia? (in conditiile in care suntem studenti, ar fi aproape imposibil sa facem rost de aceasta suma intr-o perioada foarte scurta) 2. Cum ar decurge totul in conditiile in care am refuza sa-i dam acesti bani si el ar merge sa depuna plangere? (care ar fi pedeapsa si la ce suma s-ar ridica despagubirile/amenda) 3. Cat ar dura toate procedurile? Am fi chemati in instanta de mai multe ori sau s-ar rezolva intr-o perioada relativ scurta? 4. Acea filmare poate fi considerata ca proba incriminatorie in cazul unui proces? 5. Exista alte variante pe care le-am putea folosi in asa fel incat sa terminam totul prin a plati o suma modica (pretul reparatiilor intr-un service privat, nu la reprezentanta) si deasemenea sa nu se ajunga la politie? 6. Putem sa ne alegem cu dosar penal in urma acestor fapte? |
|