Forum avocaţi > Drept penal

Dovada inlocuitoare a permisului suspendat rupta si expirata

28-11-2017

Buna ziua!
Am fost oprit cu numerele provizorii expirate si mi s a retinut permisul,primind dovada inlocuitoare a permisului cu valabilitate de 15 zile.Dupa cele 15 zile am fost sa mi prelungesc dovada cu 30 de zile(am facut asta de doua ori).
De fiecare data dovada era inca valabila,in momentul in care am vrut sa i extind valabilitatea,in prezent este expirata de o luna,deoarece nu am mai putut sa ajung la parchet.Din pacate dovada s a rupt in doua bucati intre timp.

Ultima data cand mi-am reinoit dovada,am mers la Parchetul Braila(acolo am fost oprit cu numerele expirate),am luat de la xerox o cerere prin care ceream procurorului cazului meu sa-mi prelungeasca dovadaa inlocuitoare a permisului de conducere.
Am dat cererea si dovada (care inca mai era valabila,),iar procurorul mi-a dat o ordonanta in care admitea cererea si imi prelungea dovada cu inca 30 de zile.Apoi am fost trimis la Politia Braila,unde pe dovada a fost scris de catre un agent noua valabilitate.
Asadar,eu am dovada rupta si expirata,iar eu am nevoie de ea atat la Parchet,unde trebuie sa o prezint procurorului,cat si la politie unde trebuie sa se scrie pe ea.Ce trebuie sa fac?Ce pasi trebuie sa urmez?
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Răspunde
 28-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Din pacate, daca nu v-ati prelungit timp de o luna dovada este foarte posibil sa nu mai puteti conduce pana la finalizarea dosarului penal. Legea aplicabila spune ca procurorul poate PRELUNGI dreptul de a conduce, ceea ce inseamna ca daca o singura data nu v-ati prelungit dreptul de a conduce, procurorul nu mai are ce prelungi in acest moment.

Cu toate acestea, puteti incerca sa formulati aceeasi cerere de prelungire a dreptului de conducere, aratand motivele pentru care nu ati putut solicita preungirea data trecuta. Poate aveti noroc si va incuviinteaza aceasta cerere.

In ceea ce priveste dovada pe care se aplica prelungirea, aceasta va trebuie doar la Politie si va pot da ei de acolo o noua dovada. La parchet puneti doar o copie dupa dovada veche asa rupta cum e in prezent (poate reusiti sa faceti o copie lizibila).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2017

Eu sunt din Bucuresti si am fost oprit in Braila vara trecuta,deci trebuie sa fac un drum destul de lung,pe langa aceasta data de la care nu mi am prelungit dovada este perioada de incepere a facultatii.
Reprezinta acestea motive de luat in serios?
Si daca da,umde pot sa le trec?
Multumesc!
Răspunde
 18-12-2022
Vizitator
Buna am fost și Io oprit cu o mașină cu numere expirate și am primit dovada 15 zile ata.intrebare mea este daca pot sa îmi prelunceasc dovada atât va rog o explicație
Răspunde
 19-12-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat, insa pe perioada cercetarii puteti solicita prelungirea dreptului de a conduce.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2022
Vizitator
Da misa spus că mai pot da la ceva procuror o zis și nu știu unde să merg și dacă mai preluncesc dovada nu mise mărește supendarea
Răspunde
 20-12-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Faceti o cerere la procurorul de caz pentru a vi se elibera o dovada, pentru a putea conduce in perioada in care sunteti cercetat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-08-2023
Vizitator
Am avut accident acum trei luni neacordarea de prioritate la stop a fost cu victime dar nimic grav fără spitalizare și fără a depune plângere am dovadă de circulație în fiecare lună aș vrea să știu cât durează și la ce să mă aștept mulțumesc mult
Răspunde
 06-09-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Discutati cu politistul care se ocupa de cazul dvs, pentru a va informa despre stadiul cercetarilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.