Buna seara! Pe data de 28 noiembrie, am fost victima unui accident rutier, am mers sa duc băiatul la grădiniță si am ieșit din grădiniță, m-am asigurat sanga dreapta urmând sa traversez o trecere de pietoni pe 4 benz.semnalizata si semaforizata cu semafor galben intermitent,( pe primele bezi după fiecare sens de mers sunt constant mașini parcate ) a oprit mașină din stânga mea,asemenea si din partea dreapta,am început traversarea iar intre timp in spatele mașini din dreapta a redus mai brusc o alta mașină ce nu a adaptat viteza la condițiile de drum,menționez ca era ora 9 și ploua torențial, vrând sa evite impactul cu mașină din fata ce oprise sa imi acorde prioritate a depasit-o prin partea dreapta respectiv banda 1 de mers, in accel moment sa produs accidentul, ma lovit in partea laterala stânga m-am răsucit pe aripa dreapta a mașini căzând in dreptul oglinzi drepte pe care am si spart-o,a oprit masina ma ridicat de jos si am vrut sa ma bage in maina lui,am refuzat si i-am spus sa sune la ambulanta si sa meargă mai înfață sa il cheme pe soțul meu care era parcat la 20 de m de trecere,când a auzit s-a suit in mașină si a mutat-o 10 m mai in fata de locul accidentului, ma preluat ambulanta am facut investigații din care a rezultat,dubla fractura la pumnul stâng (5saptamani in gips), ligament rupt la glezna stânga (6 săptămâni trebuie ținut in orteză sau fașă elastica), leziuni si contuzii la genunchiul drept si sold drept.aștept finalizarea certificatului medico-legal in baza căruia sa depun plângere penala. Intrebarea mea ar fi care sunt consecințele si urmările in astfel de caz si cum va fi sancționat de lege șoferul ce ma lovit?ce legi se aplica? Șoferul a declarat ca ma lovit doar cu oglinda dreapta si ca eram la 5 m de trecerea de pietoni,nu exista martori si nici camere de supraveghere. |
|