Forum avocaţi > Drept penal

Alcool pur in aerul respirat 0.49 si acciden pagube materiale

24-01-2014

Buna ziua, "stiu sunt fraier,merit puscarie,anulare permis pe viata etc"nu pentru asta intru aici.

Mi-am creat niste probleme serioase ca nu am avut in viata mea asa probleme,totul a inceput in cursul orelor 23:00-03:00 am consumat 5 beri,vol5%,500ml,la ora 3:00am terminat si am produs un accident cu 10 minue mai tarziu,producand pagube in valoare de 1000e,plus masina (proprietate personala)distrusa in proportie de 90%,eram trei persoane in masina,una dintre ele a avut o rana usoara,primind doar primul ajutor.poltia a veni dupa 30 de min dupa accident,in jurul ore 4:00 am suflat in etilotest,0.49, in jurul ore 4:30 a fost prima proba,apoi a 2-a dupa o ora,mentionez ca mi-au sugerat sa dorm pentru a2- proba.
Ce fac?cum procedez?ce mi se intampla in cel mai rau caz?rezultate de la IML?Cat de rau pot fii rezultate de la IML?pot evita ceva sa nu iasa mai rau?
Te rog daca ai trecut spunemi cum ai rezolvat totul
21 de ani,60kg,1.75 inaltime.
sau da-mi un beep.0767740742
Răspunde
 27-01-2014
Bucuresti

trebuie sa soliciti o recalculare a alcolemiei. oricum ai avut sub limita legala, daca nu aveai accidentul era doar contraventie.

Răspunde
 29-01-2014

domnule roman relu
gresiti. jonny92a avut o concentratie de alcool de 0,49 in etilotest nu in sange. limita legala de la contraventie la infractiune este de 0,40. Dar conteaza f.mult cat va avea in sange. Daca va avea sub 0.80 scapa cu o contraventie, daca are peste e infractiune. Daca va fi asa trebuie sa faca solicite o recalculare la IML, poate are o sansa. Cand ai rezultatele de la sange spunemi-le.
Răspunde
 11-02-2014
Vizitator
Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Adica D-le Cristin, 0,40 este mai mare decit 0,80? ceva este gresit in mesajul DV. Sau doar ati dorit sa faceti "conversatie" negativa?????
Răspunde
 12-02-2014

Nu am gresit cu nimic. 0,80% se refera asa cum spune legea la testul alcoolemiei in sange. Nu este acelasi lucru cu alcoolemia masurata de aparatul etilotest. De regula alcoolemia din sange este dublu fata de alcoolemia masurata cu etilotestul.
Răspunde
 16-02-2016
Vizitator
Roman Relu a scris pe 27-01-2014:
trebuie sa soliciti o recalculare a alcolemiei. oricum ai avut sub limita legala, daca nu aveai accidentul era doar contraventie.
Răspunde
 16-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Asteptati rezultate de la IML pentru a vedea daca va incadrati in limitele prev. de art. 336 CP.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.