Forum avocaţi > Drept penal

Intrebare

18-11-2017
Vizitator
Buna seara

Am o intrebare.
Sotia mea a fost citata ca martora intr-un proces la Targu Mures( noi suntem din Oradea). Le-am trimis o hartie semnata la notar ( in care s-a specificat ca nu mai are nimic de adaugat si isi mentine declaratia dat anterior in fata unui procuror). 
La urmatorul termen de proces s-a stipulat sa se aduca silit martorii contestati. 
Sotia mea trebuie adusa silit la proces si cu cat timp inainte te anunta de acest lucru ?
Mai specific ca avem un baietel de 4 ani si un baiat de 15 ( care a fost operat la umar in urma cu 7 zile). 

Vreau o parere daca aceste 2 morive sunt INTEMEIATE pt ca sotia mea sa nu fie dusa silit la proces .

Ms frumos
Răspunde
 18-11-2017

Potrivit art. 200 alin. 1 din Codul de procedura penala, când instanţa de judecată nu are posibilitatea să asculte un martor, se poate adresa unei alte instanţe, care are posibilitatea să îl audieze. Avand in vedere distanta mare dintre cele doua localitati, instanta de la Targu Mures poate dispune efectuarea unei comisii rogatorii, urmand ca martora sa fie audiata la instanta egala in grad de la Oradea. Asadar, martora poate solicita sa fie audiata la instanta din Oradea (Judecatorie, Curte de Apel).
Succes!
Răspunde
 18-11-2017

Si cand trebuie ca martora sa solicite sa fie audiata la oradea ca procesul este pe data de 29.11.17 si noi nu am mai primit nici o hartie de la Tribunal
Răspunde
 18-11-2017

Pana la termenul din 29.11 trebuie solicitata efectuarea comisiei rogatorie la instanta de la Oradea. Se va decide la acest termen daca se va efectua sau nu. In mod normal nu ar fi motive sa nu se admita comisia rogatorie.
Răspunde
 18-11-2017

Ms fff frumos de raspuns
Răspunde
 18-11-2017

Si ne trebuie un avocat care trebuie sa se adreseze instantei ?

Sau cum se procedeaza ?
Răspunde
 19-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți transmite cererea către instanță prin poștă, email, fax. Eu vă sfătuiesc să trimiteți cererea dvs (scanată) prin emai și să o transmiteți și prin poștă. Trebuie să menționați în cerere numărul dosarului și motivele pentru care nu puteți să fiți prezentă în fața instanței.
Problema în cazul dvs este că instanța a dispus aducerea dvs în mod silit în fața instanței așa că puteți să vă așteptați ca mandatul de aducere să fie dus la îndeplinire. Dacă este cazul, prezentați atunci dovezile imposibilității de prezentare la instanță (actele medicale ale copilului operat). Nu cred că actele medicale după o operație pot justifica neprezentarea dvs cu excepția existenței unor situații grave (de ex: complicații în urma operației etc).
Sfatul meu este să mergeți de bună voie la instanță deoarece puteți fi amendată sau dusă cu forța.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-11-2017
Vizitator
Bună ziua. Sotul meu plateste primului copil rezultat din afara casatoriei 25% din venitul net el plateste 320 ron actual in urma casatoriei el avand alti 2 copii de 4 anii si respectiv 6 luni. Cum se imparte pensia alimentara la 3 copiii si cat îi mai revine primului copil. Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 20-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Alexandra a scris pe 20-11-2017:
Bună ziua. Sotul meu plateste primului copil rezultat din afara casatoriei 25% din venitul net el plateste 320 ron actual in urma casatoriei el avand alti 2 copii de 4 anii si respectiv 6 luni. Cum se imparte pensia alimentara la 3 copiii si cat îi mai revine primului copil. Vă mulțumesc anticipat

Buna ziua,

Pensia de intretinere datorata tuturor celor trei copii nu poate depasi 1/3 din venitul parintelui. Parintele poate solicita diminuarea pensiei datorata unuia dintre copii prin intermediul unei actiuni in instanta.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alexandra a scris pe 20-11-2017:

Cuantumul pensiei de intretinere datorat de tata in situatia in care dansul are 3 minori in intretinere este de 1/2 din venitul net/lunar realizat, astfel ca minorului rezultat din afara casatoriei ii revine 1/3 din acea jumatate.
Tatal va trebui sa formuleze o actiune la instanta de tutela pentru diminuarea pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.