Forum avocaţi > Dreptul muncii

Nu mi s-a acordat „Sporul pentru conditii grele”

09-12-2018

Buna ziua!
Nu mi s-a acordat „Sporul pentru conditii grele” pentru perioada 1976-1990. Mentionez ca am lucrat in grupa a II a de munca in perioada 1976-2001. Intreprinderea mi-a acordat sporul pentru conditii grele numai pentru perioada dupa 1990 cand a fost emis Ordinul nr. 50/1990. La iesirea la pensie am observat absenta acestor sporuri, am solicitat adeverinta cu sporurile iar raspunsul primit a fost ca sporul nu se regaseste in statele de plata. Intreprinderea nu trebuia sa acorde obligatoriu sporul, in virtutea legii de la vremea respectiva? Legea nr. 57/1974 care spunea ca:
1. Sporul pentru muncă în condiţii deosebite acordat conform art. 68 alin. (1), stabilit anual prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială;
2. Majorarea retribuţiei tarifare cu până la 10% pentru condiţii grele de muncă conform prevedrilor art. 68 alin. (2), stabilită anual prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială;
Ce pot sa mai fac: - mai pot beneficia de acest spor, sau s-a prescris ca fiind un drept patrimonial?
- pot actiona intreprinderea in instanta, actiunea avand ca obiect „obligatia de a face”?
Va rog frumos sa-mi dati un sfat.
Multumesc!
Răspunde
 10-12-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Pentu sporul pe Legea nr. 57/1974 ar trebui sa faceti dovada ca munca dvs si concomitent angajatorul acela era in grupa II si se aplica acea legislatie. Daca sunteti pensionar acum mi-e teama ca nu. Plus au trecut mai mult de 3 ani de cand puteati actiona in judecata institutia. Poate dr salariale nu se prescriu CF Codului Muncii dar dr de a actiona in judecata DA.
Pe de alta parte, puteti incerca vand in vedere ca actinide nu sunt taxabile cu taxa judiciara de timbru

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.