|
02-03-2020 |
 | Cata1985 Vizitator |
| Caută (ex. salariu minim) Vrei un program de facturare care să te ajute să ții și o contabilitate primară? Testează gratuit Facturis → Acest site folosește cookies. Informații aici Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele Angajare Cata vard Utilizator 15:17, 16 Februarie 2020 Buna ziua Deranjez cu o nelamurire, poate pune un angajator privat interdictie de a intra in curtea lui sa poti munci la o alta societate? De ex... In tulcea la santierul naval Vard care e o societate mare, acolo sunt mai multe firme subcontractoare care lucreaza in incinta vardului. Conducerea vardului a pus asa zisa... Interdictie...asupra angajatilor care lucreaza la societatea vard, aceasta fiind: Daca un angajat pleaca de la societatea vard si isi da demisia si vrea sa se angajeze la o firma subcontractoare care cum am spus mai sus e tot in incinta vardului, Acesta nu poate sa se angajeze pentru ca nu il lasa conducerea societatii vard. Din cate stiu prin art 3 din codul muncii libertatea la munca nu poate fi ingradita. De ce intreb ptr ca la firmele subcontractoare se plateste mai bine Plus ca societatea vard a pus interdictie si in alte tari unde are santire Poate face acest lucru pe cale legala??? Va rog sa ma lamuriti | |
|
|
|
02-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nu, nu are voie sa va interzica dreptul la munca. Daca alta firma va ofera un loc de munca si semnati un contract de munca, veti merge la munca la acea firma indiferent prin curtea cui ar trebui sa treceti. O firma nu poate sa interzica altei firme sa faca angajari. Probabil a impus o clauza de neconcurenta? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-03-2020 |
|
| Nu, nu are voie sa va interzica dreptul la munca. Daca alta firma va ofera un loc de munca si semnati un contract de munca, veti merge la munca la acea firma indiferent prin curtea cui ar trebui sa treceti. O firma nu poate sa interzica altei firme sa faca angajari. Probabil a impus o clauza de neconcurenta? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-03-2020 |
 | Cata1985 Vizitator |
| Acea clauza de neconcurenta o poate pune in aplicare chiar da eu nu mai am nici o treaba cu firma respectiva? De ex... Mai sunt muncitori care au fost plecati timp de 1 an 2 si cand au vrut sa intre la alte firme subcontractoare, la fel li s.a spus ca nu au voie di cauza acelei interdictii. Lersoanele au facut sesizari as i pe la itm tulcea si cei de acolo au spus ca nu au nici un drept sa li se interzica dreptul la munca, Dar tot nimic Nu au reusit sa intre la munca au fost si prin avocatii di zona si nimic Eu unul nu cred ca poate sa faca acest lucru pe cale legala chiar daca e in curtea lui Unde as putea face o reclamatie sa vad daca e legal Indrumati.ma catre ceva, asta in caz ca ei nu au dreptul acesta Va multumesc | |
|
|
|
02-03-2020 |
 | Cata1985 Vizitator |
| Si acea clauza de neconcurenta intre cine o poate pune? Intre angajator si angajat sau intre angajatorul respectiv si alti angajatori | |
|
|
|
02-03-2020 |
 | Cata1985 Vizitator |
| Sau in ce conditii poate pune acea clauza? | |
|
|
|
02-03-2020 |
|
| Mi-e greu sa va raspund. Nici dvs. nu cunoasteti situatia de fapt. Angajatorul poate incheia cu angajatii clauze de neconcurenta, insa si acestea au o limita stabilita de lege. O intelegere intre 2 angajatori poate de asemenea exista, in anumite limite. Puteti face sesizari scrise la ITM, Ministerul Muncii direct, la avocatul poporului, la Consiliul national ptr combaterea discriminarii sa verifice ei ce se intampla de fapt. Totodata, se poate formula plangere penala pentru abuz in serviciu, cf.297 C penal daca aveti date certe despre ce se intampla acolo. Ori, o actiune in despagubiri in temeiul art.41 din Constitutie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-03-2020 |
 | Cata1985 Vizitator |
| Stiu ca o persoana a cerut ca i se dea la mana o dovada prin care poate face acest lucru legal, iar societatea vard a rasp ca nu poate sa ii dea aceasta dovada Ceea ce imi da de inteles ca nu e legal Nu am semnat nimic adica vreo clauza cat timp am fot angajat la ei. Si nici ei nu au afisat pe undeva acest lucru ca angajatii sa stie ce ii asteapta dupa ce isi vor da demisia in caz ca vor sa lucreze la alta firma | |
|
|
|
02-03-2020 |
 | Cata1985 Vizitator |
| Av. Starjil Oricum va multumesc frumos ptr atentia si raspunsurile date | |
|
|
|
02-03-2020 |
|
| Cu placere. Puteti sa va ganditi sa cereti si ajutorul presei. De multe ori, doar asa se ajunge la rezultate . Contactati un jurnalist de investigatii si detaliati-i problema. Poate va fi suficient de interesat sa faca cercetari si sa mediatizeze speta. Institutiile statului sunt mult mai saritoare daca sunt "motivate" de anchete jurnalistice. Si poate se ajunge la un rezultat pozitiv. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |