Buna ziua, vin pe acest forum de specialitate pentru a gasi raspuns la o situatie care ma depaseste, neavand cunostinte in domeniul dreptului si pentru care nu am gasit un raspuns sau o situatie similara in cautarile mele pe internet. Am o proprietate situata intr-o zona rurala dar care apartine de un mic oras. Pe strada de acces ce urca dinspre centru, sunt case pe ambele parti si apoi drumul continua si se pierde in islazul comunei, pasuni si padure. Important este faptul ca acest drum este folosit si de catre o exploatare de masa lemnoasa aflat in padurile din zona. De multe ori cei care aduc lemn cu carutele, se opresc in dreptul proprietatii mele si coboara bustenii pe care-i segmenteaza cu drujba, si de multe ori chiar sunt si depozitati acolo langa gardul meu, acea zona a strazii fiind un pic mai lata si astfel masa lemnoasa nu blocheaza trecerea carutelor, tractoarelor sau alte vehicule. Problema este ca ultima data cand am fost acolo, am gasit in afara de o stiva de busteni scurti depozitati langa gard si doi busteni mai lungi de circa 10 metrii care erau depozitati de-a lungul proprietatii mele si care imi impiedicau in felul acesta accesul cu masina in curtea mea. De mentionat urmatoarele aspecte: - In dreptul zonei de curte blocata de bustenii lungi era parcata masina proprie (aflata in curtea mea), deci ei au vazut clar ca mi-au blocat accesul, nemaiputand sa scot masina. - In acea portiune blocata de bustenii lungi, gardul proprietatii mele este partial, adica nu este continuu, lipseste si nici porti de acces nu am, practic este o zona lipsa din gardul care s-a degradat in timp si pe care eu o foloseam sa imi pun masina pe proprietatea mea. - Am o poarta amenajata pentru acces cu masina pe aceeasi strada, la 10 metrii mai sus de aceasta zona blocata, dar acolo tin o rulota. - Vecinul de vis a vis mi-a spus ca i-a vazut cu o zii inainte cand au adus lemnele, nu-i cunoaste, dar le-a spus ca acolo sta cineva si au sa aiba probleme daca lasa bustenii acolo. Muncitorii i-au raspuns ca nu-i lasa pentru mult timp si ca vin sa-i ia repede. In ziua cand am ajuns si am vazut accesul in curte blocat, am sunat la politie si a venit un agent insotit de jandarm, au constatat la fata locului, jandarmul a facut poze iar agentul a vorbit cu vecinii, afland ca muncitorii sunt ai padurarului care are exploatatie de lemn in zona dar nici ei nu-i cunosc. Politistul mi-a reprosat ca nu am gardul facut, ca nu este poarta inchisa cu afis “proprietate privata” si mi-a spus ca nu are ce face, ca el nu are cum sa-mi mute bustenii si ca pot sa-i mut eu daca am nevoie sa ies cu masina. I-am spus ca nu pot sa-i mut, pentru ca as putea bloca mai rau drumul sau s-ar intampla altele si mi-a spus ca pot sa vin sa fac o petitie (probabil se referea la plangere). M-am prezentat peste 2 zile la politie, timp in care bustenii nu fusesera ridicati si acelasi agent mi-a spus ca nu poate sa imi inregistreze plangerea pentru ca nu este de competenta lor ci de Politia Locala care apartine de primarie. Nu am insistat dar le-am spus ca ma voi interesa de aceste aspecte si ca voi reveni cu plangere. Aceasta fiind povestea, as dori sa ma ajutati sa clarific anumite aspecte: - Cum se poate incadra aceasta fapta de blocare a accesului pe proprietate cu altceva decat cu vehicul ? (cautand pe net am gasit aceasta problema dar doar in cazul vehiculului care in anumite situatii se ridica) - Este o infractiune ? adica se poate incadra si la penal ? Mi s-a parut destul de grav sa nu poti sa intri sau sa iesi din propria curte cu masina. In cazul meu nu a fost urgenta, dar ar fi putut sa fie in alte situatii. - Ce ma sfatuiti sa fac mai departe, pentru ca nu as vrea sa las sa treaca si acest abuz cum am lasat atatea in trecut fara sa fie tras la raspundere nimeni. |
|