Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Angajat al propriei firme, cu punct de lucru la client in strainatate, delegare sau detasare

15-09-2018
Vizitator
Buna ziua,

Sunt in situatia urmatoare: Am infiintat o firma(SRL, actionar unic) si ma angajez in cadrul ei. Activitatea firmei, prin specificul ei, se desfasoara la sediul clientului/clientilor(este vorba de software pentru automatizare si punere in functiune - commissioning, modificari in soft, teste). Totodata, activitatea se desfasoara in strainatate(dar se poate desfasura si in Romania). As dori sa stiu, in acest caz, in scopul unui statut legal evident, daca trebuie intocmite documente de delegare sau de detasare. Totodata este vorba si de a putea extrage diurna externa din contul firmei pentru utilizare in scop personal, ca angajat(cheltuieli masa, transport local).
Am ridicat aceasta problema pentru ca din ce am citit, in acest caz, nici delegarea nici detasarea nu ar corespunde(din ceea ce inteleg eu), avand in vedere ca nici nu se schimba locul de munca(fiind la sediul sau punctul de lucru al clientului, conform contractului de munca si al specificului activitatii firmei) si nici detasare(schimbarea angajatorului cu un altul).

Multumesc !
Răspunde
 09-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca aveti contract de munca cu societatea din strainatate inseamna ca nu SRL-ul dvs suporta salariul dvs ca angajat. Asa rezulta din relatarile dvs. In cazul in care Srl-ul dvs are Contract de prestari servicii cu firma di afara tarii, abia atunci putem vb de detasarea sau delegarea dvs! Si in consecinta srl-ul dvs in baza contractului de prestari sv incaseaza banii, o parte ii da salarii (ex - a dvs) , plateste dari la stat , diurne, etc. Atata timp cat srl-ul dvs nu are contract prestari servicii cu alt srl si este vb de Contract de munca (!!!) nu aveti ce diurne sa va plateastca societatea dvs.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2018
Vizitator
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Nu stiu daca am reusit sa explic destul de bine situatia, societatea mea are contract de prestari servicii cu firma din strainatate, eu insa, sunt angajat nu in strainatate(adica la Firma straina) ci in societatea mea, in SRL ul meu. Sunt plecat asadar in strainanate impreuna cu SRL ul meu ca sa zic asa(ca un freelancer), pe baza unui contract de prestari servicii asa cum am spus cu acea firma straina. Am pus problema delegarii pt faptul ca eu ca angajat al firmei mele lucrand in strainanate am dreptul la diurna pe care trebuie sa o extrag din contul firmei in contul meu personal pentru cheltuielile zilnice.
Multumesc!
Răspunde
 09-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Da., aveti dreptul prin decizie de detasare. Deci - faceti decizie de detasare in care stabiliti diurnele, cazarea, cuntum pe fiecare. cand si cum se platesc, etc. Banii ii transferati din contul societatii in contul dvs personal. Tot odata puteti stabili de ex ca cazarea, drumul, si altele sunt platite de angajator ( adica de SRL-ul dvs)

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2018
Vizitator
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.