|
28-05-2018 |
 | Munteanu Ioana Vizitator |
| Buna ziua!Pe data de 22.04.2018 am cumparat un autoturism..vânzătorul atât verbal cat si in scris..conform facturii si publicității făcute a zis ca este fabricată în 2007..pe data de 22.05.2018 am fost la RAR si am aflat ca masina e fabricată în 2004...M am adresat vânzătorului.. si nu a dorit să,, renegociem "pretul conform anului de fabricatie al masinii ..M am adresat OPC ului..credeti ca ar fi necesar să fac si plângere penala??Ce șanse a si avea?? | |
|
|
|
28-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ar fi indicat sa formulati o plangere penala impotriva vanzatorului pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, daca nu ajungeti la o intelegere amiabila sau va puteti adresa instantei civile. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-05-2018 |
 | Av. Diana Roman Vizitator |
| Puteti face: 1. Plangere penala in baza art. 244 Cod Penal: "(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani." 2. Actiune in pretentii / anularea contractului de vanzare pentru eroare - viciu de consimtamant, respectiv pentru falsa reprezentare a unor împrejurări la încheierea unui act juridic. Potrivit art. 1207 alin. (2) Cod civiil, eroarea este esenţială dacă falsa reprezentare cade asupra calităţilor substanţiale ale obiectului prestaţiei ori altei împrejurări considerate esenţiale de către părţi în absenţa căreia actul juridic nu s-ar fi încheiat (error in substantiam). Eroarea este esentiala in cazul dv. pentru ca daca ati fi stiut data reala de fabricatie a masinii, cu siguranta nu ati mai fi platit acelasi pret la incheierea contractului. Va recomand sa mergeti pe ambele variante si preferabil sa angajati un avocat. | |
|
|
|
28-05-2018 |
 | Av. Diana Roman Vizitator |
| Puteti cauta pe internet ca exista si multe hotararari judecatoresti in cauza similiare pentru ca, din pacate deocamdata piata second hand este foarte prost reglementata in toata Uniunea Europeana si oamenii in cautare de chilipriruri ajung sa cumpere adevarate rable cu kilometrajul schimbat, accidente si reparatii nedeclarate, vicii ascunse si ajung de cele mai multe ori sa plateasca pe termen lung masina luata la mana a doua ca noua. | |
|
|
|
28-05-2018 |
 | Munteanu Ioana Vizitator |
| Va multumesc pt.sfaturiAm facut plângere la OPC si l am notificat sa ne intelegem pe cale amiabilă,asta după ce am luat legatura cu dansul la tel.apoi fata in fata si mi a zis ca are relații si pot sa ma duc unde vreau.. | |
|
|
|
28-05-2018 |
| Buna ziua, Vanzatorul incearca sa va intimideze. Primul pas este sa formulati o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-08-2019 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna ziua si eu am cumparat un audi a6 mai exact am facut schimb inca actele nu le am facut si masina are o grmada de probleme eu cand lam sunat pe om mia garantat ca masina e ok si nu are nici un fel de problema mia zis ca e ceva cu ighereul dar de fapt e alceva mai grav si lam sunat si iam zis sa ami aduca bani inapoi si masina si el a zis ca mia dat masina buna . Am fost si la politie si mia zis ca nu are ce sai faca ce as putea face sa ami recuperez masina si bani care iam dat | |
|
|
|
31-08-2019 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna ziua ieri 30/08/19 am facut un schimb cu un domn ce vinde masini avea un audi a6 care exterior arata ok cand lam sunat si lam inyrebat de masina mia zis ca e buna ca nu are nici un fel de problema a venit cu ea am vazuto doar nam apucato sa o incerc sa vad cum mere .un prieten sa urcat la volan si a incercato si mia zis ca nu mere bine ca nu are putere si propietarul a zis cai ceva cu ighereul de nu trage .dar defapt e mult mai grav nici inchiderea nui merge .si lam sunat sa vina sa ami aduca bani si masina anapoi si nu mia mai raspuns la tel. Dupa o ora a rasp si mia zis ca masina era buna .ce as putea face sa ami recuperez masina si bani | |
|
|
|
31-08-2019 |
 | Ioana Vizitator |
| Eu mă judec și acum cu respectivul, am plătit expert sa stabilească pretul real al mașinii | |
|
|
|
31-08-2019 |
 | Ioana Vizitator |
| Dacă ai luat de la parc auto, fa o notificare, mergi si la OPC, | |
|
|
|
31-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Adrian a scris pe 31-08-2019: Buna ziua ieri 30/08/19 am facut un schimb cu un domn ce vinde masini avea un audi a6 care exterior arata ok cand lam sunat si lam inyrebat de masina mia zis ca e buna ca nu are nici un fel de problema a venit cu ea am vazuto doar nam apucato sa o incerc sa vad cum mere .un prieten sa urcat la volan si a incercato si mia zis ca nu mere bine ca nu are putere si propietarul a zis cai ceva cu ighereul de nu trage .dar defapt e mult mai grav nici inchiderea nui merge .si lam sunat sa vina sa ami aduca bani si masina anapoi si nu mia mai raspuns la tel. Dupa o ora a rasp si mia zis ca masina era buna .ce as putea face sa ami recuperez masina si bani Daca considerati ca ati fost inselat (un asemenea fapt se traduce fie prin eroare asupra bunului sau a calitatilor sale, fie prin dol) promovati actiune in instanta. Eroarea acopera toate cauzele in care v-ati dat consimtamantul tinand seama de anumite calitati pe care, insa, masina nu le prezinta in realitate. Dolul intervine atunci cand vanzatorul a folosit subterfugii, declaratii false si alte mijloace dolosive pentru a-l convinge pe cumparator sa contracteze. Pentru cazurile in care intervin asemenea vicii de consimtamant, partea impotriva carora au fost folosite va putea invoca nulitatea relativa. Actiunea in anulare este o actiune in justitie ce permite partilor sa revina la situatia anterioara incheierii contractului( vanzatorul redevine proprietarul masinii, cumparatorul isi recupereaza suma de bani platita sub forma de pret) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-05-2020 |
 | Bran Florian Vizitator |
| Am cumpărat în 2008 de la un spaniol A fost pe firma tatălui meu pana în anul 2019.Tata a decedat și am trecut o pe societatea nea. Cei de la politie spun ca e furata. Poate sa mi confiște masina?. Eu sunt Cumpărător de buna credință | |
|
|
|
23-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Bran Florian a scris pe 22-05-2020: Am cumpărat în 2008 de la un spaniol A fost pe firma tatălui meu pana în anul 2019.Tata a decedat și am trecut o pe societatea nea. Cei de la politie spun ca e furata. Poate sa mi confiște masina?. Eu sunt Cumpărător de buna credință Da, se poate dispune confiscarea si restituirea masinii catre proprietarul de drept, insa va puteti constitui parte civila in cauza, pentru recuperarea sumei achitata la achizitionarea autovehiculului. Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat local, deoarece daca infractiunea a fost comisa pe teritoriul Spaniei, dosarul se va judeca acolo. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-01-2023 |
 | Brazda Gabriel Vizitator |
| Buna ziua, am facut un schimb de buna credinta fara nici un act de autoturisme cu un samsar,am mers circa 80 km cu aceasta dupa care am constatat defectele ascunse care le detinea,dupa care l-am apelat pe individ,dar acesta mi-a raspuns ca nu imi mai inapoiaza autoturismul.Eu am facut Plangere Penala. Care sunt demersurile pentru aceasta problema avand in vedere ca aceasta detinea o asigurare de pe alt autoturism si cartea masini la el? | |
|
|
|
21-01-2023 |
| Din punctul meu de vedere aveti doua posibilitati, fie sa urmati procedura penala, pentru tragerea la raspundere a samsarului pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si furt, fie sa il notificati ca intr-un termen stabilit sa va restituie autovehiculul, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei civile. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |