Forum avocaţi > Dreptul muncii

Mi sa furat diurna intenționat.

11-01-2020
Vizitator
Sunt șofer pe comunitate. Am avut un incident neprevăzut pe Franța. Firma la care lucrez au chemat assistența stradală și mau tractat 5 metri. Ei au ajuns la concluzia ca eu sunt vinovat si nu miam mai primit diurna pe luna noiembrie si decembrie. Am plecat de acasă la sfîrșitul lui octombrie am inceput munca pe 01.11.2019 și am terminat pe 18.12.2019. De cind am plecat pînă mam intors acasă nu am primit nici un euro din dirnă este inadmisibil așa ceva. Nu am fost anunțat că ei nu imi mai plătesc diurna, mi-au furat-o efectiv. Avreau dreptul să imi ia banii mei de mincare, parcari, hotel etc..
Intrebarea mea este dacă ii dau in judecată o să imi recuperez banii sau nu?
Răspunde
 12-01-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Opinia mea este ca e un abuz din partea firmei angajatoare.
Dar, este f.important de stiut daca nu cumva contractul de munca incheiat contine astfel de clauze.
Trebuie sa luati legatura direct cu un avocat din tara in care firma angajatoare isi are sediul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa contactati un avocat local, pentru a va furniza solutiile legale de care dispuneti conform legislatiei franceze.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2020
Vizitator
Sunt sofer ca si tine, pana si lunile in care nu am primit diurna corespund. Nu aveau nici un drep sa retine din diurna. De asemenea, nu aveau nici un drept sa retina din salar. Daca invoca un prejudiciu, trebuie sa il recunosti, dar, chiar si recunoasterea acestuia , nu le da dreptul sa retina ceva, fara o hotarare judecatoreasca. Ar trebuie sa faca referat sau nota de imputare pentru ceea ce ai considera prejudiciu, pe care tu o poti ataca in instanta. Este dreptul tau sa te aperi si doar instanta poate hotara o vinovatie si marimea unei despegubiri juste. Daca nu au facut asta si nu ai puitut sa te adresezi instantei, este abuz contra intereselor persoanei. Fa-le plangeere penala. Adauga si impiedicare dreptului la justitie.
Pe parte civila, plangere la I.T.M. si dupa raspunsul acestuia, dar nu mai mult de 30 de zile, deschizi actiune - Litigii in munca, la Tribinulul (nu Judecatoria) de care apartii, pentru recuperarea drepturilor banesti, diurne si plata orelor suplimentare cat si orele lucrate in zile de sarbatoare sau noaptea .
Răspunde
 03-02-2020
Vizitator
Daca ai in contract asemenea clauze, adica care exced legea, castigi si mai usor. Ai grija daca ceri daune, caci daunele pana la 200. 000 ron, sunt de competenta Judecatoriei si se plateste taxa de timbru. O sa te faulteze invocand comtetenta instantei
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.