Forum avocaţi > Drept penal

Fals in inscrisuri sub semnatura privata

12-12-2017

Buna ziua,
Asi dori sa stiu daca poate fi incadrata ca <Fals in inscrisuri sub semnatura privata> nu doar alterarea, modificarea etc. a unui document ci si semnarea unui document intocmit de o alta persoana. Mai exact unele acte intocmite de mine si semnate de altcineva (in urma carora persoana respectiva a primit beneficii financiare).
Va multumesc.
Răspunde
 12-12-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Folosirea de catre o persoana a unui document falsificat poate reprezenta infractiunea de uz de fals, daca persoana care a folosit documentul nu este persoana care a falsificat actul, ci doar l-a folosit.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2017

Documentul nu a fost falsificat. Doar a fost semnat de altcineva cu expresa instructiune ca eu, cel care l-a intocmit sa nu semnez, stiinduse ca se va beneficia de pe urma acestuia.
Răspunde
 13-12-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Nu vad unde ar putea fi o infractiune in aceasta situatie. Daca documentul nu este falsificat si atesta o situatie de fapt reala, iar persoana care a semnat documentul avea dreptul sa o faca, atunci nu se poate vorbi de infractiune.

Nu imi pot da seama doar din precizarile dvs. daca poate fi vorba despre altceva.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2017

Faptul ca am fost obligat sa nu semnez, sa las spatiu la intocmit iar altcineva a semnat pe aceste documente si in urma lor a beneficiat de niste sume de bani.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.