Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz in servicu

29-07-2019
Vizitator
buna ziua!
lucrez la o institutie de stat, iar seful meu ierarhic mi-a dat o dispozitie care nu este in fisa postului pentru care m-am angajat.
am facut sesizare in scris sefului ierarhic superior in legatura cu dispozitia data ilegal, nu am primit deocamdata raspuns.
seful meu ierarhic, drept razbunare,( am fost amenintata verbal)mi-a dat dispozitie sa scriu pe ore tot ce fac in ziua respectiva.
mentionez faptul ca suntem 10 colegi in birou, si doar eu trebuie sa scriu intr-un caiet pe ore, detaliat ce am facut in ziua resp.
va rog sa-mi precizati daca acest lucru este legal si faptul ca nu-mi pot desfasura activitatea in mod normal, eu fiind mereu urmarita si stresata.
Răspunde
 30-07-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Completati sesizarea facuta sefului ierarhic superior (adresa scrisa cu nr. de inregistrare) cu aspectele descrise aici, cu copie la HR, si solicitati sa vi se comunice prevederea din regulamentul intern sau alt act normativ care justifica solicitarile sefului dvs.

In ceea ce priveste amenintarile primite, seful dvs, poate fi subiect activ al infractiunii de purtare abuziva prevazuta la art.296 alin. 2 cod penal.
Art. 296 - Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

sau art 297 alin 2 teza 2 Cod penal

Art. 297 - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos*) şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.