Forum avocaţi > Drept penal

Consilier local- abuz in serviciu

16-11-2017
Vizitator
Va rog sa-mi raspundeti la 2 intrebari:
Speta e urmatoarea:
Am fost consilier local in legislatura 2012-2016.
In 2017 toti consilierii locali am fost citati ca suspecti intr-un dosar in care e cercetat Primarul.
Parchetul ne comunica faptul ca 3 hotarari ale consiliului local nu au avut acoperire legala.
Mentionez ca :
1.initiator a fost Primarul
2. A semnat de legalitate Secretarul
3. A existat referat favorabil de la compartimentul de specialitate (urbanism) cu recomandarea de a se aviza HCL
4. Prefectura a cerut revocarea hotararilor, (intr-o prima faza)
5. Ca urmare Secretarul a facut un referat catre Prefectura si Consiliul Local in care sustine legalitatea HCL
6. Ca urmare Prefectura a trimis un Consilier Juridic sa faca alte verificari
7 Prefectura nu a mai atacat in instanta de contencios

INTREBARI :
a. modificarea legii 215 care a fost facuta prin legea 140/2017 se aplica unei presupuse fapte comise in 2014?
b.Va rog sa evaluati daca trebuie sa-mi fac griji avand in vedere cele de la punctele 1-7 si tinand cont ca:
- motivarea procurolului de continuare a cercetarilor este formulata astfel ,, datorita prezentei la vot si modului in care au votat'' se continua cercetarea penala pentru cei 15 consilieri
- nu exista nicio alta proba, care sa ateste o eventuala implicare - intentie penala
Răspunde
 17-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Nu cred ca in cazul dvs. un raspuns primit pe forum va poate ajuta prea mult. Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat care sa studieze dosarul si actele in cauza pentru a va da un raspuns pertinent.
Modificarea Legii nr. 215 se poate aplica unei fapte anterioare in situatia in care este mai favorabila inculpatului decat varianta anterioara.
Gravitatea cazului dvs. depinde de prejudiciul adus prin hotararile in cauza, precum si de interesele lezate prin acele hotarari.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.