Forum avocaţi > Drept penal

Camera preliminara - confirmarea reinceperii urmaririi penale

01-04-2018

Buna ziua!
Anul trecut am depus plangere penala impotriva fostului meu prieten pentru infractiunea de lovire si alte violente (multiple agresiuni si strangulari) si pentru infractiunea de violare a secretului corespondentei. In urma amenintarilor primite de la acest individ care a aflat ca am depus plangere, pe un fond de anxietate puternica provocata de faptul ca imi spunea ca o sa ma omoare daca o sa aiba dosare si cazier, am fost nevoita sa retrag plangerea. Insa, chiar si asa, amenintarile individului nu au incetat. Ulterior, in luna ianuarie am primit ordonanta de la Parchet cu dispunerea incetarii urmaririi penale, pe care am contestat-o prin plangere impotriva solutiei. Prim-procurorul a aprobat plangerea si a trimis cazul in fata instantei (camera preliminara) cu obiectul confirmarea reinceperii urmaririi penale. M-am prezentat atat eu cat si fostul prieten in fata instantei. Am mentionat ca sunt de acord cu reluarea urmaririi penale, el a spus ca este impotriva, judecatorul a dispus reluarea urmaririi penale. Apoi, am dorit sa depun inscrisuri ca proba (mesaje scrise primite de la el cu amenintarile), procurorul a fost de acord, acuzatul s-a impotrivit, judecatorul a admis inscrisurile ca proba. Acuzatul a spus ca doreste sa isi angajeze avocat in acest moment, desi m-am impotrivit mentionand ca a avut timpul sa faca asta pana acum cat si faptul ca mai are alte procese in desfasurare, instanta i-a admis cererea si a amanat pentru 3 saptamani cauza.
Intrebarea mea este, in principal, care este recomandarea dumneavoastra pentru modul optim de abordare al situatiei in acest moment? As dori sa solicit si proba cu martori, sa inteleg ca acestia vor veni direct in sala de judecata? Eu credeam ca trebuie mai intai sa vina la sectia de Politie sa li se ia declaratii, iar in cadrul procesului sa se reia informatiile. Avand in vedere ca multe agresiuni s-au desfasurat la mine acasa, faptul ca as dori sa imi citez parintii ca martori va fi atacat de partea adversa? Ma gandesc sa nu spuna ca nu ar fi obiectivi din cauza rudeniei. In acest caz, pot aduce mai mult de 2 martori pentru a inlatura dubiile legate de obiectivitate? De asemenea, pot cere proba cu testul poligraf pentru coroborarea cu celelalte probe avand in vedere ca inculpatul a negat acuzatiile? Posed si probe audio (inregistrari) pe care le voi furniza pe suport CD si cateva fotografii cu urme de la lovituri.
O parte dintre agresiuni au avut loc in Grecia, in timpul concediului nostru. In aceasta tara, fostul meu prieten m-a sugrumat pe strada, am reusit sa tip dupa ajutor si au venit oameni care m-au salvat. Exista vreo posibilitate prin care sa solicit audierea martorilor din Grecia macar prin declaratie scrisa care sa fie tradusa si trimisa la instanta din Romania? In acest caz, se poate adauga infractiunea de tentativa de omor?
De asemenea, pentru faptul ca am fost fortata de amenintarile paratului sa imi retrag plangerea, pot solicita adaugarea infractiunii de amenintare la cele doua infractiuni deja existente?
Răspunde
 02-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Martorii vor veni in sala de judecata pentru a fi audiati; puteti solicita ca parintii dvs. sa fie audiati ca martori, puteti solicita si audierea martorilor din Grecia. Acestia pot fi audiati prin comisie rogatorie sau puteti solicita sa va admita declaratiile lor date la notar acolo, pe care le veti traduce si legaliza, aici, si le veti depune in instanta.
Puteti solicita si extinderea asupra unei noi infractiuni de amenintare.
Trebuie sa stiti ca si dvs. aveti dreptul sa va angajati un avocat care sa va asiste sau chiar reprezinte in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In fata instantei puteti solicita orice proba pe care o considerati utila cauzei, astfel ca puteti propune audierea parintilor dvs., in situatia in care acestia au fost prezenti la savarsirea infractiunii, cat si a martorilor din Grecia, daca ii puteti indica ( nume si adresa).
Referitor la celelalte fapte, puteti solicita schimbarea incadrarii juridice sau in functie de caz, puteti formula o noua plangere penala, daca va aflati in termenul legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2018

Car3men a scris pe 02-04-2018:
Buna ziua,
Martorii vor veni in sala de judecata pentru a fi audiati; puteti solicita ca parintii dvs. sa fie audiati ca martori, puteti solicita si audierea martorilor din Grecia. Acestia pot fi audiati prin comisie rogatorie sau puteti solicita sa va admita declaratiile lor date la notar acolo, pe care le veti traduce si legaliza, aici, si le veti depune in instanta.
Puteti solicita si extinderea asupra unei noi infractiuni de amenintare.
Trebuie sa stiti ca si dvs. aveti dreptul sa va angajati un avocat care sa va asiste sau chiar reprezinte in instanta.

Va multumesc mult pentru raspuns. Avand in vedere ca faptele s-au petrecut in mai multe locuri si de mai multe ori, pot aduce cate 2 martori pentru fiecare situatie in care am fost agresata?
In ceea ce priveste martorii din Grecia, acestia sunt obligati prin lege sa se prezinte in fata unei comisii rogatorii in localitatea lor daca sunt citati? Faptele din Grecia vor intra sub incidenta justiei romane sau se vor supune legii din Grecia?
Răspunde
 03-04-2018

Av. Bratulescu Adela a scris pe 02-04-2018:
In fata instantei puteti solicita orice proba pe care o considerati utila cauzei, astfel ca puteti propune audierea parintilor dvs., in situatia in care acestia au fost prezenti la savarsirea infractiunii, cat si a martorilor din Grecia, daca ii puteti indica ( nume si adresa).
Referitor la celelalte fapte, puteti solicita schimbarea incadrarii juridice sau in functie de caz, puteti formula o noua plangere penala, daca va aflati in termenul legal.

Va multumesc mult pentru raspuns.
Martorii din Grecia sunt obligati prin lege sa raspunda citatiei in fata unei comisii rogatorii si sa dea declaratii? Am numele si adresele lor. Faptul ca s-a intamplat pe domeniul public infractiunea din Grecia intra sub o incidenta mai severa? Va fi vizata aplicarea legislatiei romane sau grecesti pentru infractiunile din acest teritoriu?
Răspunde
 04-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dserban a scris pe 03-04-2018:
Av. Bratulescu Adela a scris pe 02-04-2018:

Va multumesc mult pentru raspuns.
Martorii din Grecia sunt obligati prin lege sa raspunda citatiei in fata unei comisii rogatorii si sa dea declaratii? Am numele si adresele lor. Faptul ca s-a intamplat pe domeniul public infractiunea din Grecia intra sub o incidenta mai severa? Va fi vizata aplicarea legislatiei romane sau grecesti pentru infractiunile din acest teritoriu?

Pentru infractiunea savarsita in Grecia, competenta revine instantei pe a carei raza teritoriala locuieste inculpatul.
Daca vi se va admite proba testimoniala cu martorii din Grecia, atunci se va efectua o comisie rogatorie, astfel ca persoanele respective vor fi audiate in Grecia, urmand ca declaratiile acestoa sa fie trimise la dosar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.