Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal accident rutier

07-01-2018
Vizitator
Pe data de 21 august 2017 am avut un accident rutier soldat cu victima si alcoolemie de 0,17 ! Victima nu a avut nicio zgarietura , nu a stat internata decat 2-3 ore ! Am primit pe loc dovata fara drept de circulatie ! Ulterior m-am inteles cu victima, i-am cumparat bicicleta si nu a depus nicio plangere penala! Politistul care se ocupa de dosar mi-a spus ca abia peste 15 zile trimite dosarul la parchet !menționez ca au trecut de atunci 4 luni si ceva
Răspunde
 07-01-2018
Vizitator
Cat durează pana imi restitui permisul ? Pot lua dovada cu drept de circulatie?
Răspunde
 08-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Desi dosarul dvs. ar trebui solutionat destul de rapid, dat fiind faptul ca victima nu a depus plangere penala, dureaza destul de mult pana politistul de caz duce dosarul la procuror pentru a se finaliza dosarul. Puteti sa mergeti in audienta la parchet pentru a intreba de stadiul dosarului dvs. Puteti si sa faceti o cerere in scris in care sa solicitati urgentarea solutionarii dosarului dvs. pentru ca aveti nevoie de permis.
Mai puteti incerca si sa faceti o cerere la parchet pentru a vi se acorda dreptul de a conduce pe o perioada de 30 de zile (cu reinnoire la fiecare 30 zile) pana la solutionarea dosarului aratand motivele pentru care aveti nevoie de permis si ca victima nu a depus plangere penala.
Probabil ca dupa ce se solutioneaza dosarul veti primi o amenda si vi se va retine permisul intre 1 luna si 3 luni pentru conducerea sub influenta alcoolului si pentru producerea accidentului (doar contraventie).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2018
Vizitator
Multumesc pentru raspuns !dar poate sa mai astept inca 3 luni dupa ce primesc instiintarea ? Nu se ia in considerare data primirii dovezii fara drept de circulatie ?
Răspunde
 11-01-2018
Vizitator
Politistul duce dosarul săptămâna viitoare la parchet !
Răspunde
 11-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ion Alexandru a scris pe 11-01-2018:
Multumesc pentru raspuns !dar poate sa mai astept inca 3 luni dupa ce primesc instiintarea ? Nu se ia in considerare data primirii dovezii fara drept de circulatie ?

Din pacate, nu se ia in considerare faptul ca pana acum ati stat fara permis.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2018
Vizitator
Buna ziua,
In urma unui accident avut, pe trecerea de pietoni, am lasat sa treca cca 20 pietoni, iar cand sa plec de la trecere, dupa ce m-am asigurat,in unghiul mort mi a aparut o persoana care a scapat o punga cu cumparaturi jos, Am urcta- o in masina, mi-a zis ca dansa vrea doar banii pe cumparaturi, i am dat banii, chiar mai multi, pt lapte si oua, in 2 minute a aparut si un echipaj de politie, ne-a intrebat daca totul e in regula, victima a spus ca ea vrea doar banii pe cumaparturi. Politistii ne-au luat datele, si au zis sa ne intelegem sa schimbam numerele de telefon intre noi. Doamnei i am dat si buletinul meu, iar a doua zi m-a sunat ca totusi o doare ceva si ca ar fi bine sa mergem la spital. I-am zis ca dupa ora 19 ma eliberez, si urma sa vorbim. de la ora 19 pana la oara 19.40 am fost intr-o sedinta, ea intre timp m-a sunat de 5 ori,si mi a trimis un mesaj ca ea este in drum spre spital si ca o sa vad ce o sa patesc eu ca nu i am raspuns. La 19.40 am sunat-o nu mi a raspuns si s-a terminata aici. N- am stiut ca daca politistii care au ajuns la fata locului, nu ne-au facut proces verbal, eu trebuie in 24 de ore sa ma prezint la politie. Bineinteles dupa 3 zile m-am trezit cu politia la poarta, m-am prezentant in Udriste, le -am povestit ce v-am scris si Dvs, mi au ridicat carnetul si mi au dat dovada fara drept de conducere. Soc. Am inteles ca nici prin cerere catre procuror nu am sanse sa primesc vreo dovada, Doamna am aflat ca a stat o zi in spital si a primit 20 de zile de stata acasa pt ingrijiri medicale : fractura de pubis. O masina plecata de pe loc poate provoca si asa ceva.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea schimbarii incadrarii atata timp cat si ea si eu am declarat ca a venit politia si ca nu am parasit locul accidentului? Se poate cere audienta la procurorul care v-a prelua cazul?
Va multumesc.
Răspunde
 13-09-2018
Vizitator
Printre altele am uitat sa intreb ce e mai important : cum se solutioneaza mai repede cercetarea : angajand un doar un avocat sau o solutie cu un mediator ar fi mai buna?
Va multumesc inca o data.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.