Forum avocaţi > Drept penal

Recuperare imprumut fara acte pe incredere

07-12-2017
Vizitator
Buna ziua. Sunt și eu o victimă a escrocilor. Sunt administratorul unei micro firme de montaje uși de interior. In urmă cu câțiva ani,am colaborat cu un magazin ce se ocupa cu valorificarea de uși. Mă cunoșteam foarte bine cu cei doi administratori,fapt ce m-a determinat să am încredere in ei si sa îi împrumut cu suma de 6000 lei. Acum nu mai pot recupera banii,pe motiv că cei doi escroci nu vor să recunoască că i-am ajutat. I-am reclamat la poliție, s-a ajuns în instanță și răspunsul lor era că nu dețin probe suficiente,deși le-am dat adresele acelora care au plătit montajul de uși,atunci când le-au cumpărat,ei având nevoie de bani pentru chirie, curent , salarii etc. De obicei încasam banii pe montaj de la beneficiar,dar le-am permis sa încaseze ei ,pentru a nu intra in insolvența, și eu urma să primesc banii în rate,dar inevitabilul s-a produs. Menționez că nici poliția nici cei de la instanță nu au întrebat nicio persoană care au achitat ușile cu tot cu montaj,lasandu-ma de izbeliște. Când s-au mai făcut încasări de genul ăsta, eu le emiteam lor factură, ei îmi dădeau partea mea cuvenita,dar acum observ că avem organe juridice dezinteresate,ba chir incompetente pot spune. Vă rog respectuos să-mi ziceți ce se mai poate face legal,pentru a nu se prescrie faptele celor doi escroci.
Răspunde
 07-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Din păcate situația nu vă este favorabilă deoarece în astfel de cazuri este necesar să dovediți nu numai faptul că ați dat suma de bani ci și că acea sumă a fost dată cu titlu de împrumut.

Ce vă sfătuiesc este să inițiați cu ei o comunicare (email, notificare/răspuns notificare sau orice recunoaștere scrisă) prin care ei să recunoască faptul că le-ați dat banii cu titlu de împrumut, iar corespondența să o folosiți în instanță.

De asemenea, având în vedere situația nefavorabilă în care vă aflați din punct de vedere al dovezilor, ar fi bine să acceptați eșalonarea restituirii sumei chiar și în mai multe rate...asta dacă și ei sunt de acord. Dacă sunt de acord, faceți la notariat o înțelegere în acest sens, iar dacă nu respectă înțelegerea să-i puteți executa.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2017
Vizitator
Intr-adevar ar ajuta sa obtineti o recunoastere din partea lor, dar probabil va fi destul de greu acum pentru ca sunt deja "pusi in garda" pentru ca i-ati dat in judecata din cate am inteles... deci e usor sa isi dea seama ca incercati doar sa-i iscoditi. Cu siguranta tactica asta ar fi putut avea succes inainte sa-i chemati in judecata, acum... putin probabil, dar cine stie.
Răspunde
 10-12-2019
Vizitator
Buna ziua as vrea sa aflu un raspuns va rog frumos de la un avocat. Am trimis o suma de bani din Spania ín Italia prin Manygram la o persoana, de 5 luni de zile ma rog sa ami trimeata bani dar ma amana, as putea sal dau an judecata ín Romania cu chitantele care le am si cu ínregistrarile ín care recunoaste ca are sa ími dea bani, am sanse sa ími recuperez bani. Multumesc frumos
Răspunde
 10-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faceti intai o notificare prin care sa solicitati restituirea banilor.Acordati un termen de plata.
Apoi,puteti formula actiune in instanta penru restituire imprumut. La cerere veti anexa inscrisurile pe care le aveti (ar fi fost bine daca pe formularul de la Moneygram ati fi scris "imprumut"), printsceen-uri ale mesajelor de pe telefon. Puteti cere si interogatoriul paratului si martori care sa fie in masura sa indice ca ati dat banii cu imprumut, nu cadou.
Înregistrarea audio obținută cu ajutorul telefonului mobil nu poate fi admisă ca probă în procesul civil în condițiile în care, la momentul înregistrării, persoana cu care se discuta NU a avut cunoștință de faptul că este înregistrată.
Potrivit dispozițiilor art. 255 din noul Cod de Procedură Civilă, coroborate cu dispozițiile art. 341 noul Cod de Procedură Civilă, benzile de înregistrare a sunetului constituie mijloace materiale de probă admisibile, doar dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri, condiții pe care nu le îndeplinește înregistrarea audio, cât timp a fost realizată fără acordul persoanei înregistrate

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela a scris pe 10-12-2019:
Buna ziua as vrea sa aflu un raspuns va rog frumos de la un avocat. Am trimis o suma de bani din Spania ín Italia prin Manygram la o persoana, de 5 luni de zile ma rog sa ami trimeata bani dar ma amana, as putea sal dau an judecata ín Romania cu chitantele care le am si cu ínregistrarile ín care recunoaste ca are sa ími dea bani, am sanse sa ími recuperez bani. Multumesc frumos
Conform legislatiei penale, in situatia in care sunteti victima unei fapte penale, in cazul dvs victima unei inselaciuni, din moment ce fapta s-a comis pe teritoriul Italiei, va trebui sa va adresati organelor de politie din Italia pentru tragerea la raspundere penala a faptuitorului. Daca persoana pe care ati imprumutat-o este cetatean roman, puteti promova o actiune civila impotriva respectivei persoane, la instanta competenta din Romania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.