Forum avocaţi > Dreptul muncii

Este legal ?

30-06-2019

Buna dimineata ,

In dupa amiaza zilei de 27.06.2019 sub pretextul unei false sedinte am fost chemat de catre managerul companiei la o intalnire la care ni se comunicase ca se vor discuta probleme legate de activitatea pe care o desfasuram . La aceasta intalnire a sosit insotita de managerul de la resurse si de catre doi indivizi , pe care nu i-am vazut in companie si banuiesc ca erau pentru paza managerului dupa cum aratu si pozitia de a pazi usa unde a intrat managerul .
Eram in sala de sedinte impreuna cu doi colegi si la un moment dat am fost chemat in sala de mese , prezent fiind managerul impreuna cu managerul de la resurse la usa fiind cei doi de care am pomenit mai sus unde mi s-au pus in fata doua contracte :
- unul de desfiintarea postului
- unul de incetare cu acordul partilor cu plata compensatorie
Mi s-a spus ca desfiintarea postului este dictata de catre regionala de care apartine multinationala si ca nu exista cale de intoarcere si neoferindu-mi alt post .
Am incercat sa discut pe aceasta tema si mi s-a spus ca ori semenz desfiintarea postului ori incetarea cu acordul partilor si ca nu exista cale de mijloc .
Mentionez ca acest fapt s-a intamplat undeva dupa orele 17.30 dupa o zi de munca grea si sub impactul emotional creat si intimidat fiind de toata aceasta actiune , in stil mafiot , am semnat pentru incetarea cu acordul partilor .
In tot acest timp cei doi insi care o insoteau au stat la usa salii de mese nelasand pe nimeni sa intre.
Ulterior am aflat ca pozitia mea si a altor doi colegi aflati in aceeasi situatie ca mine , respectiv posturi de conducere in departament , nu a fost desfiintata desfasurandu-de de ceva vreme angajari de o frima de recrutare externa .
Pana seara am aflat adevaratul motiv de concediere si anume ca sunt o victima colaterala a actiunilor colegilor mei si managaerul sustinanad in fata celor care contestau deciaiza in privinta mea ca eu trebuie sa fiu solidar cu cei plecati neavand ce sa imi reproseze profesional .
Intre timp subalternii mei s-au mobilizat si au semnat un tabel in care isi exprima sustinerea mea . Ca si pondere au semnat aproximativ 95% din subalterni respectiv 55 de persoane .
Din acest moment am decis sa caut o cale de atac a deciziei.
Intrebarile mele sunt :
Au procedat legal ?
Imi pot recupera pozitia prin introducerea unei actiuni de judecata ?
Exista motive suficiente pentru a contesta decizia deja semnata ?

Cu respect ,

Catalin .
Răspunde
 01-07-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Pentru a fi sigur ca actiunea ce doriti sa o introduceti in instanta va primi un raspuns favorabil, trebuie sa dovediti ceea ce veti sustine in actiune.
Teoretic atat timp cat v-ati dat acordul pentru desfacerea contractului de munca, nu mai aveti ce sa faceti. Dar, daca reusiti sa dovediti cu martori, macar, ca acordul dvs. a fost viciat, ca lucrurile au stat asa cum le descrieti mai sus, atunci exista o posibilitatea ca actiunea dvs. sa fie admisa.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.