Forum avocaţi > Drept penal

Procurorul nu solutioneaza dosarul de inselaciune deschis in 2014

06-05-2018
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:

In iulie 2014 persoane necunoscute m-au inselat in procesul de achizitionare al unui telefon de pe forumul unui site.
Respectivul telefon ar fi trebuit trimis printr-o firma de curierat. Am primit un colet, fara optiune de deschidere inainte de plata. Am achitat contravaloarea coletului apoi l-am deschis si am constatat ca acesta contine un top de coli A4 si un CD care sa replice greutatea si miscarea unui telefon.

Au urmat: plagere penala, deshidere dosar penal incadrat conform art. 244 CPP. emitere ordonanta de catre procurorul de serviciu prin care s-a impus sechestru asigurator (la sediul curierului) asupra sumei achitate, pana la solutionarea dosarului.

Pe baza informatiilor pe care le detineam (cont user forum si numerele de telefon fix si mobil de pe care am fost contactat de catre vanzator) am incercat sa aflu identitatea reala a vanzatorului, lucru pe care agentul de politie din cadrul DGPMB l-a obtinut dupa 3-4 luni de la deschiderea dosarului. Politia din orasul vanzatorului l-a citat pe acesta pentru a obtine o declaratie. Nu au reusit sa dea de urma lui.

In primavara lui 2015 dosarul a fost repartizat unui alt agent al DGPMB. Acesta impreuna cu superiorul sau mi-au transmis ca treaba Politiei s-a incheiat si m-au redirectionat la Parchet sa discut cu procurorul de caz, care intre timp inteleg ca se schimbase si el.
Am fost la Parchet si am depus la registratura o cerere pentru audienta apoi o alta catre procuror prin care am expus situatia actuala cu rugamintea sa emita o ordonanta de ridicare a sechestrului asigurator asupra sumei de bani si sa-mi fie returnata.

Au trecut aproape 4 ani de la deschiderea dosarului si nu s-a intamplat nimic. Precizez ca nu am fost citat/ instiintat niciodata de catre Parchet sau Politie cu vedere la evolutia sau solutionarea/ clasarea dosarului.
Scopul meu este sa obtin acea ordonanta de la Procuror pentru a-mi recupera banii de la curier, nu ma intereseaza soarta celui care a dorit sa ma insele.

Ce pot face pentru ca procurorul sa se ocupe si sa solutioneze odata dosarul pe baza informatiilor primite de la Politie? Care sunt drepturile mele in aceasta situatie in care Parchetul nu face nimic? Procurorul caruia i-a fost alocat dosarul nu are obligatia sa ofere o solutionare cazului?

Multumesc.
Răspunde
 07-05-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Depuneti cate o cerere in fiecare luna pentru ridicarea sechestrului si pentru a vi se restitui dvs. Din pacate, lucrurile se misca foarte incet la majoritatea parchetelor. Procurorul are obligatia sa raspunda cererii dvs. in maxim 30 de zile, fie ca o aproba, fie ca o respinge.

Puteti face contestatie si la instanta pentru tergiversarea procesului si puteti obtine accelerarea procedurii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2018

Multumesc pentru raspuns.
Am depus o cerere inregistrata la registratura Parchetului si nu am primit vreun raspuns.

Cred ca voi merge pe varianta contestatiei. Pare a fi singura care sa atraga atentia procurorului.
De asemenea, am citit ca pot depune si un memoriu la Prim-Procurorul Parchetului respectiv.

Care dintre acestea doua o considerati mai eficienta?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.