Forum avocaţi > Dreptul muncii

Calcularea dreptului meu de pensie

21-11-2018
Vizitator
Am lucrat in Romania 30 de ani si adaugindu-se grupa a2a s-a facut in total 35 de ani fara 2 saptamani.Am lucrat in italia 11ani ca muncitor si 3 ani ca administrator unic,pana in 2016 si din 2016 pana in 2018 am platit vechime de munca lunar.In noiembrie 2017 am depus dosarul de pensie ,si INPS din Italia a trimis formularul 205 pentru a calcula pensia mea din Romania,de 2ori.O data pe 20 februarie 2018 si inca o data pe 6 noiembrie 2018.Casa de pensi bacau zice ca nu a ajuns plicul oficial trimis de Italia.Pe de alta parte am depus dosar si aici in italia-pentru ca momentan sunt stabilit aici,si Casa de pensi Bacau nu a trimis formularul 205 in Italia pe motiv ca nu a primit formularul 205 de la Italia.INPS de Italia nu calculeaza pensia mea pana ce nu primeste in mod oficial vechimea mea de la Romania,iar Romania nu calculaeza pensia mea pana nu primeste in mod oficial vechimea mea de la Italia ,si in acest mod eu sunt blocat.Tin sa mentionez ca INPS Terni Italia nu are posibilitatea sa trimita corespondenza oficiala decat in scrisoare plic.Doresc sa fiu sfatuit ce e de facut in aceasta situatie.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspunde
 26-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Depuneti dvs diligente la Casa de Pensii Bacau pentru comunicarea vechimii lucrate in Romania. Daca ati avut carte de munca in Romania vedeti ca pentru cei care. au lucrat asa pana in 2011 cartile de munca trebuiau scanate si transmise de angajator la Casele de Pensii. Exista marea posibilitate ca fostul angajator sa nu fi transmis cartea de munca scanata daca in 2011 nu mai erati in Romania si cartea de munca ara deja la. dvs. Toate aceste aspecte se pot rezolva dar cu rabdare si eventual cu actiuni in justitie daca Casa de pensii refuza sa va trimita actele solicitate. Primul pas este sa le trimiteti copie legalizata de pe Cartea de munca din Romania.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.