|
25-07-2018 |
 | Florin993 Vizitator |
| Buna ziua in situatia de fata mai am sansa sa imi recuperez permisul..............estimata: 08:30 Complet: C. penal 4 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul major Şerban Ionuţ Florin, la pedeapsa de: - 9( nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal cu referire la art. 349 alin. 2, art. 375 alin. 1, 2, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 92 Cod penal stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă. În baza art. 93 alin. 1 lit. a, b, c, d, e Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bacău, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Administrativ Teritoriale a comunei Ştefăneştii de Jos, jud Bacău, în cadrul a 2 (două) instituţii alternative din comunitatea mai sus menţionată, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. 4 Cod penal atenţionează pe condamnat asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi dispunerea executării pedepsei, în cazul în care: - pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, - pe parcursul termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 24 octombrie 2017. Document: Hotarâre 580/2017 24.10.2017 12.10.2017Ora estimata: 08:30 Complet: C. penal 4 Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: Acordă termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 24.10.2017 Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 12.10.2017 | |
|
|
|
29-10-2018 |
 | Bulai mihai adrian Vizitator |
| buna ziua. am si eu o intrebare in urma cu 4 luni mia fost retinut permisu pentru alcoolemie. si mi sa intocmit dosar penal. as vrea sa stiu care ar putea fi consecintele avand in vedere ca mia iesit 0,87 alcool in aeru respirat. si daca pot parasi tara pentru a merge la munca | |
|
|
|
23-01-2019 |
 | Tytyrez77 Vizitator |
| Daca ramane definitiva aceasta solutionare permisul se va anula,vei putea da din nou de permis dupa 1 an de la data ramaneri definitive a hotarari,mare atentie la obligatiile care le aveti momentan in solutionare,,,daca nu respectati riscati sa ajungeti privat de libertate | |
|
|
|
23-01-2019 |
 | 2Pacalipse
|
| Cum pot afla De amenda din Germania,daca directorul ma concediat si ma trimis Acasă. Aveam alcolemie 3 in aer,2.8 in singe.Politistii nu aveau o adresa concreta dea mea.Doar orașul și țara din care sunt (Chisinau,Rep Moldova).Miau facut poze din Passaport Român. Sa intimplat pe 28 octombrie 2018,si la acest moment nu stiu nimic.Ce trebuie sa fac?? Sa merg inapoi in Germania si sa ma interesez la tribunal??? | |
|
|
|
26-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| 2Pacalipse a scris pe 23-01-2019: Cum pot afla De amenda din Germania,daca directorul ma concediat si ma trimis Acasă. Aveam alcolemie 3 in aer,2.8 in singe.Politistii nu aveau o adresa concreta dea mea.Doar orașul și țara din care sunt (Chisinau,Rep Moldova).Miau facut poze din Passaport Român. Sa intimplat pe 28 octombrie 2018,si la acest moment nu stiu nimic.Ce trebuie sa fac?? Sa merg inapoi in Germania si sa ma interesez la tribunal??? Puteti merge personal in Germania pentru a va interesa de dosar sau puteti angaja un avocat local care sa intreprinda demersurile legale se ce impun. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-03-2019 |
 | Dana Vizitator |
| Buna seara,sotul meu a fost prins conducand sub influenta substantelor interzise,i au fost recoltate probe la IML,intrebarea mea este daca isi va mai recupera permisul(este la prima abatere,in 10 ani nu i a fost suspendat permisul niciodata).va multumesc! | |
|
|
|
25-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Eduard a scris pe 23-06-2018: Buna ziua! Au trecut 4-5 saptamani de cand mi s-au luat probe de sange pentru alcoolemie la IML si mi-au zis ca ma vor suna. Cat dureaza pana primesc rezultatele? Unde ar trebui sa merg sa intreb de rezultate daca sunt sa nu gata? Mentionez ca am fost oprit in urma unei razii, nu am facut vreun accident si nu mi s-a cerut plata testului. Multumesc! Pentru a urgenta solutionarea cauzei, ar fi indicat sa achitati analizele, deoarece in practica rezultatul analizelor biologice parvine la dosar dupa un timp destul de indelungat. Puteti intreba daca s-a intocmit buletinul de analiza la sediul IML. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-06-2021 |
 | Nicolaemirelagiorgiana@gmail.com Vizitator |
| Buna ziua.cum as putea sa urgentez un dosar penal pt alcoolemie 0.89? Dosarul se afla la procuror și nu am primit nici rechizitoriul. | |
|
|
|
22-06-2021 |
| Nicolaemirelagiorgiana@gmail.com a scris pe 22-06-2021: Buna ziua.cum as putea sa urgentez un dosar penal pt alcoolemie 0.89? Dosarul se afla la procuror și nu am primit nici rechizitoriul. Puteti formula o cerere in acest sens, adresata organului de cercetare penala sau procurorului care efectueaza urmarirea penala. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu modalitatea de executare pe care o doriti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-06-2021 |
 | Nicolaemirelagiorgiana@gmail.com Vizitator |
| Avocatul Mia zis că nu se mai încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției | |
|
|
|
23-06-2021 |
| Nicolaemirelagiorgiana@gmail.com a scris pe 22-06-2021: Avocatul Mia zis că nu se mai încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției Avocatul v-a informat gresit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-06-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nicolaemirelagiorgiana@gmail.com a scris pe 22-06-2021: Avocatul Mia zis că nu se mai încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției Acordurile sunt permise de codul de procedura penala. legea spune ca "În cursul urmăririi penale, după punerea în mișcare a acțiunii penale, inculpatul și procurorul POT încheia un acord, ca urmare a recunoașterii vinovăției de către inculpat." Adica, pe procuror nu il poate obliga nimeni sa incheie un acord daca nu vrea. Avocatul dvs. probabil dorea sa va spuna ca acel procuror nu vrea sa faca acord cu dvs, nu ca nu se mai fac acorduri in general. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-09-2021 |
 | Luiza Vizitator |
| Care au fost lucrurile la care ati apelat pentru acest rezultat? | |
|
|
|
08-09-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| ? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-09-2021 |
 | Luiza Vizitator |
| Alcoolemie 1.21 in aerul respirat si accident cu alt autoturism(nicio victima).1) in cat timp ar trebui sa ajunga rezultatele de sange?2)cum ar trebui sa abordez situatia pentru a obtine amanarea aplicarii pedepsei tinand cont ca am apelat si la un avpcat?(am vazut in comentariile anterioare ca se poate obtine chiar si la o alcoolemie mare) | |
|
|
|
10-09-2021 |
| Luiza a scris pe 09-09-2021: Alcoolemie 1.21 in aerul respirat si accident cu alt autoturism(nicio victima).1) in cat timp ar trebui sa ajunga rezultatele de sange?2)cum ar trebui sa abordez situatia pentru a obtine amanarea aplicarii pedepsei tinand cont ca am apelat si la un avpcat?(am vazut in comentariile anterioare ca se poate obtine chiar si la o alcoolemie mare) La așa o alcoolemie consider că nu veți obține o amânare a aplicării pedepsei, ci cel mult o amendă penală. Infracțiunea pe care ați comis-o este considerată de o gravitate mare, având în vedere potențialul de periculozitate. Mergeți pe procedura simplificată a recunoașterii vinovăției și faceți probe în circumstanțiere pentru a obține o pedeapsă cât mai blândă. Cred că nu trebuie să vă mai spun că aveți nevoie de ajutorul unui avocat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-09-2021 |
 | Luiza Vizitator |
| 1)Tinand cont ca sunt la prima abatere si am cazierul curat o sa se puna problema de inchisoare cu executare sau cel mai probabil se va merge pe suspendare?2) Care este cel mai bun scenariu care ar putea sa fie? | |
|
|
|
10-09-2021 |
| Luiza a scris pe 10-09-2021: 1)Tinand cont ca sunt la prima abatere si am cazierul curat o sa se puna problema de inchisoare cu executare sau cel mai probabil se va merge pe suspendare?2) Care este cel mai bun scenariu care ar putea sa fie? Avand in vedere faptul ca v-ati angajat un avocat, acesta va intreprinde demersurile legale pentru a obtine incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei. Daca doriti ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei, ar trebui obtinuta incheierea acestui acord. In cel mai rau caz veti primi o pedeapsa cu suspendare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-09-2021 |
 | Luiza Vizitator |
| Multumesc mult pentru raspunsuri! | |
|
|
|
20-09-2021 |
 | Luiza Vizitator |
| Buna ziua! Revin cu o intrebare. As dori sa grabesc solutionarea procesului si sa platesc analizele de sange intr-ucat au trecut aproape 3 saptamani si nu am mai primit nicio informatie legata de rezultate. Unde ar trebui sa achit costul analizelor? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |