Forum avocaţi > Drept penal

(MINOR) Conducere fara permis + accident

15-01-2018
Vizitator
Buna ziua! Am 17 ani si am condus un autovehicul pe un drum public. Intr-o curba am pierdut controlul masinii datorita vremii nefavorabile si am avariat 2 autovehicule care erau parcate. Proprietarii acestora au sunat politia, le-am spus ca nu am permis, am povestit cum s-a intamplat, am fost dus la sectie, am dat o declaratie cu ce s-a intamplat si mi-au facut un proces verbal. Le-am lasat numarul de telefon si au zis ca ramane sa ma sune cei de la cercetari penale sau ceva de genul. Cum pot sa aflu daca mi s-a facut vreun dosar penal? Cum pot fi sanctionat? Se poate lua o masura educativa fara privare de libertate? Vreau sa stiu la ce sa ma astept. Pot scapa cumva? Ce sfaturi imi dati?

P.S. Asigurarea autovehiculului pe care il conduceam era valabila, dar cand m-am intors la locul accidentului de la sectia de politie, unul din prioprietarii masinii avariate a spus ca i s-a mutat motorul, ca masina lui e dauna totala si sa ii platesc toata masina ca si cand ar fi in stare buna, altfel ma da in judecata. E ok ce face el? Avand in vedere ca s-a procedat legal si se va rezolva cu asigurarea mea. Nu trebuie sa constate cineva daunele si sa i se repare masina? Sau poate refuza si face ce vrea de capul lui? Imi pot vedea de treaba sau ma pot trezi cu el pe cap?
Răspunde
 15-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand varsta de 17 ani, raspundeti penal, astfel ca vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara a poseda permis, distrugere si dupa caz, vatamare corporala. Persoanele vatamate se pot constitui parti civile, pentru a solicita daune morale si materiale, astfel ca veti fi obligat la plata prejudiciului produs, prin persoanele responsabile civilmente. Fiind minor, in functie de modalitatea de producere a faptelor si de apararea pe care intelegeti sa o formulati, instanta poate dispune o masura educativa neprivativa de libertate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2018
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 15-01-2018:
Avand varsta de 17 ani, raspundeti penal, astfel ca vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara a poseda permis, distrugere si dupa caz, vatamare corporala. Persoanele vatamate se pot constitui parti civile, pentru a solicita daune morale si materiale, astfel ca veti fi obligat la plata prejudiciului produs, prin persoanele responsabile civilmente. Fiind minor, in functie de modalitatea de producere a faptelor si de apararea pe care intelegeti sa o formulati, instanta poate dispune o masura educativa neprivativa de libertate.

Imi puteti spune cat poate fi valabil dosarul penal si daca voi mai putea da de permis vreodata?
Respectivul dosar este valabil doar in Romania? Am de gand sa ma stabilesc in Italia si vreau sa stiu daca as putea da acolo de permis sau nu, din cauza acestui dosar.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.