Forum avocaţi > Drept penal

Victima accident rutier

10-12-2017
Vizitator
Buna seara! Pe data de 28 noiembrie, am fost victima unui accident rutier, am mers sa duc băiatul la grădiniță si am ieșit din grădiniță, m-am asigurat sanga dreapta urmând sa traversez o trecere de pietoni pe 4 benz.semnalizata si semaforizata cu semafor galben intermitent,( pe primele bezi după fiecare sens de mers sunt constant mașini parcate ) a oprit mașină din stânga mea,asemenea si din partea dreapta,am început traversarea iar intre timp in spatele mașini din dreapta a redus mai brusc o alta mașină ce nu a adaptat viteza la condițiile de drum,menționez ca era ora 9 și ploua torențial, vrând sa evite impactul cu mașină din fata ce oprise sa imi acorde prioritate a depasit-o prin partea dreapta respectiv banda 1 de mers, in accel moment sa produs accidentul, ma lovit in partea laterala stânga m-am răsucit pe aripa dreapta a mașini căzând in dreptul oglinzi drepte pe care am si spart-o,a oprit masina ma ridicat de jos si am vrut sa ma bage in maina lui,am refuzat si i-am spus sa sune la ambulanta si sa meargă mai înfață sa il cheme pe soțul meu care era parcat la 20 de m de trecere,când a auzit s-a suit in mașină si a mutat-o 10 m mai in fata de locul accidentului, ma preluat ambulanta am facut investigații din care a rezultat,dubla fractura la pumnul stâng (5saptamani in gips), ligament rupt la glezna stânga (6 săptămâni trebuie ținut in orteză sau fașă elastica), leziuni si contuzii la genunchiul drept si sold drept.aștept finalizarea certificatului medico-legal in baza căruia sa depun plângere penala.
Intrebarea mea ar fi care sunt consecințele si urmările in astfel de caz si cum va fi sancționat de lege șoferul ce ma lovit?ce legi se aplica? Șoferul a declarat ca ma lovit doar cu oglinda dreapta si ca eram la 5 m de trecerea de pietoni,nu exista martori si nici camere de supraveghere.
Răspunde
 10-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți plângere penală și șoferului i se va întocmi dosar penal. Procurorul de caz va efectua toate cercetările necesare și se va da o suluție în cauză, în baza probelor de care dispune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2017
Vizitator
Mulțumesc frumos! Șoferul m-a contactat dorind sa rezolvam cazul pe cale amiabilă, permisul nu i-a fost suspendat si mi-a spus conform avocatului lui ca nu i se va face dosar penal si ca va fi culpa comuna si ne vom judeca in caz civil,așa este? vrea sa îmi ofere 1000€ si nu știu daca este suficient? Sau daca merg in instanță va avea si alte dezavantaje înafară de suma de bani.
Răspunde
 11-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care, pe certificatul medico-legal veti obtine un numar de zile de ingrijiri medicale mai mare de 90, soferul poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Va trebui sa formulati o plangere penala in termen de 90 de zile de la producerea faptei, iar ulterior aveti posibilitatea sa va impacati, deoarece in cazul acestei infractiuni impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2017
Vizitator
Buna ziua am un unchi acum in varsta de 64 ani care a facut închisoare 11 ani la termen pt omor ( intr-un moment de furie maxima si-a ucis soția care il înșela cu un cunoscut de-al lui asta ca o paranteza ) sa eliberat acum 5 luni si a auzit el nu stiu pe unde ca ar putea da statul roman in judecată pt condițiile din închisoare adica ca nu erau condiții prea bune acolo ceva de genu ca erau foarte multi in camera metri pătrați nu corespundeau mâncarea foarte proasta va poate spune el mai multe , credeți ca exista șanse sa primească despăgubiri ? Nu are bani sa plătească in avans ședințele care ar urma la avocat doar ca sar putea face un contract intre dumneavoastra si el si din despăgubirea care ar urma sa o primească sa aveti cota parte de acolo ceva de genu asa a auzit ca se mai face el nu poate ridica bani din despăgubire fara ca dumneavoastra sa nu va primiti onorariul stabilit prin contract . Va las si doua numere de tel al meu si al lui
Al meu 0766581228
Al unicului pe nume Gheorghe Ștefan 0737183989
Va multumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.