Forum avocaţi > Dreptul muncii

Corectie aditional si mobbing

15-08-2019

Buna ziua,sunt angajata in sectorul privat si ma confrunt cu urmatoarele situatii la locul de munca:
-am facut cerre scrisa la HR deoarece la 3 luni de la trecerea pe un alt post si departament in urma unor conflicte cu managera actuala si persoane din echipa si nelamuriri legate de marirea de salariu in urma promovarii pe post promisa dupa cele 3 luni de proba si validarea pe post au sesizat ca actul aditional are erori (de fapt au fost facute 2 acte aditionale cu acelasi numar incepand cu 1 mai 2019, unul privind marirea de salariu anuala inmanat de catre fostul sef alaturi de prima anuala aferenta si al doilea cu acelasi numar (inmanat de reprez HR la 3 sapt dupa schimbarea fctiei la insistentele mele) dar cu referire la un CIM al unei alte persoane in care e mentionat transferul dintr-un departament in altul si cu schimbarea postului actual tot in cel actual fapte ce conduc la nulitatea acetui aditional);de cateva zile mi s-a inmanat un aditional de corectie a acetui aditional privind nr CIM si functia mentionand ca celalate aspecte raman neschimbate; am cerut o saptamana de analiza a acesui aditional de corectie si a situatiei pana la semnare si lamuriri scrise cu privire la validarea pe post care nu e trecuta nicaieri; -mi s-a tot spus de catre reprez HR numai verbal ca am candidat pe o pozitie pool dar nu este adevarat, am dovezi ca am candidat pe un post normal; de o saptamana mi-au dat cu numele alte atributii preluate de pe un alt departament si voiau sa imi mai dea si alte atributii auxiliare pastrand fisa de post veche si reintocmita pt toata echipa pe per cand am fost in concediu; nu am fost de acord sa nu fac ceea ce scrie in fisa de post si apoi mi s-a dat un alt tutore ca sa preiau activitati conform fisei postului cu care din a treia zi a iesit conflict spunandu-mi ca nu vrea sa mai faca training cu mine ca ma trimite sa fac training cu partenerul extern; i-am acuzat inca din lunile trecute ca ceea ce fac ei este un mobbing si de 2 saptamani sunt bagata in tot felul de sedinte cu managera, reprez HR, manager HR, reprez social cu presiuni f mari ca intr-un proces.
Nu stiu cum sa procedez in acest caz pentru ca e clar ca nu cred ca e ok sa semnez acest aditional de corectie( nu stiu daca e ok ideea dar poate ar fi mai bine sa il declare nul pe acesta?). Va rog sa imi dati un sfat cum ar trebui sa procedez.
- Mentionez si faptul ca inca din prima luna managera mi-a zis ca a mai intalnit pers inteligente care nu se pot adapta si ca va iesi conflict deschis;
-E vorba si de reduceri de posturi; le-am si scris ca se urmareste reducerea de costuri cu orice pret;
Va multumesc.
Răspunde
 18-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna,in incercarea de a va ajuta, v-am citit de 3 ori mesajul.
Insa dvs, din dorinta de a da cat mai multe detalii, ati ascuns elementele principale ale spetei intr-un hatis pe care eu, sincer, nu-l pot descifra.
Reluati, va rog, speta;
- mentionati data CIM, pozitia de incadrare, ce perioada de proba ati avut;
apoi incercati sa sintetizati istoric:
- ce s-a intamplat exact la sf, perioadei de proba ; ati fost confirmata ori nu ati asteptat confirmarea si ati facut cerere sa fiti angajata pe alt post;s-a aprobat cererea sau nu;
- fiti clara ca privire la actele aditonale care vi s-au comunicat
-etc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.