Forum avocaţi > Dreptul muncii

Suspendare CM stomatolog

22-04-2020
Vizitator
Am un angajat conform L egea nr 76/2002 art.80 dar fiindca angajatul ,si eu angajatorul suntem stomatologi , din 23.03. 2020 nu mai putem lucra datorita ordin militar in martie de la 23 .03.2020 am dat 7 zile CO , dar din 01.04.2020 am suspendat CM la recomandarea AJOFM jud. CV mi s-a recomandat sa-l trimit la somaj tehnic pana cand tine ordonanta apoi se suspenda somajul tehnic si eu angajatorul primesc mai de paarte ajutorul de la art .80 prelungit cat a fost somajul tehnic ! Oare e bine asa ? Am avut dreptul sa-l suspend ? Nas dori sa pierd ajutorul art 80.
Răspunde
 23-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu il veti pierde.
Măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din legea 76 nu se acordă pe perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate.
Somajul tehnic reprezinta o suspendare, si in plus este impusa de situatia actuala.
Pe cale de consecinta, la sfarsitul starii de urgenta, momentan 15 mai 2020, puteti inceta somajul tehnic, reactiva contractul de munca si veti beneficia in continuare de ajutorul prev. la art.80.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.