Forum avocaţi > Drept penal

Hartuire prin sms

1  2  Final
 04-02-2018
Vizitator
Buna ziua,

In urma cu un an am tot discutat pe sms, what' up cu un amic pana in momentul in care am renuntat la amicitie....eu l-am cautat in continuare sperand ca reluam prietenia insa tipul mi-a facut reclamatie si am primis mesaj de la vodafone ca prin ma instinteaza ca au fost restictionate apelurile si sms-urile prin comunicarea juridica nr.2732/2018 facand referire la legea nr. 286/2018 art 208 privind hartuirea si inceperea urmarii penale prin hotararea emisa de judecatoria Timis nr. 2832/2018.
Ce insemana asta? Va incepe urmarirea penala din momentul in care mai caut victima sau a inceput deja? Nu am fost anuntata decat prin sms de la Vodafone atat, dosarul l-am verificat online si nu apare, posibil sa apara in cateva zile?
Ce e de facut? E prima data cand patesc asa ceva, nu stiu ce trebuie sa fac.
Răspunde
 04-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sunteti cercetata pentru savarsirea infractiunii de hartuire, fapta pedepsita cu inchisoarea de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta s-a produs doar prin intermediul mijloacelor de transmitere la distanta.
In cazul acestei infractiuni, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2018
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns!
Se consideră hartuire daca în 5luni l am căutat prin SMS , 1data pe luna i-am trimis in jur de 7sms in care mi a răspuns și 5apeluri?
Răspunde
 04-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Din ce spuneți nu ar trebui ca fapta dvs să constrituie hărțuire dar depinde și de ce ați scris în acele SMS-uri. Puteți să dați mai multe detalii ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2018
Vizitator
Eu fara sa vreau m am îndrăgostit de acel om care la un moment dat a început să se joace cu mine până în momentul in care mi a zis sa nu îl mai caut iar de acolo eu l am căutat cum am scris in mesajul anterior
Nu mai am mesajele pt că le am șters dar din cauza faptului că s a jucat cu mintea mea, sa spun așa, i am tot reproșat acest lucru în mesajele in care îl căutăm
Răspunde
 05-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Incercati sa nu mai comunicati in niciun fel cu persoana respectiva, deoarece infractiunea de hartuire presupune "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane".

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2018
Vizitator
Nu mai comunic în nici un fel.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Răspunde
 06-02-2018
Vizitator
Urmează să primesc citație de la poliție zilele următoare...in cazul in care sunt chemată pt declarație și eu sunt plecata din oraș în interes de serviciu se poate amâna sau reprograma?
La fel și cu ieșitul din țară în interes de serviciu find cercetată penal?
Răspunde
 07-02-2018
Vizitator
Se poate ca nr.unui dosar sa fie folosit de 2ori: același Nr la dosar penal și civil....
Eu am verificat Nr dosarului primit de la Vodafone și apare altcineva pe el....dar e civil
Răspunde
 07-02-2018
Vizitator
Buna ziua,

Se poate folosii același nr de dosar și la civil sau penal? Am verificat nr ul primit de la Vodafone referitor la acuzația de hărțuire și apare alt dosar civil cu nr.2832 cu alte persoane implicate.
Răspunde
 07-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dosarele de urmarire penala nu apar pe portalul instantelor. Acolo sunt inregistrate dosarele penale finalizate, care sunt programate deja la judecator.
Judecatoria nu dispune inceperea urmaririi penale.
Faceati referire in primul post la "Judecatoria Timis": nu exista asa ceva; exista Tribunalul Timis, Judecatoria Timisoara.
Probabil este numarul dosarului de urmarire penala. Nu-l mai cautati pe portal, ca nu-l veti gasi acolo. Asteptati sa fiti citata la politie (in scris sau telefonic) si atunci va veti lamuri.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2018
Vizitator
Mulțumesc pt raspuns
Răspunde
 03-03-2018
Vizitator
Buna seara,
Referitor la subiectul de mai sus, a trecut o luna de când am aflat și nu am primit citația...mă gândesc că poate o pot primii peste 2-3luni sau se poate sa nu mai primesc nimic? As vrea sa numai primesc nimic...
Răspunde
 04-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alice a scris pe 03-03-2018:
Buna seara,
Referitor la subiectul de mai sus, a trecut o luna de când am aflat și nu am primit citația...mă gândesc că poate o pot primii peste 2-3luni sau se poate sa nu mai primesc nimic? As vrea sa numai primesc nimic...

Puteti formula o cerere la Pachet sau la organul de urmarire penala pentru a va comunica stadiul dosarului. In situatia in care sunteti citata pentru declaratii si nu va aflati in localitate, solicitati organului de urmarire penala sa reprogramati audierea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2018
Vizitator
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns!
Eu nu mai inteleg nimic..am luat legatura cu un prieten avocat si el imi spune ca nu exista dosar, nr de dosar se primeste de la parchet si apoi ajunge la politie.
Dar cand am sunat la Vodafone si am intrebat de ce mi s-au restictionat apelurile si sms catre nr respectiv mi-au spus ca s-a facut o reclamatie de hartuire la politie.
Eu nu stiu nimic despre aceasta situatie, nu am mai cautat individul din clipa in care vodafone m-a instiintat despre treaba asta...si nu e placuta incertitudinea aceasta.
As vrea sa verific la politie dar nu am nr de dosar ...

va scriu mai jos exact ce am primit de la vodafone prin sms

"Va informam ca accesul dvs catre clientul Vodafone 07xxxxxxxx a fost restrictionata prin comunicare juridica nr.2732/2018 facand referire la legea nr.286/2009, art.208 privind Hartuirea. Vodfoane Romania isi rezerva dreptul prin hotarare judecatoreasca emisa de Tribunalul Timis nr.2832/2018 de a inregistra conversatiile de tip voce si sms si punerea acestora la dispozitia organelor competente in vederea inceperii urmaririi penale."

Apoi el mi-a scris un sms in care m-a insfiintat ca a ales calea legala si ma amenintat oarecum ...

Va rog lamuriti-ma dvs.!
Răspunde
 13-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din moment ce vi s-a comunicat un numar de dosar si un numar al unei hotarari judecatoresti, cel mai probabil exista o plangere penala. Asteptati sa fiti contactata de catre organele de politie, in situatia in care se va pune in miscare actiunea penala impotriva dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-07-2018
Vizitator
Buna seara ! M-am despartit de fostul meu iubit , pe data de 8 iunie si de atunci imi trimite mesaje incontinuu si apeluri . Mesaje de amenintare, ca ma bate , ca ma omoara , ca ma asteapta la lucru, ca stie unde locuiesc , iar in ultima perioada imi trimite mesaje in care imi spune ca ma iubeste si sa ma intorc la el . Ideea e ca m-a adus la disperare acest om si as vrea sa ii fac o reclamatie la politie, insa nu stii daca o sa fiu luata in seama pt ca mesajele de amenintare nu au fost decat in primele 2 saptamani dupa ce ne-am despartit , ulterior trimitandu-mi mesaje de iubire, regrete si asa mai departe .
Răspunde
 26-07-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Madalina a scris pe 25-07-2018:
Buna seara ! M-am despartit de fostul meu iubit , pe data de 8 iunie si de atunci imi trimite mesaje incontinuu si apeluri . Mesaje de amenintare, ca ma bate , ca ma omoara , ca ma asteapta la lucru, ca stie unde locuiesc , iar in ultima perioada imi trimite mesaje in care imi spune ca ma iubeste si sa ma intorc la el . Ideea e ca m-a adus la disperare acest om si as vrea sa ii fac o reclamatie la politie, insa nu stii daca o sa fiu luata in seama pt ca mesajele de amenintare nu au fost decat in primele 2 saptamani dupa ce ne-am despartit , ulterior trimitandu-mi mesaje de iubire, regrete si asa mai departe .

Ar fi indicat sa incercati o solutionare amiabila a conflictului cu fostul concubin, insa daca nu reusiti sa ajungeti la un acord, va puteti adresa organelor de politie cu o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de hartuire.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2018
Vizitator
Mulțumesc mult pt răspuns . O soluționare pe cale amiabilă nu este posibilă, deoarece domnul în cauză nu vrea să înțeleagă sub nicio formă să mă lase în pace .
Răspunde
 29-07-2018
Vizitator
Buna ziua am o intrebare cunosc o fata de 2 ani și are 16 ani și merge pe 17 și vrea să se mute la mn că mama ei e de acord dar tatăl ei nu e de acord cum pot sa fac
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.