Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Furtul auto se poate reclama de către o persoana care nu este proprietarul autoturismului ??

22-01-2018
Vizitator
Buna ziua ! Autoturismu de care m-a foloseam era pe numele mamei unei prietene deoarece eu nu pot deține bunuri pe numele meu întrucât am ordin de executare silită emis pe numele meu . Când am cumpărat autoturismul de la x a semnat băiatul mamei prietenei in locul ei făra a avea procura in acest sens de la mama dansului . A fost cumpărat cu diferența de bani și un autoturism la schimb de la y . Acest lucru s a realizat prin 2 acte diferite de vânzare cumpărare . Folosindu-ne de acest automobil o persoana z mi a propus sa i o vând lui știind ca eu nu sunt proprietarul de drept . Persoana z și cu mine am convenit următoarele : îmi da jumate din bani acum , ii dau autoturismul , o cheie și certificatul și când îmi va da restul banilor pana la data convenita ( totul s a stabilit verbal ) eu voi veni cu proprietarul de drept sa finalizam procedura de vânzare cumpărare . Între timp persoana y ( cumparatorul ) a postat anunț ca vrea sa o vândă cu o suma mult mai mare decât i am propus o eu spre vânzare și ce sa vezi a găsit si client și m a rugat sa m-a duc doar sa semnez și sa îmi dea diferența de bani ( bișnitareala pe fata ) ... eu am fost deranjat și i am luat mașina din fata blocului fără sa îl anunț in prealabil . A doua zi el se duce la poliție și declara FURTUL susținând ca mai avea niște lucruri in mașina pe care eu ulterior i le am innapoiat . Eu sunt acuzat de furt calificat , mașina mi a fost sechestrată de poliție cu pretextul ca este proba la dosar și el se comporta și este tratat ca proprietar de drept . Ba mai mult la dosar s a atasat și acuzația formulata de către organul de cercetare penală cum ca eu am achiziționat mașina comițând infracțiunea de fals in semnătura ( precizez ca nu eu am semnat ci băiatul mamei prietenei fără procura notariala in acest sens ) , eu doar m am folosit de ea și m am interes spre vânzare cu persoana z ( cumparatorul de așa zisa buna credință ) . Î: cum își poate recupera mașina sechestrată persoana care este proprietar de drept și in cât timp ( legal vorbind ) și de ce persoana care a vândut autoturismul către mama prietenel mele ( cumpărător fără procura ce a semnat fiind fratele prietenei mele ) poate dispune de mașina data la schimb și nu este pus sub spectrul falsului in semnătura ( consider ca ar trebui tratată la fel ca și mine in condițiile in care a cumpărat de la o persoana care nu are procura sa vândă un autoturism ) ... mai țin sa precizez ca a i a fost luată declarație și persoanei cu care am făcut schimb . Va rog mult sa m-a lămuriri și pe mine . Am impresia ca legea aplicată de către organele de ancheta nu este una obiectiva . MULȚUMESC !
Răspunde
 25-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Conform Codului civil, cumparatorul dvs. avea calitatea de proprietar, chiar daca nu v-a achitat toata suma de bani. Bunurile mobile (masinile sunt bunuri mobile) pot fi vandute prin simpla lor predare (nu trebuie contract de vanzare cumparare ori alta formalitate). Doar pentru inregistrarea proprietarului la Politie trebuie facute actele, insa in rest transferul de proprietate se realizeaza la momentul la care i-ati predat masina, cheia si certificatul.

Altfel spus, in momentul in care ati luat masina de la cumparator din fata blocului, ati comis infractiunea de furt.

In ceea ce priveste falsul de pe contractul de vanzare cumparare, se poate face expertiza grafologica pentru a se stabili cine a semnat contractul.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.