Forum avocaţi > Drept penal

Conducere cu dovada expirata.cum imi recapat permisul?

05-05-2018
Vizitator
Va salut cu respect. Am avut un accident cu victima cu care ulterior am avut un proces pe parcursul a 2 ani. Pe tot parcursul procesului am avut drept de prelungire a dovezii inlocuitoare permisului. Cu 2 saptamani inainte de pronuntarea sentintei finale am condus cu dovada expirata si mi s a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu dovada expirata. La 2 saptamani dupa ce mi s a suspendat dovada pentru ca era expirata am primit sentinta de 2 ani cu suspendare in primul dosar” vatamare corporala din culpa”. Au trecut cei doi ani ,timp in care am facut vizite regulate la serviciul de probatiune. Intrebarea mea este cum imi pot recapata permisul de conducere avand in vedere ca in cel de al doilea dosar( conducere cu dovada expirata)nu am primit inca nimic de la procuror/ parchet dosarul fiind inca la politie.
Răspunde
 07-05-2018

Buna ziua! Ati savarsit un concurs de infractiuni astfel ca trebuie sa asteptati pana la pronuntarea hotararii definitive. Cele doua fapte se vor contopi si veti primi un spor. Daca veti primi o condamnare cu suspendare sub supraveghere atunci permisul dvs. va fi anulat si va veti putea prezenta la examen pentru dobandirea unui nou permis dupa trecerea unui an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. Totusi, daca veti primi amanarea aplicarii pedepsei, veti putea recupera permisul imediat dupa definitivarea sentinei penale.
Succes!
Răspunde
 07-05-2018

Prnuntarea hotararii definitive in primul dosar a fost pronuntata dupa savarsirea celei de a doua infractiune. La pronuntare am primit 2 ani cu amanarea aplicarii pedepsei mergand regulat la serviciul de probatiune. Care sunt etapele pentru recuperarea permisului
Răspunde
 08-05-2018

Dupa cum v-am indicat mai sus trebuie sa se pronunte o hotarare definitiva si in al doilea dosar ca sa puteti sa va recuperati permisul, dar numai in cazul in care instanta va amana aplicarea pedepsei dupa aplicarea regulilor de la concursul de infractiuni.
Răspunde
 03-01-2021
Vizitator
Buna ziua.
Am condus cu dovada expirată și mi sa facut dosar penal, am fost la audieri , însă nu mai stiu nimic cam cat timp durează toată procedura pana la scoaterea de sub urmărire penală?
Va multumesc
Răspunde
 03-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dar de unde stiti ca veti fi scos de sub urmarire penala?
Nu cred ca exista motive de clasare.
Iar pentru restul solutiilor existente, chiar si in cazul renuntarii la urmarirea penala, urmari de natura penala vor exista.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mesaros Catalin a scris pe 03-01-2021:
Buna ziua.
Am condus cu dovada expirată și mi sa facut dosar penal, am fost la audieri , însă nu mai stiu nimic cam cat timp durează toată procedura pana la scoaterea de sub urmărire penală?
Va multumesc

Urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere este de durata, iar in cele mai multe cazuri depaseste un an.

Pentru infractiunea savarsita riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala, conform dispozitiilor art. 335 alin. 2 NCP:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.