Forum avocaţi > Drept penal

Recuperare carnet conducere dupa expirarea sentintei in Germania

02-12-2017
Vizitator
Buna ziua, in 10 ianuarie anul curent am fost suficient de idiot incat sa conduc baut (1,2 in sange)...rezultat..carnet luat 9 luni, incepand din data de 8 februarie 2017( data sentintei judecatoresti). Mentionez ca locuiesc in Germania, carnetul era preschimbat in carnet german. Dupa legea germana, ar trebui sa urmez un curs pentru a-mi recapata carnetul (MPU) sau Idiotentest in jargonul nemtesc. Cu toate ca imi merit cu varf si indesat pedeapsa, am o problema... in primavara ma intorc definitiv in tara, deci nu am cum sa urmez citatul curs. Nu aveam nici un fel de antecendente anterioare, nu s-au produs nici un fel de pagube. Intrebarea mea ar fi: pot sa ma reexaminez in tara, pentru a recupera carnetul, sau pt. a obtine altul, avand in vedere ca cele 9 luni s-au implinit ieri 26.11. 2017? Daca da, ce acte sunt eventual necesare unui avocat in Romania pt. a ma reprezenta? Am cumva nevoie de vreo dovada de la statul german? In eventualitatea reexaminarii in Romania, trebuie sa declar ca am avut carnet sau pur si simplu reiau procesul ca si cum nu as fi avut niciodata?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 03-12-2017
Vizitator
Se pare ca avocatii nostri nu au habar...nu ai primit nici un raspuns...descurca-te singur
Răspunde
 03-12-2017
Vizitator
Încearcă pe un forum de avocati nemți... Avocații români nu știu legile din germania cum nici avocații lor nu le cunosc pe-ale noastre. Dar vezi cu zerourile la onorarii ca la nemți sunt ceva mai multe poate iesi mai putin secat la buzunare cu soluția propusă de Vesa (sa te descurci singur)
Răspunde
 04-12-2017
Vizitator
Va multumesc pentru postari, o sa incerc pe cont propriu, sper sa ma lamuresc la politie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.