Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal pt conducere fără permis și fără acte masina

1  2  Final
 12-03-2018
Vizitator
Bună ziua! Va rog sa mi dați un sfat.. Zilele trecute sotu a fost prins conducând fără permis și fără acte.. Adică n avem contract vânzare cumpărare iar asigurare și îtp expirate.. Soțul nu a dat actele politiei a zis ca nu le găsește și mașina a zis ca o are de la tatăl lui.. I s a făcut dosar penal.. Spuneți mi va rog, dacă da acum de permis îl ajuta cu ceva? Am putea face acum actele la mașină și sa le ducem la politie sau nu e BN? Cum am putea face sa mai îmbunătățim situația?este la prima abatere.. Mulțumesc!!
Răspunde
 12-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia sotului dvs. este destul de delicata, in sensul ca va fi cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unui vehicul fara a poseda permis, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, in concurs cu infractiunea de nerespectare a atributiilor privind verificarea tehnica, fapta pedepsita cu inchisoarea de 3 luni la 2 ani sau cu amenda. In situatia in care autoturismul era neinmatriculat, i se va retine si infractiunea de conducere a unui vehicul neinmatriculat.
Sfatul meu este sa va formulati o aprare eficienta, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, iar dobandirea ulterioara a permisului si realizarea itp-ului pot fi retinute ca circumstante atenuante.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2018
Vizitator
Deci sa înțeleg ca ar fi BN sa dea de permis și sa facem actele mașinii? Dacă va lua permisul și i se va retine ca circumstanță atenuata, îl va mai primi înapoi?dacă înscriem masina(are numere de Italia) și facem toate actele în regula acum apoi sa le ducem la politie e ok, sau n avem nimic de câștigat? Va mulțumesc din suflet pt răspuns și pt timpul acordat!!
Răspunde
 12-03-2018
Vizitator
Soțul a dat prima declarație sub jurământ în care a mințit, temându-se de a spune adevărul în ideea ca, cu acele minciuni o sa scape mai ușor.. Dacă ar vrea sa schimbe acum declarația, sa spună adevărul, ar fi acuzat de mărturie mincinoasă? Ar fi BN sa schimbe declarația sau nu?, Va mulțumesc mult!!
Răspunde
 13-03-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mihaela a scris pe 12-03-2018:
Deci sa înțeleg ca ar fi BN sa dea de permis și sa facem actele mașinii? Dacă va lua permisul și i se va retine ca circumstanță atenuata, îl va mai primi înapoi?dacă înscriem masina(are numere de Italia) și facem toate actele în regula acum apoi sa le ducem la politie e ok, sau n avem nimic de câștigat? Va mulțumesc din suflet pt răspuns și pt timpul acordat!!

Buna ziua,

La acest moment sotul dvs. nu poate obtine permisul pentru ca tocmai este cercetat pentru o infractiune care priveste direct dreptul de a conduce.
In ceea ce priveste actele masinii, ar fi bine sa incercati sa le obtineti. Din punctul meu de vedere, nu prea are nici cu ce sa va incurce, dar nici sa va ajute in procesul penal.
Cu toate acestea, faptul ca a circulat fara permis de conducere si fara ca masina sa fie inmatriculata ii va atrage cel mai probabil o pedeapsa care va fi suspendata sub supraveghere (daca nu are alte antecedente).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mihaela a scris pe 12-03-2018:
Soțul a dat prima declarație sub jurământ în care a mințit, temându-se de a spune adevărul în ideea ca, cu acele minciuni o sa scape mai ușor.. Dacă ar vrea sa schimbe acum declarația, sa spună adevărul, ar fi acuzat de mărturie mincinoasă? Ar fi BN sa schimbe declarația sau nu?, Va mulțumesc mult!!

Buna ziua,

Sotul dvs. nu poate fi acuzat de marturie mincinoasa (doar martorii pot fi acuzati de marturie mincinoasa, nu si suspectii ori inculpatii).
Cel mai probabil organele de cercetare penala isi vor da seama de aspectele neadevarate declarate de sotul dvs.
Atitudinea de recunoastere si regret a faptelor poate reprezenta o circumstanta atenuanta pe care instantele o pot avea in vedere cand aplica pedeapsa.
Tinand cont de faptele savarsite (conducere fara permis si fara ca masina sa fie inmatriculata) v-as recomanda ca sotul sa spuna adevarul, insa poate ar fi totusi bine sa ia legatura cu un avocat care sa studieze dosarul si doar ulterior sa isi schimbe declaratia.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2018
Vizitator
Mulțumesc pt sfat!! Totuși sunt nedumerita.. Unii avocați spun ca e BN sa se înscrie la școală de șoferi alții spun ca nu.. Cum e BN pana la urma? Dacă da de permis și l duce apoi la politie nu poate fi luat ca circumstanță atenuata?
Răspunde
 13-03-2018
Vizitator
Mulțumesc mult!!
Răspunde
 13-03-2018
Vizitator
Vreau sa precizez ca soțului i s a luat declarație în calitate de martor.. Ce înseamnă asta, în ce stadiu e?
Răspunde
 13-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
In prima faza, viitorul suspect/inculpat este audiat in calitate de martor, urmand ca ulterior sa se dispuna schimbarea calitatii procesuale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2018
Vizitator
Buna ziua. Sotul meu s-a batut in urma cu cateva luni.si persoana vatamata a sunat la politie si a depus plangere impotriva lui. Ulterior s-au impacat si persoana vatamata si-a retras plangerea. In ziua in care s-au batut sotul meu se afla cu masina proprie dar fara permis de conducere si sub influenta alcoolului . (A fost incadrat la 3 infractiuni ,loviri si alte violente,conducere fara permis si tulburarea linistii si ordinii publice). Dosarul cu persoana vatamata s_a incheiat. Acum ia mai ramas celelalte doua conducere fara permis si tulburarea linistii publice. Ce i se poate intampla si poate face in privinta asta.multumesc !
Răspunde
 26-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Alina a scris pe 26-10-2018:
Buna ziua. Sotul meu s-a batut in urma cu cateva luni.si persoana vatamata a sunat la politie si a depus plangere impotriva lui. Ulterior s-au impacat si persoana vatamata si-a retras plangerea. In ziua in care s-au batut sotul meu se afla cu masina proprie dar fara permis de conducere si sub influenta alcoolului . (A fost incadrat la 3 infractiuni ,loviri si alte violente,conducere fara permis si tulburarea linistii si ordinii publice). Dosarul cu persoana vatamata s_a incheiat. Acum ia mai ramas celelalte doua conducere fara permis si tulburarea linistii publice. Ce i se poate intampla si poate face in privinta asta.multumesc !

Daca nu are antecedente penale, exista sanse sa primeasca o pedeapsa cu suspendare sau doar o amenda penala.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2018

Exista probe pentru tulburarea linistii publice?
Răspunde
 26-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu o s-a retinut si conducerea sub influenta alcoolului ? In functie de aparare poate obtine o solutie blanda. Trebuie sa mearga pe procedura simplificata a recunoasterii faptei si sa administreze probe in circumstantierea persoanei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alina a scris pe 26-10-2018:

In functie de modalitatea e producere a faptelor, de circumstantele personale ale sotului si de modul in care intelege sa isi formuleze apararea, sotul dvs. poate obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. Sfatul meu este sa incerce incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2018
Vizitator
Am și eu o problema
Răspunde
 12-11-2018
Vizitator
Am și eu o problema. Anul trecut am fost prins de poliția din satul meu că am condus mașina proprie fara permis de conducere am fost oprit mi-a pus fiola n-am avut alcoolemie am făcut tot ce mi-au cerut ei iar acum mă tot plimba din 2 in 2 luni la probațiuni sa semnez niste acte sau sa dau declarație ce fac unde mă duc etc Daca nu mă mai prezint ce se poate întâmpla ? Eu lucrez in Cehia cu contract de munca și nu mă pot duce când vor ei CE SA FAC?
Răspunde
 12-11-2018
Vizitator
Am și eu o problema. Anul trecut am fost prins de poliția din satul meu că am condus mașina proprie fara permis de conducere am fost oprit mi-a pus fiola n-am avut alcoolemie am făcut tot ce mi-au cerut ei iar acum mă tot plimba din 2 in 2 luni la probațiuni sa semnez niste acte sau sa dau declarație ce fac unde mă duc etc Daca nu mă mai prezint ce se poate întâmpla ? Eu lucrez in Cehia cu contract de munca și nu mă pot duce când vor ei CE SA FAC? Este prima abatere le-am zis că nu mai mă sui la volan fara permis de conducere
Răspunde
 12-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Laurențiu a scris pe 12-11-2018:
Am și eu o problema. Anul trecut am fost prins de poliția din satul meu că am condus mașina proprie fara permis de conducere am fost oprit mi-a pus fiola n-am avut alcoolemie am făcut tot ce mi-au cerut ei iar acum mă tot plimba din 2 in 2 luni la probațiuni sa semnez niste acte sau sa dau declarație ce fac unde mă duc etc Daca nu mă mai prezint ce se poate întâmpla ? Eu lucrez in Cehia cu contract de munca și nu mă pot duce când vor ei CE SA FAC? Este prima abatere le-am zis că nu mai mă sui la volan fara permis de conducere

Buna ziua,
Cu siguranta ati primit o ”hartie” prin care s-a stabilit aceast control judiciar.
In acea ”hartie” primita, daca o cititi cu atentie, veti vedea exact care sunt consecintele neprezentarii la serviciul de probatiune. De asemeni tot acolo scrie si perioada controlului judiciar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2018
Vizitator
Buna,
La începutul luni Mai prietenul meu a fost prins la volanul mașinii fără carnet de doua ori în 3 săptămâni I sa întocmit dosar penal și amenda penala, a neglijat amenda penala dar nici citație sau alte "invitați" nu au venit. Polițistul la întrebat dacă a făcut școală de conducere și ia cerut dosarul chiar dacă prietenul meu nu a promovat, polițistul a spus ca o să-l ajute la dosar. As dori sa știu ce i se poate întâmpla și cum as putea preveni ce e mai rău. Menționez ca e prima abatere.
Mulțumesc anticipat.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.