Forum avocaţi > Dreptul muncii

Modificare contract de la 8 ore la 4 ore

31-10-2018
Vizitator
Am modificat prin act aditional contractul unui angajat de la 8 ore la 4 ore , s-a modificat de asemenea si salariul .
Daca angajatul doreste program de lucru inegal , ce mai stipulez in actul aditional .
Practic 5 zile a patru ore = 20 ore . Poate lucra doar 2 zile cu 10 ore , sau 2 zile cu 8 ore si o zi cu 4 ore ? E corect ? Trebuie specificat undeva acest program ? Si daca lucreaza 3 zile pe saptamana , 2 zile libere , celelalte 2 zile cum il pun ?

va multumesc
Răspunde
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Orice modificare sa o faceti cu acordul scris sau la cererea scrisă a angajatului. Orice modificare sau stabilire de program o treceti in contractul individual de munca astfel incat programul minim de lucru sa fie de minim 2 ore/zi care in mod special se pot stabili programe individualizate.
Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
Pentru ca acesta să funcţioneze, el trebuie însă să fie specificat expres în contractul individual de muncă.
În oricare dintre situaţiile prezentate, programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză. Acestea presupun un mod de organizare flexibil a timpului de muncă.
În aceste cazuri, durata zilnică a timpului de muncă este împărţită în două perioade:
- perioadă fixă în care personalul se află simultan la locul de muncă;
- perioadă variabilă, mobilă, în care salariatul îşi alege orele de sosire şi de plecare, cu respectarea timpului de muncă zilnic, trecute in mod expres in contractul individual de munca.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018
Vizitator
Multumesc pentru raspuns , aceste lucruri le stiu deja , ma intereseaza concret , teorie stiu , am citit destul , practic si punctual cum fac .

cu consideratie
Răspunde
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Si raspunsul problemei dvs il stiti dar, nu vreti sa il puneti in aplicare. E mai comod pentru dvs sa obtineti contracte gratis. Daca puteti prosti sa aveti servicii gratuite si timp de specialitate gratis, cu consecinte pozitive si beneficii materiale pentru afacerea dvs. parca e mai ok?
Asa ca in conformitate cu multele dvs cunostinte de drept puteti aloca din timpul dvs sa va redactati contractele singura. Ne scuzati ca existam si v-am deranjat cu raspunsurile noastre, dand din timpul copiilor nostri pt dvs.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2018
Vizitator
Nu pot decat sa va multumesc pentru raspuns . Restul raspunsului dumneavoastra spune totul . Nu am cerut nimic gratis . Am cerut doar o parere . Imi pare rau ca rapesc din timpul copiilor dumneavoastra . Daca asta simtiti , mai cumpatat ar fi sa nu mai raspundeti . Sau raspundeti ca sa mai agatati niste
clienti ?
Va multumesc .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.