Forum avocaţi > Drept penal

Noul cod penal-conducere sub influenta bauturilor alcoolice

30-03-2018

Buna ziua, as dori sa stiu care sunt prevederile noului cod penal in ceea ce priveste pedeapsa minima pentru conducerea unui autovehicul cu o concentratie de alcool in sange de peste 1 la mie?Multumesc,
Răspunde
 30-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pedeapsa in cazul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului este inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda. In situatia in care judecata se face pe procedura simplificata, limitele de pedeapsa se reduc cu 1/3.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2018

Buna ziua, va multumesc pentru raspuns.As dori totusi sa ma lamuriti mai mult intr-o situatie concreta.Este vorba despre un proces in care am fost de acord sa merg pe procedura simplificata la propunerea unui procuror prin care imi "oferea" varianta unei pedepse de 2 ani cu suspendare(!!!) plus pedepse complementare-60 de zile in folosul comunitatii, sedinte de reintegrare, etc.Evident plus interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe aceeasi perioada de 2 ani.Toate acestea in conditiile unei concentratii de alcool de 0,74 la mie in aerul expirat si 1,54 la mie in sange.Precizez ca am recunoscut inca de la inceput consumul de alcool si am fost cooperant pe toata perioada desfasurarii cercetarilor.AM trecut fara probleme testul de sobrietate(am totusi 1,91 si 125 kg), am avut reflexe normale conform examenului medical dat odata cu recoltarea de probe biologice.
Totodata mentionez ca nu a existat vreun accident sau pagube, loviri, etc., intr-un cuvant nu a existat decat "conducere sub influenta bauturilr alcoolice" ca si infractiune.Deasemenea nu am antecedente penale sau puncte penalizare la momentul respectiv.Va scriu deoarece eu practic l-am crezut pe cuvant pe procurorul care mi-a zis ca imi ofera pedeapsa minima data in astfel de cazuri si am acceptat "oferta" lui mergand pe procedura simplificata cu acceptarea conditiilor lor..Acum insa, dupa pronuntarea pedepsei, am avut o discutie din care am inteles ca minimul pedepsei ar fi putut fi cu totul altul conform legii, dupa cum mi-ati precizat si d-voastra in primul raspuns.As vrea sa stiu daca, conform practicilor judiciare in astfel de cazuri(d-voastra avand o vasta experienta in domeniu) , pedeapsa ceruta a fost corecta, si daca nu, ce as mai putea face in aceste conditii.Am studii superioare, conduc o firma din domeniul sanatatii impreuna cu sotia, am doi copi minori si aceasta masura in mod evident imi afecteaza atat familia cat si afacerea.O pedeapsa ceruta si data in neconformitate cu prevederile legale si profitand practic de necunostintele in domeniul practicilor judiciare ale unui invinuit, mi se par elemente de care m-as putea folosi pentru indreptarea pedepsei aplicate sau macar pentru sanctionarea celui vinovat(procurorul de caz).
Va multumesc si astept cu mare interes raspunsul d-voastra,
Răspunde
 01-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Limita minima a pedepsei in cazul acestei infractiuni, cu aplicarea procedurii simplificate este de 8 luni, iar modalitatea de executare a pedepsei variaza, de la caz la caz. Faptul ca nu aveti cunostiinte juridice nu poate fi retinut ca circumstanta in favoarea dvs., deoarece nimeni nu v-a impiedicat sa apelati la ajutor de specialitate, pentru a putea obtine o pedeapsa mai blanda, iar in momentul de fata singurul lucru pe care l-ati putea face ar fi sa atacati cu apel hotararea, daca va mai aflati in termen.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2018
Vizitator
Eu cred ca un avocat va ajuta foarte mult.
Răspunde
 02-04-2018

Multumesc, insa nu cred ca mi-ati citit cu atentie cazul.Procurorul in cauza mi-a spus ca 2 ani este pedeapsa minima in acest caz! Eu v-am dat si alcoolemia de 1,56 la mie in sange tocmai pentru a sti din cazuri similare daca este o pedeapsa corecta tinand cont si de faptul ca este prima abatere, nu au existat antecedente penale, etc.In plus am mers si pe procedura simplificata.Evident, am nevoie de aceste date pentru a sti daca pot merge mai departe, eventual pentru a apela la serviciile d-voastra platite.Chiar daca nu sunt un profesionist in ceea ce priveste dreptul penal, aici este vorba de o pedeapsa ceruta de catre un procuror care m-a mintit cu nonsalanta in ceea ce priveste minimul pedepsei.Pana la urma despre asta este vorba..daca pot sau nu sa atac aceasta hotarare.
Răspunde
 03-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca hotararea a ramas definitiva, nu o mai puteti ataca.
Limita minima a pedepsei, dupa cum v-am precizat in mesajul anterior, este de 8 luni, cu aplicarea procedurii simplificate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2018
Vizitator
Complet: Aj2-2018
Tip solutie: fără casare
Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul formulat de inculpatul COTINGHIU IOAN ADRIAN împotriva s.pen. nr. 92/20.04.2018 pronunţată de Judecătoria Zărneşti în dosarul cu numărul de mai sus, pe care o desfiinţează cu privire la interzicerea dreptului inculpatului de a conduce vehicule. Rejudecând în aceste limite: Înlătură din sentinţă obligaţia impusă inculpatului COTINGHIU IOAN ADRIAN, potrivit art. 85 alin. 2lit. g) C.pen., de a nu conduce vehicule pe o perioadă de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinţei. Men?ine celelalte dispozi?ii ale sentin?ei apelate. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.10.2018.
Document: Hotarâre 609/2018 11.10.2018
Ce trebuie sa fac mai departe pentru a imi recupera permisul ?
Multumesc !
Răspunde
 13-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cotinghiu Ioan a scris pe 13-10-2018:
Complet: Aj2-2018
Tip solutie: fără casare
Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul formulat de inculpatul COTINGHIU IOAN ADRIAN împotriva s.pen. nr. 92/20.04.2018 pronunţată de Judecătoria Zărneşti în dosarul cu numărul de mai sus, pe care o desfiinţează cu privire la interzicerea dreptului inculpatului de a conduce vehicule. Rejudecând în aceste limite: Înlătură din sentinţă obligaţia impusă inculpatului COTINGHIU IOAN ADRIAN, potrivit art. 85 alin. 2lit. g) C.pen., de a nu conduce vehicule pe o perioadă de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinţei. Men?ine celelalte dispozi?ii ale sentin?ei apelate. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.10.2018.
Document: Hotarâre 609/2018 11.10.2018
Ce trebuie sa fac mai departe pentru a imi recupera permisul ?
Multumesc !

Va trebui sa legalizati hotararea ramasa definitiva, apoi sa mergeti la Politia Rutiera pentru a vi se restitui permisul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2018
Vizitator
Va multumesc frumos pentru raspuns ! Joi s a afișat le portal hotărârea după cât timp as putea sa merg sa legalizeze hotărârea , as putea deja saptamana care vine ? Si încă ceva , ar putea sa facă acest lucru avocata care m a reprezentat ? Multumesc si astept cu interes un raspuns
Răspunde
 14-10-2018
Vizitator
Buna ziua..Am si eu nevoie de un sfat,Acu 3 saptamani 5 indivizi lau batut pe fratele meu in curte iau luat telefonu si au facut si au spart cateva geamuri. Fratele meu a mers la medic de pus o plingere la politii plus certificatul medicolegal cu 25 zile.politia din comuna bate pasul pe loc..ce as putea face?Va multumesc
Răspunde
 15-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Sergiu a scris pe 14-10-2018:
Buna ziua..Am si eu nevoie de un sfat,Acu 3 saptamani 5 indivizi lau batut pe fratele meu in curte iau luat telefonu si au facut si au spart cateva geamuri. Fratele meu a mers la medic de pus o plingere la politii plus certificatul medicolegal cu 25 zile.politia din comuna bate pasul pe loc..ce as putea face?Va multumesc

Formulati o cerere la Parchet sau la organele de politie care efectueaza urmarirea penala, pentru a vi se comunica stadiul urmaririi penale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.