Forum avocaţi > Drept penal

Agresiune verbala si sonora, ascultare convorbiri

24-03-2018
Vizitator
DESCRIEREA SITUATIEI
Sora mea, vaduva in varsta de 88 ani, fara descendenti, cu domiciliul in Bucuresti este supusa din ultimele luni ale anului 2017 de catre locatarii apartamentului situat deasupra, unor presiuni nejustificate ca: zgomote infernale (parca s-ar muta mobile, dar si un vajait de parca un ventilator puternic ar sulfa prin pereti) daca televizorul sau radioul sunt in functiune pe volum oricat de redus, ascultarea oricarei convorbiri directe sau telefonice (probabil cu microfoane montate in acest scop) si repetarea sau replicarea verbal cu glas tare a celor auzite, desi convorbirile respective se poarta de obicei intre frati si se refera la sanatate, la copii sau nepoti, la memoria parintilor nostri si nu prezinta niciun interes in mod normal pentru persone straine (ce faci , cum te simti, ai grija de tine, ai nevoie de ceva, noapte buna, etc).
Din cele auzite de catre sora mea replicile contin deseori amenintari, iar uneori i s-a sunat si batut la usa seara tarziu cu comentarii asupra faptului ca nu a deschis.
Este urmarita cand umbla prin apartament, cand mananca, sau daca merge la bucatarie si s-a intamplat ca imediat cineva sa coboare scarile si sa-i bata in usa insistent. Se cauta tot timpul sa fie speriata.
A renuntat la radio si TV si nu mai poate citi din cauza vederii slabite.
In una dintre convorbirile auzite de sora mea vecinul, altfel om cu notorietate publica, consilier patriarhal dupa cum am aflat pe net, spunea ca a cautat in arhivele Patriarhiei date despre familia sotului decedat al surorii mele, a gasit ceva dar nu despre el, ci probabil despre unul dintre fratii lui.
(Cumnatul meu a fost un bun inginer, respectat ca om si profesionist, neimplicat politic, iar sora mea a fost casnica).
In trecut nu au existat conflicte intre cele doua familii vecine, ei mai faceau chefuri zgomotoase, dar sora si cumnatul n-au replicat niciodata.
Acum in apartamentul respectiv, in afara sotiei a aparut o persoana noua, dupa voce un barbat tanar.
Au loc frecvent intruniri nocturne cu multi participanti, cu mult zgomot si se pare cu tenta politica, cu scandari si laude pentru Ceausescu, cu ceva despre Moldova.
Am discutat cu presedinta blocului despre aceasta, mi-a spus ca sunt mai multi in bloc deranjati si ca proprietarul apartamentului este un om rau. Presedinta parea ea insasi speriata, iar ulterior mi-a inchis telefonul si m-a sunat, n-a vorbit, dar mi-a pus o inregistrare cu zgomotele despre care se plange sora mea.
Am sperat ca situatia se va rezolva in interiorul comunitatii de locatari, dar replica celor din apartamentul de deasupra a fost o noua escaladare a situatiei.
Vecinul, in varsta de 78 ani, a studiat in URSS, iar sotia este originara din Moldova sovietica.
Persoane care l-au cunoscut prin relatii de serviciu spun ca este un om rau, ca in ultimul timp a rupt legaturile cu vechii prieteni, ca organizeaza comemorari, slujbe si parastase pentru Ceausescu si ca a spus ca are de executat o lucrare de mare importanta.
Ceeace se intampla pare a fi o intentie infractionala, vizand terorizarea si/sau lichidarea surorii mele cu intentia de a pune mana pe apartament.
Răspunde
 04-04-2018
Vizitator
Sora Dvs. are o problema care trebuie adresata la modul cel mai hotărât și inteligent cu putință. Altfel, nu se vor opri până nu vor obține apartamentul pe nimic, distrugând ultimii ei ani de viață.

1. Trebuiesc neapărat documentate convorbirile avute în apartament și vocile celor de deasupra, repetând cele spuse. Asta se poate face cu un telefon mobil, sau cu o camera video, dar sora Dvs., la vârsta dânsei, are nevoie de ajutor. Dacă surprindeți și amenințări în înregistrare, chiar mai bine - provocați-i să amenințte, fără să își dea seama că sunt înregistrați. În acest sens, e necesar ca radio-ul/tv-ul sa fie folosite din nou. Evitați sa dați semne că luați măsuri, nu discutați în nici în caz în apartament contramăsurile. Înregistrați zgomotele hărțuitoare și prezentați toate acestea pe suport CD-ROM la Poliție, împreuna cu o plângere scrisă, scurt și la obiect. Dacă nu obțineți rezultate, atunci direct la Parchet.

2. Încercați sa cooptați mărturia câtor mai mulți vecini în sprijinul faptele descrise de sora dvs. Decât sa fie terorizați și aceștia odată, mai bine vă uniți și adresați problema. Vorbiți cu ei. E clar că sora Dvs. e ținta principală a agresorilor, dar binele făcut se revarsă asupra întregii comunități. Nu îi speriați, dacă se poate.

3. La Poliție trebuiesc arătate numai aspectele care pot fi dovedite. Ei nu dețin aparatura care ar putea documenta faptul ca sora dvs. este urmarita în propriul ei apartament, pe când locatarii de deasupra, da. Daca relatați fapte ce nu pot fi dovedite prin înregistrari, vă pierdeți credibilitatea. Prindeți-i pe infractori cu ceea ce puteță - sunt aroganți și nu foarte inteligenți și desigur vor greși mai devreme sau mai tîrziu.

4. E posibil ca cineva de încredere sa se mute cu sora Dvs.? O ruda sau cineva serios. Sprijinul moral ar fi semnificativ, iar cei de deasupra s-ar confrunta cu o dublare a efectivelor. E nevoie însa de mare atenție, ca agresorii sa nu își înfiltreze propriul lor agent în apt. surorii dvs.

5. Gasiți un detectiv particular onest și care pricepe despre ce este vorba. Va costa, dar s-ar putea sa merite. Daca e deștept, nu se va arata la apartament, decât deghizat ca instalator pentru a-și instala echipamentele cu maxima discreție. Rețineți faptul ca agresorii văd și aud tot ce mișca dedesubt și deci trebuiesc surprinși, nu preavertizați că luați măsuri.

6. Sora Dvs. sa își facă degrabă testamentul, notarizat. Timpul nu curge în favoarea dânsei și intenția celor de deasupra, e sa obțina în mod ilicit apartamentul. Blocați-i dpv. legal, pâna situația nu se înrautațește.

7. Nu în ultimul rând, sa se faca o Sfeștanie în apartament, sau ideal, taina Sfântului Maslu. Agresorii lucreaza efectiv cu puterile întunericului, iar apropierea fața de Domnul Hristos, prin participarea la sfintele taine, îi pune pe fuga. Daca sora dvs. are un duhovnic caruia sa îi împartașeasca prin ce trece, este foarte bine. Daca nu, e timpul sa îl gaseasca.

Sper ca cele de mai sus, sa va fie de folos. Lucrați cu cap, deliberat și nu vă lasați intimidații.

Veți învinge. Doamne ajută.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.