Forum avocaţi > Drept penal

Suspendare permis de conducere

12-04-2018

Buna ziua.

Tatal meu a fost oprit de politie pentru efectuarea unei manevre interzise in sensul giratoriu pentru efectuarea unei manevre interzise.
A fost doar oprit si lasat sa plece, nu i s-a cerut niciun act.
Dupa ce a ajuns acasa a fost insa chemat la sectia de politie din localitate unde i s-a efectuat testul de alcoolemie, iar valoarea gasita a fost de 0.24mg la mie alcool in sange.
Testul a fost efectuat la ora 18-19, iar tatal meu a declarat ca imtr-adevar a consumat alcool la ora 12, iar seara cand a ajuns acasa a mancat o salata cu otet.
Ca urmare a acestul lucru carnetul de conducere i-a fost suspendat pe 3 luni.
As dori sa stiu daca felul in care politia a abordat situatia este in regula. Consider ca testul ar fi trebuit facut pe loc, cand l-au oprit.
Mi se pare extrem de ciudat ca nu i-au fost cerute actele, insa a fost chemat la sectie dupa ce a ajuns acasa.

Tatal meu depinde de permisul de comducere, astfel sfatul dumneavoastra este foarte apreciat.

Multumesc.
Ana
Răspunde
 12-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie analizata cu atentie situatia de fapt, deoarece in mod normal verificarea alcoolemiei se realizeaza in momentul in care soferul este oprit in trafic, insa este posibil ca tatal dvs. sa nu fi oprit la semnalul agentului de circulatie, motiv pentru care a fost identificat si chemat ulterior.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-04-2018

Buna seara.

Multumesc frumos pentru raspuns.

Dimpotriva, a oprit la semnalul politiei, a fost doar atentionat, iar actele nu i-au fost solicitate.

Ulterior, dupa ce a ajuns acasa, a fost apelat sa se prezinte la sectia de politie, tata deplasandu-se pe jos pana acolo, unde i s-a facut etilotestul si a fost pus sa dea o declaratie.

De aici si nedumerirea mea fata de cum au tratat situatia.
Răspunde
 13-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui analizata situatia de fapt retinuta de catre oganele de politie si ar fi indicat ca tatal dvs. sa poata face dovada ( cu martori ) ca a oprit la semnalul agentului rutier.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.