Forum avocaţi > Drept penal

Accident rutier(pers vătămată) - concentrație f mică thc in sânge

05-02-2018
Vizitator
Buna ziua !
As fi recunoscător dacă m ați ajuta cu orice fel de informație !
Sunt foarte revoltat pe următoarea situație

In urma cu mai bine de un an, in timp ce conduceam legal, fără sa fiu sub influența unei substanțe interzise, am fost lovit de către cineva ce nu a respectat semnul stop. S a consemnat cine a avut vina accidentului rutier(cel ce n a respectat stop ul), dar după analiza toxicologică mi a fost depistat in sânge 0,0002 THC și s- a găsit in mașina 0,3 g canabis.
După câteva zile am primit o “ordonanța” unde, din ce am înțeles eu, explica cum cazul a fost preluat de DIICOT.
După mai bine de un an in care nu am primit nici un fel de notificare, m i s-a spus de la DIICOT ca nu mai am nici o șansa sa câștig cazul (accident rutier) și ca acum sunt cercetat pentru deținere in vederea consumului și conducere sub influența și ca ar fi mai bine sa semnez o înțelegere de recunoaștere a vinovăției pe care nu am semnat o. In declarația mea am recunoscut ca consumasem canabis cu 3 zile înaintea accidentului și ca cele găsite in mașina erau ale mele.

Ce se va întâmpla in instanța ?
Înțeleg acuzația de deținere in vederea consumului dar nu și pe cea de conducere sub influența
Răspunde
 06-02-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In ceea ce priveste infractiunea de conducere sub influenta unei substante interzise, trebuie facuta o expertiza pentru determinarea gradului in care concentratia de 0,0002 THC poate afecta capacitatea de a conduce. Din punctul meu de vedere, cantitatea de THC este irelevanta pentru condus, insa legea nu prevede, ca la alcool, cantitatea necesara de substanta in sange pentru a putea fi retinuta infractiunea.

Va recomand sa va angajati un avocat pentru a urma pasii corecti si folositori in urmarirea penala si apoi in instanta, daca este cazul.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.