Forum avocaţi > Dreptul muncii

Somaj tehnic (2 contracte de munca)

31-03-2020
Vizitator
Buna ziua,

Sunt angajat legal la doua locuri de munca. Am un contract de 8 ore / zi si unul de 4 ore / zi. De acolo unde lucrez cu 8 ore / zi m-au trimis in somaj tehnic. Intrebarea mea este daca, in conditii legale, desigur, cei pentru care lucrez cu 4 ore / zi pot sa imi plateasca salariul in conditii normale, sau somajul tehnic imi interzice drepturile aferente contractului cu 4 ore/ zi.

Multumesc frumos, o zi buna :)
Răspunde
 31-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Prin ordonanta 32/2020 publicata azi-noapte s-a stability

(9) În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă INTREAGA este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta NU beneficiază de indemnizația prevăzută la alin. (1).
(10) În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă și toate sunt suspendate ca urmare a instituirii stării de urgență, acesta beneficiază de indemnizația prevăzută la alin. (1) aferentă contractului individual de muncă cu drepturile salariale cele mai avantajoase.

Cu alte cuvinte, dvs. avand un contract cu norma redusa de munca, puteti cumula somajul tehnic cu salariul ptr cele 4 ore.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2020

Buna ziua nu am stiut unde sa postez din pacate si am sa o fac aici...legat de somajul tehnic am citit si tot nu m.am lamurit...prima transa de bani vizeaza doar 15 zile in conditiile in care eu sunt in somaj tehnic deja de 30 de zile?? si daca da .. cum se poate ca mai marii de la putere sa ofere ca sprijin 300 de lei (somaj tehnic) unora care trebuie sa plateasca chirie...facturi...mancare sa ia.....apoi mai e igiena???.. din cate am inteles prima transa de bani se face doar pe 15 zile ..intrebarea mea este am inteles bine?? sau se face pe 30 de zile cum e si normal......caci pe mine statul acasa nu ma avantajeaza...vreau sa muncesc ca pana acum...sa pot manca...daca imi suspenzi dreptul de a.mi castiga painea atunci oferami.o ... nu zic bine? multumesc si o zi placuta astept daca se poate un raspuns caci eu nu am inteles explicatiile mai marilor de la putere din pacate.
Răspunde
 11-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Statul achita indemnizatia de somaj tehnic doar pe perioada starii de urgenta. Aceasta a fost instituita la nivelul tarii incepand cu 16 martie, prin decretul 195/2020.
Cererile ptr. plata acestor indemnizatii au putut fi depuse doar incepand cu 1 aprilie.
OUR 30/2020 prevede ca in maximum 15 zile de depunerea cererii, statul va vira in contul angajtorului sumele de bani cerute. Aceste sume vor fi achitate salariatilor in cel mult 3 zile.
Deci, daca totul merge bine, indemnizatiile de somaj decontate de stat pentru 16 - 31 martie vor fi virate firmelor pana pe 16 aprilie, si pana pe 19 aprilie sunt virate de patroni salaritilor.

Pentru cazurile in care firmele si-au introdus salariatii mai repede in somaj tehnic, deci anterior datei de 16 martie, [data declararii starii de urgenta], indemnizatia se achita de angajator, la data platii salariilor.

Cu alte cuvinte, acesti salariati vor lua in 2 randuri bani ptr. martie, o data din fondurile angajtorului ptr. 1-15 martie, si apoi, de la stat prin intermediul angajatorului, ptr. 16-31 martie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.