Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Oprit in trafic avand permis suspendat + refuz etilotest si recoltare probe biologice

10-11-2017
Vizitator
Buna ziua.
Pe scurt :
Am fost oprit in trafic , de către agenții de circulație avînd permisul suspendat (pentru viteaza) . Am refuzat sa suflu în etilotest de asemenea am refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei .

Am fost chemat la declarații (de doua ori) unde am declarat ca am băut 2-3 pahare înainte de a urca la bordul autovehiculului , proprietate personala .
Doresc sa știu dacă se poate face ceva în privința anulari permisului/dreptului de a conduce pe perioada de 1 an după sentința definitiva.
Precizez ca sunt administratorul unei firme de transport (cod CAEN 4932-Transport cu Taxiuri), fiind singura sursa de venit . As putea folosi asta in instanta?

Mulțumesc anticipat .
Răspunde
 10-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Puteti folosi in fata instantei argumentul ca detineti o firma de transport si aveti nevoie de permis.
Aceasta chestiune va poate ajuta cel mult ca instanta sa nu dispuna masura complementara a interzicerii dreptului de a conduce pentru o perioada cuprinsa 1-5 ani.
Din cate inteleg, sunteti judecat pentru 2 fapte: conducerea cu permisul suspendat si refuzul de prelevare de probe biologice. In aceasta situatie, mai mult ca sigur veti primi o pedeapsa cu inchisoarea a carei executare se suspenda sub supraveghere. Aceasta solutie atrage anularea permisului pentru 1 an. Doar daca ati avea norocul ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei, ati putea scapa fara permisul anulat.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2017

Quote:
Din cate înțeleg, sunteți judecat pentru 2 fapte: conducerea cu permisul suspendat și refuzul de prelevare de probe biologice.

Da, sunt judecat pt. 2 fapte (concurs de infracțiuni ).

Nu mai am antecedente executarea se va suspenda sub supraveghere.

Am apelat la serviciile unui cabinet de avocatura , ei se ocupa de caz. As dori sa știu ce argument/alineat din CPP sa propun concret avocatului sa folosim în instanta (sunt conștient ca avocatul contractat ar trebui sa facă asta fără sa ii propun eu , dar un impuls mic nu strica).

Mulțumesc pentru răspunsul prompt!
Răspunde
 21-11-2017
Vizitator
Am fost oprit de un echipaj de politie intr-o noapte ,agenti au venit la mn la masina mi-au cerut documentele ,le-am prezentat dupa ce au verificat masina mi-au oprit permisul si certificatul masini zicandu-mi sa ma duc la politie dupa ei ca sunt probleme cu masina ,postul politiei fiind la un kilometru departare.Am facut acest lucru ,mentionez ca la locul unde ei m-au oprit nu mi -au solicitat sa suflu in etilotest.Ajungand la sediul politiei acolo m-au luat la intrebari ,jigniri si mi-au zis ca i-am injurat .Am reusit intr-un final sa fug ,ei retinundu-ma cu forta acolo avand si un martor cu mn dacand n-au oprit si paba an fugit ,m-au anuntat a doua zi ca mi-au facut dosar penal pentru refuz prove biologice. Ce sanse am sa imi recuperez permisul.Va multumesc.
Răspunde
 21-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Daniel a scris pe 21-11-2017:
Am fost oprit de un echipaj de politie intr-o noapte ,agenti au venit la mn la masina mi-au cerut documentele ,le-am prezentat dupa ce au verificat masina mi-au oprit permisul si certificatul masini zicandu-mi sa ma duc la politie dupa ei ca sunt probleme cu masina ,postul politiei fiind la un kilometru departare.Am facut acest lucru ,mentionez ca la locul unde ei m-au oprit nu mi -au solicitat sa suflu in etilotest.Ajungand la sediul politiei acolo m-au luat la intrebari ,jigniri si mi-au zis ca i-am injurat .Am reusit intr-un final sa fug ,ei retinundu-ma cu forta acolo avand si un martor cu mn dacand n-au oprit si paba an fugit ,m-au anuntat a doua zi ca mi-au facut dosar penal pentru refuz prove biologice. Ce sanse am sa imi recuperez permisul.Va multumesc.

Buna ziua,

Daca aveti martori si puteti dovedi faptul ca nu vi s-a cerut sa suflati in etilotest ori sa vi se preleveze probe biologice, puteti sa obtineti o achitare. Trebuie sa aveti in vedere ca cele constatate de politie (refuzul de a va preleva probe) se bucura de prezumtia ca sunt adevarate atata timp cat nu se poate face proba contrarie. Astfel, cuvantul politistilor are o greutate mai mare decat cuvantul dvs. Aveti nevoie de probe solide ca sa puteti rasturna cele constatate de politisti (si consemnate in procesul verbal de constatare a refuzului de prelevare probe).
Daca aveti posibilitatea, va recomand sa va angajati un avocat.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniel a scris pe 21-11-2017:

Pentru savarsirea infractiunii de sustragere de la prelevarea de mostre biologice, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, astfel ca va trebui sa va formulati o aparare eficienta pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.