|
20-03-2018 |
 | Ghghgh Vizitator |
| Situatie este asa sunt martor intr-un dosar de loviri si alte violente (faptele petrecandu-se acum aproape 2 ani) si zilele ce urmeaza sunt chemat in instanta ca si martor (prima infatisare) si vreau sa imi retrag declaratia pe care am dat-o acum 2 ani la politie si sa nu mai fie nevoie de mine in acel dosar, da stiu ca va fi catalogat marturie mincinoasa insa mai stiu ca daca nu s-a produs arestarea etc si imi retrag declaratia nu atrage consecinte marturia mincinoasa.La ora actuala sunt student si sunt interesat daca fac acest lucru(sa retrag declaratia) imi va aparea in cazier acest lucru sunt un baiat la locul meu si nu vreau sa fac parte din aceasta hora.Vreau sa imi vad de viata mea si sa nu fac drumuri aiurea de 500 km dus intors pentru a merge prin tribunale. | |
|
|
|
21-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca aveti calitatea de martor, nu va puteti "retrage" declaratia. In situatia in care cele relatate in prima declaratie nu corespund adevarului, va puteti modifica declaratia, insa acest lucru poate atrage o sesizare a Ministerului Public pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Sfatul meu este sa va prezentati in fata instantei la termenul stabilit si sa spuneti adevarul cu privire la situatia de fapt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-03-2018 |
 | Ghghgh Vizitator |
| |
|
|
21-03-2018 |
 | Ghghgh Vizitator |
| este clar ca nu va mai fi acceasi declaratie ma intereseaza cat de mari sunt sansele sa fiu comdamnat pentru marturie mincinoasa | |
|
|
|
22-03-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ghghgh a scris pe 21-03-2018: este clar ca nu va mai fi acceasi declaratie ma intereseaza cat de mari sunt sansele sa fiu comdamnat pentru marturie mincinoasa Buna ziua, Mai intai va trebui sa va prezentati in instata si sa spuneti adevarul. Daca adevarul nu corespunde cu ceea ce ati declarat acum 2 ani, procurorul de sedinta se poate sesiza pentru cercetarea infractiunii de marturie mincinoasa. Nu este obligatoriu sa faca acest lucru. Daca procurorul spune ca va declansa cercetarea penala cu privire la savarsirea de catre dvs. a infractiunii de marturie mincinoasa, se va inregistra pe rolul Parchetului un nou dosar penal. Acel dosar va fi solutionat dupa trecerea unei perioade de timp in care se va administra probatoriul. Dvs. veti fi cercetat pentru a se putea stabili daca intr-adevar va faceti vinovat de savarsirea infractiunii si doar daca procurorul si-a format convingerea ca exista fapta, veti fi trimis in judecata. Astfel, nu veti fi condamnat la vreo amenda sau pedeapsa pentru marturie mincinoasa in aceeasi zi cu sedinta (probabil va dura peste un an pana veti avea o solutie finala), iar pentru genul acesta de infractiuni nu prea se primesc hotarari de condamnare, ci mai degraba de renuntare la urmarire penala (fapta nu prezinta suficient pericol social pentru a fi urmarita). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
22-03-2018 |
 | Ghghgh Vizitator |
| Aham deci sa joc in continure in hora...si oricum ar fi eu scap basma curata | |
|
|
|
29-06-2018 |
 | Daniela Vizitator |
| Buna ziua o intrebare . Sunt martora intr-un proces pentru furt. Am dat declaratie la politie iar dupa un timp fost chemata la tribunal . Avocatul inculpatului mi a zis ca sa nu recunosc ce am zis in prima declaratie pt a nu i face rau . Iar acum mi-a venit dosar penal pentru marturile mincinoasa. Pot sa risc inchisoare sau ce se poate intampla ? Multumesc | |
|
|
|
17-09-2018 |
 | Demis Ionascu Vizitator |
| Buna ziua,o intrebare. Sunt martor intr-un proces al unui prieten cu politia rutiera,cauza fiind ca a trecut pe rosu la semafor si a rămas fara permis. El a dat in judecată politia si m-am pus martor si am mintit ca a trecut pe portocaliu si etc. După mai multe investigatii ale poliției m-au găsit ca am mintit. Am fost mi-am retras declaratia anterioara,am declarat adevărul si acum sunt chemat in instanta pentru mărturie mincinoasă. Vreau sa stiu daca pot si condamnat pentru această fapta. Va multumesc. | |
|
|
|
04-12-2018 |
 | Alin Vizitator |
| Buna ziua. Incep prin a spune ca am fost martor la o cearta(cu amenintati) eu neauzind ce s a spus, doar din gesturi mi am dat seama. In urma celor intamplate am fost chemat la politie pentru a da o declaratie. Dupa aproximativ 2 ani am fost chemat la judecatorie pentru a fi martor la proces penal pentru a sustine aceiasi declarqtie. Problema e ca de frica mi am schimbat un pic declaratia iar avocata reclamantului mi a facut plangere penala. Ce se poate intampla? Si am inteles ca daca imi retrag marturia pana se da un verdict cazului nu sunt sanctionat. Multumesc. Scuze daca n am fost destul de coerent dar sunt cam tulburat. | |
|
|
|
06-12-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alin a scris pe 04-12-2018: Buna ziua. Incep prin a spune ca am fost martor la o cearta(cu amenintati) eu neauzind ce s a spus, doar din gesturi mi am dat seama. In urma celor intamplate am fost chemat la politie pentru a da o declaratie. Dupa aproximativ 2 ani am fost chemat la judecatorie pentru a fi martor la proces penal pentru a sustine aceiasi declarqtie. Problema e ca de frica mi am schimbat un pic declaratia iar avocata reclamantului mi a facut plangere penala. Ce se poate intampla? Si am inteles ca daca imi retrag marturia pana se da un verdict cazului nu sunt sanctionat. Multumesc. Scuze daca n am fost destul de coerent dar sunt cam tulburat. Daca in cea de-a doua declaratie ati spus adevarul, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Este un lucru firesc ca dupa trecerea unei perioade de timp sa uitati anumite detalii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-12-2018 |
| Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |