Forum avocaţi > Dreptul muncii

REPAUSUL SAPTAMANAL SI PLATA ORELOR LUCRATE IN WEEKEND

29-08-2018
Vizitator
Buna ziua.Doresc sa va prezint situatia in care sunt si sa aflu daca angajatorul este in legalitate.Lucrez de 25 de ani intr-o institutie bugetara.Specificul activitatii necesita prezenta mea la serviciu si in zilele de sambata si duminica,precum si in zilele de sarbatori nationale si religioase.O perioada de timp am fost remunerat cu 4 ore pentru fiecare dintre aceste zile.Din 2010 am primit o decizie prin care acest numar se reduce la 3 ore sambata si 2 ore duminica,iar in restul saptamanii programul este de 7 ore zilnic,asta pentru a nu depasi numarul de ore lucrate intr-o luna peste maximul legal.In lunile cand sunt sarbatori, se intampla ca pontajul mi se face avand in unele zile si 6 ore,tot din acelasi motiv.Am semnat aceasta decizie pentru ca mi-a fost frica sa nu-mi pierd locul de munca.Plata unei ore din aceste zile se face prin impartirea salariului de incadrare la numarul de ore lucratoare din luna.Ele apar pe fluturasul de salariu ca ore SD(sambata/duminica).Ceea ce ma intereseaza pe mine sunt urmatoarele:plata acestor ore s-a facut corespunzator, aceasta avand in vedere ca de 18 ani nu am beneficiat de nici o zi libera(am inteles ca la 14 zile lucrate consecutiv aceste ore ar trebui platite 150%)?Daca aveam dreptul la zile libere ,in ce masura pot cere compensatii sub o forma sau alta(baneasca sau acordarea acestor zile retroactiv),deoarece am inteles ca se poate face acest lucru pentru drepturi ce au luat nastere cu pana la 3 ani in urma?Am temeiul legal sa reclam situatia la ITM, sau angajatorul este cel aflat in legalitate?Mentionez ca eu nu am cerut niciodata schimbarea acestui regim de munca de teama repercursiunilor, dar si pentru ca nu stiu daca am temei legal sa o fac.
Răspunde
 10-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Actiunea de recuperare prin zile de odihna sau prin remuneratie baneasca se face mai intai scris la angajaror si daca acesta nu raspunde in 35 de zile calendaristice trebuie sa va adresati instantei de judecata. Temeiul legal il gasiti CODUL MUNCII.
Cat priveste existenta societatii sau stadiul de functionare (insolventa, fuctiune, etc) Registrul Comertului este acela de la care puteti obtine informatii. Stadiul economic - de la ANAF

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.