|
11-12-2017 |
| Buna seara ma numesc mercan chilase, am o intrebare am condus o masina si m-a prins un organ de politie dar era locala si eram putin baut si mia pus fiola si mi-a iesit 0,54 alcolemie se poate intampla ceva ? Va rog vreau un raspuns | |
|
|
|
11-12-2017 |
| Ați fost dus pentru recoltarea probelor biologice, adică vi s-a recoltat sânge. Dacă da, în cazul în care îmbibația alcoolică depășește 0,80 g/l alcool pur în sânge vi se va întocmi dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute în art. 336 alin. 1 din NCP. Art. 336 cod penal Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. (3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-12-2017 |
 | Mercan ion Vizitator |
| Nu doar at mia esit 0,54 at si un dosar se poate face inchisoare | |
|
|
|
11-12-2017 |
| Dacă nu ați fost dus pentru recoltarea de sânge și ați rămas doar cu etilotestul, există doar o contravenție, cu reținerea permisului de conducere și amendă. Dacă vi s-a recoltat sânge ți rezultatul va fi de peste 0,80, este dosar penal. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca ati refuzat recoltarea probelor biologice, vi se poate intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-12-2017 |
 | Mercan ion Vizitator |
| Nu am vost la spital si mia luat sangele si mia esit 0,54 | |
|
|
|
12-12-2017 |
| Să înțeleg că valoarea alcoolemiei, de 0,54 g/l, a reieșit din probele de sânge? Dacă da, atunci nu este o faptă penală ci este o contravenție. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-12-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Mercan Ion a scris pe 12-12-2017: Nu am vost la spital si mia luat sangele si mia esit 0,54 Daca la probele de sange a iesit alcoolemie de 0,54 la mie, inseamna ca nu ati savarsit nicio infractiune, ci doar o contraventie. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
13-12-2017 |
 | Mădălina Rizea Vizitator |
| Buna ziua .... am si eu nevoie de un sfat înainte de a începe un proces pentru custodia minorului ... eu si tatăl copilului suntem necăsătoriți locuim cu minorul in vârsta de 2 luni in casa bunicului patern (din partea tatălui)... vreau sa ne despartim deiarce sunt bătuta si jignita ... am poze cu consecințele in urma bătăilor .le pot folosi ca dovezi in instanța ?.. el ma ameninta ca pot pleca dar fără copil .... el este frizer are un venit minim pe economie ... eu nu am niciun venit ,dacă părăsesc domiciliul lui m-aș duce sa locuies in casa părintească din partea tatălui meu si tatăl meu mar ajutat luna cu suma de bani pentru a întreține copilu ... ce șanse am ? El ma anunța mereu cu bătăi si ca ma va teroriza unde ma va prinde dacă iau copilu din casa .. mulțumesc aștept rasp dv... | |
|
|
|
13-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mercan Ion a scris pe 12-12-2017: Nu am vost la spital si mia luat sangele si mia esit 0,54 Daca in urma prelevarii probelor biologice, nivelul alcoolemiei este de 0,54g/l alcool pur in sange, veti primi o contraventie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-12-2017 |
| Mădălina Rizea a scris pe 13-12-2017: Buna ziua .... am si eu nevoie de un sfat înainte de a începe un proces pentru custodia minorului ... eu si tatăl copilului suntem necăsătoriți locuim cu minorul in vârsta de 2 luni in casa bunicului patern (din partea tatălui)... vreau sa ne despartim deiarce sunt bătuta si jignita ... am poze cu consecințele in urma bătăilor .le pot folosi ca dovezi in instanța ?.. el ma ameninta ca pot pleca dar fără copil .... el este frizer are un venit minim pe economie ... eu nu am niciun venit ,dacă părăsesc domiciliul lui m-aș duce sa locuies in casa părintească din partea tatălui meu si tatăl meu mar ajutat luna cu suma de bani pentru a întreține copilu ... ce șanse am ? El ma anunța mereu cu bătăi si ca ma va teroriza unde ma va prinde dacă iau copilu din casa .. mulțumesc aștept rasp dv... Situatia expusa este destul de grava, in sensul ca nu ar trebui sa va cresteti copilul minor intrun mediu nociv, care ii va afecta cresterea si dezvolvarea. Referitor la violentele fizice la care sunteti supusa, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente sau vatamare corporala, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il veti obtine pe certificatul medico-legal si pentru savarsirea infractiunii de amanintare. Ulterior, puteti solicita emiterea unui ordin de protectie impotriva dansului. Dupa ce veti pleca impreuna cu copilul, va trebui sa depuneti la instanta de tutela o actiune pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |