Forum avocaţi > Drept penal

Dare de mita

03-04-2018
Vizitator
Buna, an fost chemat la politie ca suspect dare de mita. Cand am ajuns acolo mi_ a fost aratata o inregistrare in care eu dau unui functionar 10 lei. In schimbul banilor am primit ceva hartii din arhiva institutii. Ce pot sa fac, la ce pedeapsa sa ma astept, deocamdata nu am dat nici o declaratie.Am spus ca nu imi amintesc.astept raspuns! Sper ca ari mai avut cazuri similare!
Răspunde
 03-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca nu va amintiti este una, dar daca refuzati sa recunoasteti evidenta (exista asa cum spuneti inregistrare video),atunci nu este bine.

Oricum in definita data de codul penal la darea de mita, nu conditioneaza existenta infractiunii de o anumita suma de bani.

Cititi cu atentie articolul din codul penal si veti afla raspunsul la intrebarea dvs. :

CAPITOLUL I
Infracţiuni de corupţie
Art. 290

Darea de mită

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1) nu constituie infracţiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita.

(3) Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta.

(4) Banii, valorile sau orice alte bunuri date se restituie persoanei care le-a dat, dacă acestea au fost date în cazul prevăzut în alin. (2) sau date după denunţul prevăzut în alin. (3).

(5) Banii, valorile sau orice alte bunuri oferite sau date sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-290

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, insa in functie de circumstantele personale si de modul in care veti intelege sa va formulati apararea, puteti primi o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-06-2019
Vizitator
Buna seara!
Am o întrebare referitor la darea de mita.
In cazul unei hotărâri judecătorești, al cărui rezultat este in dezavantajul tău, si îl suspectezi a fi urmarea săvârșirii infracțiunii de dare de mita, ce este de făcut? Unde poți semnala acest lucru și cine este competent pentru a face cercetările corespunzătoare?
Mulțumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.