Forum avocaţi > Dreptul muncii

Contestatie detasare loc de munca

04-12-2018

Buna ziua , am domiciliul in mun. Urziceni, jud. Ialomita si sunt angajat la R.N.P. Romsilva – Directia Silvica Ialomita – Ocolul Silvic Urziceni, in functia de inginer silvic – responsabil compartiment „Paza si Protectie”.
In data de 29.11.2018 am primit de la Directia Silvica Ialomita decizia nr. 126/29.11.2018, pt. care anexez foto, prin care sunt detasat timp de 6 luni la sediul Directiei Silvice Ialomita – in mun. Slobozia pe postul omonim, ca sef de compartiment ( deci o avansare).
Am primit aceasta decizie si a trebuit ca sa o semnez, bineinteles cu obiectiuni. De ce ? Pt. ca este emisa ca urmare a faptului ca postul de la directie este vacant, intrucat persoana care a ocupat acest post a fost detasata tot pe 6 luni si nu a mai acceptat prelungirea detasarii, deoarece a fost ademenita in acest post dupa ce i
s-au promis f. multe avantaje (marire salariala corespunzatoare, decont pt. cazare sau naveta – Fetesti –Slobozia, masina de serviciu etc) si nimic nu s-a respectat din Contractul Colectiv de Munca;
Mai mult decat atat si in primul rand, consider ca am motive familiale intemeiate pt. care nu pot accepta aceasta decizie, astfel:
- Sunt casatorit si am doi copii minori cu varste de 5 ani si 10 ani;
- Fetita in varsta de 5 ani este inscrisa la gradinita cu program prelungit de la ora 8.00- 16.30;
- Baiatul in varsta de 10 ani la scoala gimnaziala cu program de la ora 8.00-12.00;
- Sotia este cadru didactic si are un program f. incarcat si dezordonat,
f. multe ore suplimentare -27 ore pe saptamana in loc de 18 ore pe saptamana (luni:12.00-17.00; 18.00-19.00 , marti : 09.00-19.00, miercuri:13.00-15.00; 16.00-19.00, joi : 12.00-13.00; vineri : 13.00-18.00);
- Nu mai am parinti care sa ma ajute, socrii mei au domiciliul in jud. Prahova, nu am alte rude la care sa apelez - in situatii de urgenta mai apelez la vecini;
- Ca urmare, imi revine in exclusivitate responsabilitatea de parinte pentru a ma ocupa de copii, de a-i duce si de a-i aduce de la gradinita/scoala cu singurul autoturim pe care il detinem, de a-i supraveghea in afara programului de lucru, dar si de ce nu, de a interveni rapid atunci cand apar situatii neprevazute;
- Detasarea la Directia Silvica Ialomita – mun. Slobozia, presupune naveta zilnica, cca. 150 km dus-intors ( cca. 2-3 ore in functie de trafic si conditiile meteo), in conditiile in care trebuie sa fiu prezent la sediu la ora 8.00 si sa plec la ora 16.30 si sunt izolat de familie;
- Drept urmare, refuz aceasta detasare, datorita motivelor mai sus enumerate, pe care le consider pe deplin intemeiate si care se incadreaza in cazurile exceptionale prevazute in lege. Consider ca familia mea este mai importanta decat serviciul.

V-am contactat pt. a va cere punctul de vedere si de a ma ajuta in formularea unei contestatii ( in 30 de zile la Directia Silvica Ialomita si dupa aceea la instanta de Contencios administrativ in raza caruia isi afla domiciliul contestatorul).

Mentionez ca angajatii RNP-ROMSILVA nu au statutul asimilat cu cel al functionarilor publici (din cate stiu eu din alte spete). Avem in vigoare un contract colectiv de munca {anexez foto), care specifica, ca in cazuri exceptionale se poate refuza detasarea stabilita unilateral, dar cred ca trebuie sa ne raportam la Codul Muncii.
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 05-12-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna ziua.
1.Daca intrati pe instanta - competenta este instanta de dreptul muncii NU cea de contencios administrativ.
2. Contestatia PENTRU DECIZIA DE DETASARE POATE SUNA CAM ASA
Subsemnatul .... domiciliat...CNP.... in calitate de angajat .... formulez prezenta
CONTESTATIE LA DECIZIA DE DETASARE NR... EMISA IN DATA DE.... COMUNICATA IN DATA DE... pris care s-a hotarat sa fiu detasat la Directia Silvica Ialomita.
Va rog sa luati act ca sunt in imposibilitate de a fi detasat pentru ca ...... si spuneti toate cele ce le-ati detaliat aici.

Succes !

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.