Forum avocaţi > Dreptul muncii

Spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca.

12-01-2020
Vizitator
Lucrez la un spital,sunt incadrata in functia de arhivar.Din anul 2008,luna octombrie ,am beneficiat de un spor de conditii ,7%.Din luna martie ,2018,nu am mai primit acest spor.In acea perioada au intervenit niste modificari la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Intrucat nu am fost lamurita ,am apelat cu o solocitare catre ordonatorul de credite,Consiliul Judetean .Acesta a trimis o nota interna spitalului si apoi mi a trimis un raspuns.Raspunsul a fost acela ca <Functia de arhivar nu se regaseste in structura personalului,prevazut la pCT.B,cap 2,din anexa nr.7 la Legea-cadru nr. 153/2017 ,pe servicii,compartimente,birouri ,care beneficiaza de spor ptr.conditii periculoase sau vatamatoare de munca conf.Art2{2}din H.G.NR917 /2017>.Saptamana trecuta m am interesat,am dat mai multe telefoane la niste spitale judetene sa vad daca acest spor a fost taiat la toate spitalele din tara.Am aflat ca arhivarii incadrati la acele spitale primesc sporul de conditii vatamatoare de munca .Au amintit de niste reglementari HOTARARE 153 29/03/2018,daca nu gresesc.Cu informatiile aflate m am adresat unuia dintre juristii spitalului si mi a spus ca acest spor mi a fost taiat ,s ataiat la mai multe categorii de angajati, intrucat trebuia sa se incadreze in cei 30% care ii primise de la consiliul.I am spus ca nu mi se pare drept sa imi taie tot ,nici macar un procent de 5%sa nu imi dea desi conditiile de la arhiva nu s au imbunatatit,ba din contra ,praf mult, mucegai, igrasie, cladirea s a fisurat semnificativ,apa se infiltreaza prin tavan.De aproape doi anim am imbolnavit ,am facut o rinita alergica ,mi am pierdut mirosul.Am fost interata la ORL , am urmat tratament si am fost sfatuita sa merg intr o clinica .Mai tot timpul trebuie sa folosesc spray nazal.In concluzie , am aflat ca daca conducerea era interesata ,putea sa mi dea in continuarie sporul chiar si diminuat.Am ramas stupefiata la afirmatiile domnului jurist ,la adresa mea,spunand ca din punctul dansului de vedere ,eu ar fi trebuit bagata in comisia de disciplina sa explic cu ce drept am apelat la informatii legate de sporul de conditii vatamatoare de lucru,la alte spitale.Intrebarea mea este daca exista o modalitate de a obtine acest spor ,chiar apeland la instanta de judecata.Mentionez ca mai am aproape trei ani pana la pensie .Orice diminuare la salariu cred ca ma afecteaza. Va rog respectos ,un raspuns.Multumesc!
Răspunde
 02-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punctul meu de vedere, singura solutie ar fi sa va adresati instantei de judecata, dupa o analiza concreta a situatiei de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.