Forum avocaţi > Dreptul muncii

Reținerea salariului

29-01-2019

Buna ziua!
Vă rog frumos să mă lămuriți și pe mine în care bază legală, un angajator cu o brutărie deținători de autoutilitare de distribuție, au dreptul să oprească salariul și banii din concediu în cazul unui accident de circulație, să zic ușor, doar cu pagube materiale, costând undeva în jurul sumei de 2.500 lei. Cam asta am pățit eu pe un drum înghețat, mașina nu era în tocmai în regulă, ABS defect și alte probleme tehnice ale mașinii. Ghinionul meu a fost ca într-o curbă să ajung într-un canal, fără victime, doar pagube estetice ale autoutilitarei. M-au amânat aproape o lună, timp în care m-au băgat în concediu, ca azi, 29.01.2019 să-mi spună costul reparațiilor și că banii pe care au să mi-i dea nu acoperă reparația. Întrebarea mea este, au dreptul să-mi oprească salariul și banii pe concediu? Sunt angajat la ei din 07.03.2018, ce mă sfătuiți să fac? Țin să precizez că nu mai merge treaba la ei și cu salariile întârziau și câte o săptămână, ștate de plată al salariului n-am semnat niciodată, ce am de făcut să-mi pot lua banii? Au sau n-au dreptul?
Mulțumesc, aștept răspuns urgent!
Răspunde
 01-03-2019
Vizitator
Angajatorul nu avea dreptul sa va retina salariul decat in urma unui angajament de plata, de comun acord intre dvs si angajator. Puteti apela la un avocat sa deschideti un proces in legatura cu acest lucru. Aveti sanse de castig daca puteti dovedi prin probe ceea ce ati relatat mai sus.
Răspunde
 01-03-2019

Geo a scris pe 01-03-2019:
Angajatorul nu avea dreptul sa va retina salariul decat in urma unui angajament de plata, de comun acord intre dvs si angajator. Puteti apela la un avocat sa deschideti un proces in legatura cu acest lucru. Aveti sanse de castig daca puteti dovedi prin probe ceea ce ati relatat mai sus.
Am facut deja reclamatie la ITM si astept raspuns de la ei, apoi sa vedem ce raspuns imi dau, sunt sigur ca favorabil mie, le-am prezentat si articolul 254, alineatul 2 din codul muncii, cu patronul firmei nu am putut sta de vorba, am fost sa-mi dau demisia si m-a dat afara din birou jignindu-ma, nici nu am apucat sa-mi mai dau demisia, sa-mi desfaca contractul de munca, eu vreau sa-mi recuperez banii. Nesimtit ca ei nu am vazut...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.