|
07-08-2019 |
 | Afl
|
| Bună ziua! Dacă un post titularizabil în învățământ este compus din 2 discipline cine îl poate ocupa? Candidatul care are ambele specializari conform postului și are nota mai mică sau cel care are nota mai mare dar are doar o specializare din ce cuprinde postul? Art. 64,aln 6 Metodologie. Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
07-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Din cate am inteles eu, in cazul catedrelor formate din ore compuse la doua discipline, are prioritate nota obtinuta la prima disciplina (care are ponderea cea mai mare in catedra), si care a constituit disciplina de concurs. Cel mai bine ar fi insa sa va interesati direct la Ministerul Invatamantului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-08-2019 |
 | Afl
|
| Da, dar asta înseamnă că cel care nu are și cealaltă specializare cf. postului este necalificat pentru acele ore. Deci înseamnă că nu are ore suficiente calificate pentru o catedra completa. | |
|
|
|
07-08-2019 |
|
| De aceea v-am indrumat sa va adresati direct la minister si sa-i rugati sa va ofere si baza legala care da dezlegare problemei dvs. Toate ordinele si metodologiile ministerului, extrem de stufoase, sunt publicate in monitorul oficial BIS si nu sunt la indemana spre consultare, decat daca sunt cumparate separat. Poate undeva se detaliaza legislativ speta si se ajunge la o alta concluzie. De aceea, eu nu am cum sa va ajut acum mai mult, pentru ca nu am acces la toata legislatia din domeniu. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2019 |
 | Afl
|
| Mulțumesc mult pentru răspunsuri! Am întrebat și la minister, dar tot nu mi s-a răspuns concret. Este un răspuns vag. | |
|
|
|
08-08-2019 |
|
| Reveniti cu adresa scrisa, prin posta, mail sau fax. Sunt obligati sa va raspunda (raspunsul e formulat de regula de dep.lor juridic) si nu-si vor permite sa fie vagi. Neaparat cereti sa va indice baza legala. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2019 |
 | Afl
|
| Pot să va dau un copy paste la ceea ce mi s-a răspuns? Poate mă ajutați să înțeleg ceva. Mulțumesc mult! | |
|
|
|
08-08-2019 |
|
| da | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2019 |
 | Afl
|
| "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: În conformitate cu prevederile Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019-2020, O.M.E.N. 5460/2018, modificată și completată: - art. 30 alin. (7) și (10): „(5) Toate posturile didactice/catedrele vacante/rezervate se publică în concordanţă cu Centralizatorul. (7) La nivelul unităţilor de învăţământ, consiliul de administraţie şi directorul unităţii de învăţământ răspund de constituirea corectă a posturilor didactice/catedrelor, de încadrarea titularilor şi de vacantarea posturilor didactice/catedrelor rămase neocupate/rezervate. Nepublicarea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete, precum şi publicarea incorectă a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate atrage după sine sancţionarea directorului şi a membrilor consiliului de administraţie unităţii de învăţământ. (9) Inspectorul școlar general, președintele comisiei de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar constituite la nivelul inspectoratului școlar și directorii unităților de învățământ, răspund de corectitudinea organizării și desfășurării etapelor de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar, de validarea concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar și de calitatea lucrărilor derulate în cadrul comisiei de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar constituite la nivelul inspectoratului școlar.”, - art. 31 alin. (1): „(1) Comisia de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar constituită la nivelul inspectoratului şcolar analizează, corectează în colaborare cu unităţile de învăţământ şi avizează oferta de posturi didactice/catedre vacante/rezervate, precum şi condiţiile specifice de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante stabilite la nivelul unităţilor de învăţământ.” Responsabilitatea întocmirii ofertei educaționale, a constituirii posturilor didactice / catedrelor în baza planurilor cadru în vigoare și a planului de școlarizare propus, a încadrării personalului didactic titular și a vacantării posturilor didactice / catedrelor aparține consiliului de administrație, directorului unității de învățământ, inspectorului școlar general și președintelui comisiei județene de mobilitate. Potrivit Centralizatorului privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, domeniile şi specializările absolvenţilor învăţământului liceal pedagogic, postliceal şi superior, probele de concurs pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, precum şi disciplinele pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ 2019 (pag. 24 și 54), pot fi publicate vacante / rezervate catedre de Limba engleză – Limba franceză (*) numai în mediul rural unităţi de învăţământ de nivel gimnazial, licee şi seminarii teologice, iar aceste post fi ocupate de absolvenți ai învățământului superior cu dublă specializare care au susținut probele din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate la disciplina limba și literatura engleză. Analizând informațiile existente în aplicația informatică Titularizare 2019 reiese că pentru concursul național, sesiunea 2019 la ȘCOALA GIMNAZIALĂ "SFÂNTUL NECTARIE" OGREZENI a fost publicată o catedră de LIMBA ENGLEZĂ (codul GR_1971), care, la rubrica Alte discipline este precizată LIMBA FRANCEZĂ, iar la rubrica Detalii post se specifică ”2 ORE FRANCEZĂ NIVEL PRIMAR”. Repartizarea candidaților se realizează corelându-se disciplina postului / catedrei cu disciplina de concurs cu și specializările dobândite prin studii de candidați. Având în vedere faptul că disciplina postului/catedrei vacante a fost declarată LIMBA ENGLEZĂ, candidatul a susținut concurs național la Limba și literatura engleză și avea specializarea Limba și literatura engleză, în aplicația informatică repartizarea a fost validată. Precizăm că Ministerul Educației Naționale asigură doar coordonarea metodologică a mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar și nu poate interveni asupra hotărârilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ sau ale inspectoratelor școlare." | |
|
|
|
08-08-2019 |
 | Afl
|
| Inteleg din aceasta ca aplicatia sau modul de punere in aplicatie este de vina, dar nu aplicatia citeste metodologia, ci omul. | |
|
|
|
08-08-2019 |
|
| Eu inteleg asa: "iar acestea pot fi ocupate de absolvenți ai învățământului superior cu dublă specializare care au susținut probele din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate la disciplina limba și literatura engleză." " Repartizarea candidaților se realizează corelându-se disciplina postului / catedrei cu disciplina de concurs cu și specializările dobândite prin studii de candidați." - ca trebuie dubla specializare - insa examenul este sustinut numai la materia principal Daca o persoana sustine examenul la materia principala si primeste o nota de trecere, insa nu are si a doua specializare, comparativ cu alta persoana care are dubla specializare si primeste si ea nota de trecere, va ocupa postul persoana cu dubla specializare, indiferent de nota primita. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2019 |
 | Afl
|
| Mulțumesc frumos pentru răspuns! | |
|
|
|
12-08-2019 |
 | Afl
|
| http://titularizare.edu.ro/2019/docs/centralizator zip In centralizator se explica clar cine poate ocupa postul. | |
|
|
|
12-08-2019 |
|
| Eu n-am gasit pagina. Spuneti-mi dvs., va rog, ce ati gasit. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |