Forum avocaţi > Drept penal

Cercetare penala politie - delapidare

14-06-2018
Vizitator
Buna ziua, in urma cu cca 6 saptamani am primit un apel telefonic de la o persoana care s-a recomandat a fi "X" de la IPJ Botosani. Mi s-a comunicat faptul ca trebuie sa merg acolo pentru a da o declaratie fiind suspectat pentru infractiunea de delapidare , fapta petrecuta in urma cu circa 3 ani si jumatate (la intrebarea de ce trebuie sa ma prezint acolo raspunsul a fost citez "cum de ce ? Pentru ce ai facut la sfarsitul anului 2014, nu iti mai aduci aminte?"). Fiind doar un apel telefonic nu i-am dat curs iar astazi am primit o citatie pentru a ma prezenta la sediul IPJ BT saptamana viitoare (mentionez faptul ca eu nu mai locuiesc acolo ci la 700 km departare.)
"CITATIE
.........este chemat la aceasta unitate de politie , in calitate de MARTOR, in cauza privind infractiunea prev. si ped. de art. 285 alin. 1 rap. la art. 308 alin. 1 din Cod Penal.
Martorul citat are dreptul la un avocat cu care sa se prezinte la termenul fixat.
.................................
In vederea exercitarii dreptului la aparare, martorul poate consulta dosarul."
................................... "

V-as ruga pe cat posibil sa ma sfatuiti ce pot face in continuare...daca merg acolo sa inteleg ca innainte de a da declaratia respectiva pot consulta mai intai dosarul (asa este specificat in citatie) ?
Nu am mai avut niciodata nevoie sa caut un avocat...poate ma puteti indruma spre cum sa fac acest lucru totodata intrucat nu cunosc pe nimeni in BT ?

Va multumesc mult.
Răspunde
 14-06-2018
Vizitator
...am uitat sa va intreb totodata ce se poate intampla daca nu reusesc sa ajung acolo la termenul fixat intrucat in momentul de fata resursele financiare de care dispun sunt foarte limitate...si care ar fi onorariul (in medie) perceput de un avocat pentru a ma reprezenta la IPJ BT.

Va multumesc mult.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.