|
10-05-2018 |
 | Ionut Vizitator |
| Am fost sunat de un polițist din alt judet decat cel in care locuiesc pentru că o cunoștință a mea a făcut plângere penală pentru hărțuire împotriva mea. M-a chemat la audiere. I-am explicat polițistului ca eu lucrez si nu ma pot deplasa cu ușurință în acea localitate, ar trebui să îmi iau concediu. Dânsul a spus că poate sa faca o comisie rogatorie dacă nu ma pot prezenta, pentru localitatea în care locuiesc. Am cerut mai multe detalii la telefon despre plângere, dar a spus că nu poate sa imi dea prin telefon. Pot fi obligat să fiu audiat în acest caz? Sau este indicat sa ma prezint ca sa aflu detalii despre acuzații si sa ma pot apăra? | |
|
|
|
10-05-2018 |
| In nici un dosar penal nu se dau relatii pris telefon. Aveti posibilitatea sa luati legatura cu respectivul politist si sa ii solicitati efectuarea comisiei rogatorii pentru audierea dvs. Puteti opta pentru a "nu da nici o declaratie" sau "sa dati declaratie". Fiind un dosar penal daca infractiunea pentru care sunteti audiat este cu o pedeapsa peste 5 ani o sa vi se desemneze avocat din oficiu cu care aveti posibilitatea va consultati. Totodata aveti posibilitatea sa va angjati unul. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
11-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pentru savarsirea infractiunii de hartuire, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 6 luni sau amenda. In situatia in care sunteti chemat la audiere, va trebui sa va prezentati, avand posibilitatea de a da sau de a nu da declaratie, daca aveti calitatea de suspect sau inculpat. De asemenea, aveti posibilitatea legala de a formula o cerere de consultare a dosarului pentru a va putea formula apararea intrun mod eficient. Sfatul meu este sa va prezentati in fata organelor de politie ori de cate ori sunteti chemat, pentru a demonstra ca sunteti de buna-credinta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-05-2018 |
 | Ionut Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 11-05-2018: Pentru savarsirea infractiunii de hartuire, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 6 luni sau amenda. In situatia in care sunteti chemat la audiere, va trebui sa va prezentati, avand posibilitatea de a da sau de a nu da declaratie, daca aveti calitatea de suspect sau inculpat. De asemenea, aveti posibilitatea legala de a formula o cerere de consultare a dosarului pentru a va putea formula apararea intrun mod eficient. Sfatul meu este sa va prezentati in fata organelor de politie ori de cate ori sunteti chemat, pentru a demonstra ca sunteti de buna-credinta. Am luat legătura cu polițistul care m-a sunat si am stabilit ca voi merge să fiu audiat. Persoana care m-a reclamat susține că eu am hartuit-o. Ii pot solicita direct polițistului sa ma lase sa consult dosarul cu cercetarea pana in prezent? Sau unde anume trebuie să fac cerere pentru consultarea dosarului? Polițistul e obligat să mă lase să citesc plângerea formulată de persoana care m-a reclamat? | |
|
|
|
13-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionut a scris pe 12-05-2018: Av. Bratulescu Adela a scris pe 11-05-2018: Pentru savarsirea infractiunii de hartuire, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 6 luni sau amenda. In situatia in care sunteti chemat la audiere, va trebui sa va prezentati, avand posibilitatea de a da sau de a nu da declaratie, daca aveti calitatea de suspect sau inculpat. De asemenea, aveti posibilitatea legala de a formula o cerere de consultare a dosarului pentru a va putea formula apararea intrun mod eficient. Sfatul meu este sa va prezentati in fata organelor de politie ori de cate ori sunteti chemat, pentru a demonstra ca sunteti de buna-credinta. Am luat legătura cu polițistul care m-a sunat si am stabilit ca voi merge să fiu audiat. Persoana care m-a reclamat susține că eu am hartuit-o. Ii pot solicita direct polițistului sa ma lase sa consult dosarul cu cercetarea pana in prezent? Sau unde anume trebuie să fac cerere pentru consultarea dosarului? Polițistul e obligat să mă lase să citesc plângerea formulată de persoana care m-a reclamat? In momentul in care veti fi audiat, vi se va auce la cunostiinta calitatea procesuala. Daca aveti calitatea de martor, nu puteti consulta dosarul, insa daca sunteti suspect sau inculpat, puteti formula o cerere de studiu, pe care o puteti depune la Parchetul care instrumenteaza dosarul sau la organul de urmarire penala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-05-2020 |
 | Duta d. Vizitator |
| buna ziua In situatia in care fica mea locuieste intr.o tara dinafara spatiului UE , fostul concubin tot roman o hartuieste si o ameninta , el locuind in Anglia ...in acest caz , autoritatile din tara unde locuieste fica mea nu pot lua masuri impotriva lui, in Anglia unde este el, nu poate depune plangere, in Romania desi sunt cetateni romani amândoi nu locuiesc in tara ...in acest caz unde ar putea depune o plangere penala de hartuire , eventual solicitarea unei interdicti de a se apropia de ea , intrucat o ameninta? | |
|
|
|
14-05-2020 |
| Plangerea penala se adreseaza autoritatilor unde s-a comis fapta. Fiind vorba despre infractiunea de hartuire si dat fiind faptul ca partile locuiesc in tari diferite, fiica dvs va trebui sa se adreseze autoritatilor din statul unde domiciliaza, pentru a obtine un ordin de protectie. Sfatul meu este sa ia legatura cu un avocat local, pentru a se informa despre prevederile legislatiei penale din tara unde aceasta locuieste. De asemenea, poate sesiza si autoritatile din UK cu privire la fapta, avand in vedere faptul ca fostul concubin locuieste in Anglia. Unde locuieste fiica dvs? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-05-2020 |
 | Daniela Vizitator |
| Fica locuiește de cinci ani în Elveția, unde l.a și cunoscut pe fostul concubin, însă în urma unor fapte penale, el a fost expulzat pe 15 ani, dar au doi copii împreună, iar el a solicitat statului Elvețian sa ii fie recunoscuta paternitatea și dorește și autoritate părintească comuna cu scopul de a putea sa o manipuleze mai ușor prin copii. Fica mea nu are nimic împotriva recunoașterii paternității, însă o autoritate comuna o va împiedică sa ia decizii cât privesc copii, plus ca nu va putea călătorii cu copii fără acordul lui, pe care nu îl va primi, amenințând.o în acest sens ca o "va juca cum vrea el" Întreb care stat poate decide custodia părințiloradupra copiilor în cazul lor, România fiind cetățeni romani, sau Elveția, copii fiind născuți în Elveția? | |
|
|
|
01-06-2020 |
| Daniela a scris pe 31-05-2020: Fica locuiește de cinci ani în Elveția, unde l.a și cunoscut pe fostul concubin, însă în urma unor fapte penale, el a fost expulzat pe 15 ani, dar au doi copii împreună, iar el a solicitat statului Elvețian sa ii fie recunoscuta paternitatea și dorește și autoritate părintească comuna cu scopul de a putea sa o manipuleze mai ușor prin copii. Fica mea nu are nimic împotriva recunoașterii paternității, însă o autoritate comuna o va împiedică sa ia decizii cât privesc copii, plus ca nu va putea călătorii cu copii fără acordul lui, pe care nu îl va primi, amenințând.o în acest sens ca o "va juca cum vrea el" Întreb care stat poate decide custodia părințiloradupra copiilor în cazul lor, România fiind cetățeni romani, sau Elveția, copii fiind născuți în Elveția? Daca parintii nu sunt casatoriti, competenta de solutionare a chestiunilor legate de situatia minorilor revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza copiii, astfel ca fiica dvs va trebui sa contacteze un avocat local, pentru a-si asigura o aparare eficienta si pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-06-2020 |
| Duta D. a scris pe 14-05-2020: buna ziua In situatia in care fica mea locuieste intr.o tara dinafara spatiului UE , fostul concubin tot roman o hartuieste si o ameninta , el locuind in Anglia ...in acest caz , autoritatile din tara unde locuieste fica mea nu pot lua masuri impotriva lui, in Anglia unde este el, nu poate depune plangere, in Romania desi sunt cetateni romani amândoi nu locuiesc in tara ...in acest caz unde ar putea depune o plangere penala de hartuire , eventual solicitarea unei interdicti de a se apropia de ea , intrucat o ameninta? Să facă o plângere acolo unde locuiește și să prezinte tote probele pe care le are. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |